Focal
Re: Focal
Palec za Mr. Holcnera, mám na něj stejný názor, nikdy mě neporadil špatně a zbytečně netlačil výš. Někdy když jsem na jeho rady nedal, došel jsem stejně ke stejnému výsledku který mě říkal. Jenom mě to tím pádem stálo víc peněz, za vlastní blbost
.

Gratuluji Boxere, krásná sestava. Také jsem fanda Focalu ale kvůli přestěhování do malé poslechovky jsem své Mezzo Utopia prodal a budu pořizovat menší bedny. Focal všeobecně je hodně "neodpouštějící" takže odhalí neduhy předřazeného zesilovače a zdroje protože jinak výšky mohou hrát nepříjemně ostře. Když jsem pár let zpátky v Mnichově na výstavě slyšel jak hraje Soulution se Stella Utopia tak nebylo co řešit 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Scaly jsem neslyšel, ale na Electrách se mi právě líbí, že hrajou "naplno" už od poticha (to naplno je samozřejmě v rámci kategorie). Samozřejmě, že když se nakrměj víc, hudba ožije, ale to platí všeobecně. Taky hudbu rád cítím v hrudníku.
Ale jsou to první bedny, kde mi ani při potichém poslechu nechybí basy a prokreslení zvuku.
Ale jsou to první bedny, kde mi ani při potichém poslechu nechybí basy a prokreslení zvuku.
já jsem si plně vědom, že někoho asi naštvu. Ale nikdy jsem neslyšel hudbu v tak dokonalé proponciallitě, jak na Focalech.
Je pravdou., že jsou to zkurvený ,citlivý bedny,na kde co. To je fakt. Takže na běžné soupravě mohou znít a znějí divně.
Ale pokud jim dáme to,. co chtějí, jsou dle mého nejlepší. Stojí to ale čas a prachy. Nenašel jsem nikde, tak zkurvený bedny , tak háklivý ne kde co.,Bohužel je málo lidí, kteří jsou ochotni jim dodat co potřebjí a odsoudí je do pekla. Ale pokud jim to dáte, odměna je strašně sladká.
A o tom to ¨je.
Je pravdou., že jsou to zkurvený ,citlivý bedny,na kde co. To je fakt. Takže na běžné soupravě mohou znít a znějí divně.
Ale pokud jim dáme to,. co chtějí, jsou dle mého nejlepší. Stojí to ale čas a prachy. Nenašel jsem nikde, tak zkurvený bedny , tak háklivý ne kde co.,Bohužel je málo lidí, kteří jsou ochotni jim dodat co potřebjí a odsoudí je do pekla. Ale pokud jim to dáte, odměna je strašně sladká.
A o tom to ¨je.
Pitrs
Nechci tě nasrat, ale rozdíl mezi mými a tvými je tak děsnej, že to je fakt na posrání.,Ten krok mezi starou Utopií a novou řadou je prostě děsnej.
Starý hrály fakt dobře. Opravdu se nemuíš "hanbit".
Ale nová řada,je fakt jinde. Krátce jsem, staré měl a vím co daly.
Rozdíl ve zvuku starší a nové verze,asi u žádných repro nebyl tak markantní,jak u Focal,
Nechci tě nasrat, ale rozdíl mezi mými a tvými je tak děsnej, že to je fakt na posrání.,Ten krok mezi starou Utopií a novou řadou je prostě děsnej.
Starý hrály fakt dobře. Opravdu se nemuíš "hanbit".
Ale nová řada,je fakt jinde. Krátce jsem, staré měl a vím co daly.
Rozdíl ve zvuku starší a nové verze,asi u žádných repro nebyl tak markantní,jak u Focal,
Omlouvám se za moji drzost a upřímnost, ale už dlouho jsem nečetl takový blábol.fotolaik píše:text uzivatele boxer byl castecne editovan - hned v uvodu jeho prispevku zcela nevhodne a nepodlozene predjimal pocity a nazory moderatora, pricemz se jedna pouze o jeho domenky a dikce textu zcela evidentne mela zase zahajit nejake dohadovani. podstata textu, tykajici se hifi zustala 100% zachovana bez zmeny
ostatni pozadam - kdyz uz pisete o hifi, prosim nepripojujte k tomu ihned sve vlastni vypady kolegum
bohuzel uzivatel boxer nepochopil - opet dalsi nesmyslne prispevky, nesouvisejici s tematem - byly odstraneny - ostatnim se omlouvam, je to velmi neprijemne, ale prijde me zbytecne vas zatahovat do komunikace - prispevku, ktere jsou ciste v osobni rovine a s danym tematem VUBEC nesouvisi ... myslim si, ze nikoho krome boxera nezajima, ze nektery moderator ma mozna nejake vyhrady k firme Focal ..

