Focal

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
boxer

Re: Focal

Příspěvek od boxer »

Ano. možnost srovnávání přehrávaču, zesilovačů a beden je u mne tak velká, že jsem snad schopen posoudit vliv.
Mám už dost let (60) na to abych věděl, co je a není přínosem, na rozdíl od mladých všeumělů. Čímž je nijak neponižuji. Mají lepší sluch. Když nic jinýho. i když se musím pochlubit, moje poslední vyšetření u známé na URL je tak skvělé, že se stydím.
Zapomněl jsem zmínit neskutečný, cenově fakt levný, ale naprosto vynikající CD přehrávač a streamer Tascam CD 240.
Je mi to hloupý, ale je lepší jak Esoteric, Nestydím se napsat, že ač cenou sotva 5tinovou, je to prostě kup roku¨.

Je to tem jedinný černý mazlík, co mám. Nedělají ho ve stříbře.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Renownův pěkný příspěvek mě dovedl k psaní.
Před nějakými sedmi lety to bylo silné boxer versus N.A.
Tehdy se do mě boxer pěkně obul, byl to tenkrát slušný hon na čarodějnici a dost to tu vřelo, i bany lítaly. Od té doby se to mezi námi zklidnilo, ale občas mi ještě v tomto prostoru dá najevo jak mě „má rád„. Časem si našel další jedince, kteří ho slušně iritují.
Já jsem boxera minimálně jednou potkal na výstavě a neměl jsem z něj lidsky špatný pocit. Mam v paměti, že jeden čas napsal pár reportážních příspěvků o poslechu konkrétních věcí a rád jsem to četl. Také píše pěkně o hudbě a interpretech, je mi jasné, že musí mít rád muziku.
Je prostě svůj, má pocit, že musí dělat policajta a strážce demokracie, vedou ho k tomu nějaké životní prožitky.
Každý jsme nějaký a přes všechnu tu nevraživost vůči mě necítím zášť, mam pro něj pochopení a cítím k němu dokonce i jisté sympatie.
Noble Audio - výroba a prodej

boxer

Příspěvek od boxer »

Taky tě mám Pavle rád a uznávám tě, i když ne se vším souhlasím, co napíšeš.
Ale to je jedno. Podstatné je přenos emocí z hudby a v tom jistě nejsme sami.

Navíc mi imponuje tvoje převtělení do "budhistického klidu". To ti fakt závidím. Já jsem stále ten protiva a magor. A už bych se taky rád zklidnil. Ale mé emoce jsou prpostšě stále silnější.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jsi mě tím vyznáním normálně dojal, a to zklidnění a vybouření ega bych přál každému, vypadalo by to zde, a i všude na zemi jinak.
Pokud je někdo vznětlivější, musí se na něj prostě opatrně, pokud se na něj nastoupí útočně, je jasné že z toho bude jen souboj energií, který nemá řešení. A vítěz není ten větší a vytrvalejší křikloun, ale ten co se stáhne a ustoupí. Ustoupit není projev slabosti, ale naopak moudrosti, vnitřní vyrovnanosti a síly. Kdo k tomuto poznání dospěje získá nadhled a dojde ke zklidnění.
Že kde kdo s něčím co napíšu nesouhlasí je navýsost v pořádku, jistě se můžu i mýlit. Každý vychází ze svého momentálního stavu poznání, a již zítra ten stav bude zase trochu jiný. Je potřeba projevovat toleranci a shovívavost, musíme si připustit vlastní omezení a nevidět v každém s odlišným pohledem na svět hned nepřítele, kterého je potřeba nutně přesvědčit o své pravdě, nebo ho umlčet.