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
boxer:
Nenasrals. Netrpím falešným pocitem, že moje bedny jsou nejlepší na Zemi a vše ostatní jsou mršby...
. Naopak je to pro mě dobrá zpráva, protože už teď si zvuk užívám po hektolitrech - nikdy jsem nedoufal, že mi to někdy bude hrát doma takhle. S Parasoundem Electry oproti předešlýmu NADu C375 rozkvetly do (pro mě) nevídaný zvukový podoby. A mám za to, že by klidně snesly i dělence o třídu výš než je Halo Integrated.
A jestli novější modely znamenají další skok ve zvuku, tak...
. Mám Electry něco přes rok a ještě jsem se jich nenabažil.
Utopie z druhý ruky jsou už celkem dostupný. Ale to běh na dlouhou trať. Teď dokončuju barák, kde bude separé poslechovka - takže zařídit ji, pak nějaká filtrace, výměna CDP za NAS+transport....
.
Nenasrals. Netrpím falešným pocitem, že moje bedny jsou nejlepší na Zemi a vše ostatní jsou mršby...

A jestli novější modely znamenají další skok ve zvuku, tak...

Utopie z druhý ruky jsou už celkem dostupný. Ale to běh na dlouhou trať. Teď dokončuju barák, kde bude separé poslechovka - takže zařídit ji, pak nějaká filtrace, výměna CDP za NAS+transport....

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Podle mě je za tím kombinace nízký min. impedance (2.8 Ohm při nominální impedanci 8 Ohm u mých beden) a velkýho fázovýho posunu - daň za vysokou citlivost, ale i za špičkový zvuk, když se k nim dá zesilovač, kterej tohle ustojí.
S NADem byl zvuk ostrý, s prezentníma středama, zdůrazněnýma vyššíma basama a chybějícíma nejhlubšíma basama - onen provařený "Focalozvuk". Podobný to bylo s Yamahou A-S2100. Až s Parasoundem, který je jinde kontrolou a stabilitou při zátěži, se zvuk vyvážil, vyčistil, získal nadhled, kontrolu, rytmiku, průzračnost, definici a sílu tam, kde má být.
S NADem byl zvuk ostrý, s prezentníma středama, zdůrazněnýma vyššíma basama a chybějícíma nejhlubšíma basama - onen provařený "Focalozvuk". Podobný to bylo s Yamahou A-S2100. Až s Parasoundem, který je jinde kontrolou a stabilitou při zátěži, se zvuk vyvážil, vyčistil, získal nadhled, kontrolu, rytmiku, průzračnost, definici a sílu tam, kde má být.
Vysoce oceňuji odvahu zveřejnit tak intimní fotky
Ale že to trvalo
Nádherná koncertní síň.

Ale že to trvalo

Nádherná koncertní síň.
Vypadá to, že už jsi v klidu a nic tě nenutí k experimentování.boxer píše:Já se tím nechlubím,ale na narážky" co ty můžeš slyšet,co máš", jsem musel.
Pořizovačka hrubě přes milion a něco, mi nedává právo cokoliv odsoudit, ale jakýs takýs poměr mám.
Je to pocit, který stojí za deset miliónů.