Takže máš v podstatě dvě kompletní sestavy, a ta ze stáje Melissa je na noční poslech, a k čemu ten Tascam, asi kvůli streamování.
A není ten Esoteric SA50 ?
Noble Audio - výroba a prodej

boxer

Příspěvek od boxer »

Esoteric SA50

Jasně, uklepl jsem se. Tascam je nejen výborný přehrávač, ale i výborný streamer, navíc přehrávající až 2.8MHz/5.6MHz DSD a 192kHz/24-bit WAV/FLAC.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

boxer píše:Taky tě mám Pavle rád a uznávám tě, i když ne se vším souhlasím, co napíšeš.
Ale to je jedno. Podstatné je přenos emocí z hudby a v tom jistě nejsme sami.

Navíc mi imponuje tvoje převtělení do "budhistického klidu". To ti fakt závidím. Já jsem stále ten protiva a magor. A už bych se taky rád zklidnil. Ale mé emoce jsou prpostšě stále silnější.
Boxer gratulujem. *2thumbsup*

Podarilo sa Ti aj druhý ventil otvoriť a tlak sa krásne vyrovnal a už z Teba cítim konečne tu uprimnosť a radosť.
Užívaš si toho posluchu a to je hlavné. *palec*
Ak Ta v aparature niečo stále hnevá daj na moje rady( vyskušaj iné káble a drahé High Endové poistky) aparatura je ako píšeš už dostatočne odhalujuca.

jimmi + BlackBerry

boxer

Příspěvek od boxer »

Bože, zastřelte ho. *bravo* :shock: :? :lol: *offtopic*

slimy

Příspěvek od slimy »

to Boxer:

Chlape neznam te, ale normalne jsi me dostal.
Krasna sestava, krasna poslechovka, super uprimnost.
Gratuluji!

to Jimmi:
Asi to myslis vazne, ale neprovokuj...

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Vážne som to myslel , SS sa nedá poslať, skušal som.

Zostava je to excelentná a ako píšem tiež k nej Gratulujem ! *2thumbsup*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

to Boxer
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Prostě paráda a pro mě velká inspirace,nádhera a určitě poslechová nirvána,měl bys pozvat na návštěvu všechny ty hovada,co píšou,rýpou a doma mají h..no,třeba by jím sklaplo *palec*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Boxer diky za tip na ten Tascam. Na zkousku jsem ho objednal. Mel by mit dobry transport, tak jsem zvedav. (A dobry streamer za rozumny peniz se tez muze hodit ).. :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak protože jsem měl pár dotazů v SZ - Tascam dorazil a je zapojen *thumbs up* . Zahořuju ho nebo teda minimálně hlavu/uši. Pak k němu něco napíšu do digitálu..

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

PítrsPraha píše:boxer:
Nenasrals. Netrpím falešným pocitem, že moje bedny jsou nejlepší na Zemi a vše ostatní jsou mršby... :-). Naopak je to pro mě dobrá zpráva, protože už teď si zvuk užívám po hektolitrech - nikdy jsem nedoufal, že mi to někdy bude hrát doma takhle. S Parasoundem Electry oproti předešlýmu NADu C375 rozkvetly do (pro mě) nevídaný zvukový podoby. A mám za to, že by klidně snesly i dělence o třídu výš než je Halo Integrated.
A jestli novější modely znamenají další skok ve zvuku, tak... :-). Mám Electry něco přes rok a ještě jsem se jich nenabažil.

Utopie z druhý ruky jsou už celkem dostupný. Ale to běh na dlouhou trať. Teď dokončuju barák, kde bude separé poslechovka - takže zařídit ji, pak nějaká filtrace, výměna CDP za NAS+transport.... :-).
Vzdyt jsem to psal Petre, jsi na zacatku-)
Jen si to priznat ;)

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Bylo by fajn Petre abys sam zformuloval sadu technickych argumentu proc ta sestava u Boxera je akusticky mizerna, tim by se v tve edukaci dalo asi zacit.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-bartoli
Obávám se že nyní požaduješ zhola nemožné. Znáš ty případy kdy zdánlivě normální člověk (schopný se i něco nabiflovat) - získá k danému tématu veškerá relevantní data a fakta ale s více než 80% pravděpodobností z toho všeho vyvodí zcela chybné závěry? No tak toto je ten případ.

Odpovědět