JBL L100 Classic

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: JBL L100 Classic

Příspěvek od Fidji99 »

Ano, pocitam ze na tych 30Hz ti pekne pomaha miestnost. To je meranie solo repro alebo 2 spolu? Na basy by som pozeral vzdy kombinovane meranie L+R, mozno zistis, ze ani nemas problem. Ja mam napriklad L a R osobitne rovne jak pravitko do 150Hz po apliakacii DRC a kobinovane 10dB dieru od 35-45Hz, preto aj hram na 4 SW, aj ked repro samotne potiahne az ku 20Hx [aktivny 2x10 palec basova cast]

Ta nula na 55Hz vie byt strasne otravna, akurat na fundamente kopaku, to vie velmi zmenit celkove vyznenie zvuku, ked sa to neosetri, Bohuzial, je to typicke pre vacsinu normalne velkych miestnosti. nula okolo 50 rezonancia okolo 65, Bez DRC sa to ani neda.Tak drzim palce, cele to prvotne nastavovanie a postupne vylepsovanie zvuku na zaciatku je zabavne.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Velmi dobra bedna, ktoru som pocul s Coughom v 2019 v Mnichove s ML elektronikou. Jeho hodnotenie L100 Classic spolu s foto najdete v nasledujucom linku: http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.ph ... 9&start=20

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Taky testujete cizí repro přes Youtube? :D

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

To je hustá bedna ! A nepotřebuješ 500W s vysokým kliďákem. :D
Moc zajímavé a stejně dobrou bednu s 12" basákem levněji nekoupíš. Desky s Rockem, nedávají na malých bednách smysl, čest lidem co jim to nevadí, však myslím, že za popularitou Jazzu mezi posluchači je nenáročnost žánru na realitu spodků bicích a basy.
Já bych australské elektrikáře rád poslouchal, ale to chce minimálně 10". Stejně koncertní křídlo.
Líbí se mi waflové kryty a možnost nastavení průběhu jen pro strýčka příhodu, například v nesymetrické místnosti.

Tomáši gratuluji. Odvážný nezávislý nákup. Ať slouží.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... za popularitou Jazzu mezi posluchači je nenáročnost žánru na realitu spodků bicích a basy ...
... to je pozoruhodné zistenie, navyše presne mentálne chrakterizujúce "pravého rockera" :lol: :lol: :lol:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

To je skôr dementálne.. Podobne ako debata o odpojovačoch a poistkách a ich zásadnom vplyve na zvuk na fóre skutočných "znalcov" ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Estrádní zesilovače na Matějskou ano.
Však pověsti o kvalitách věcí od modrých parapetů jsou nadsazené. ;)
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web. ... /fachidiot

Bacílku jaký je rozdíl zvuku z 2 pásmíčka do kterého se vejdou metličky s Dianou Krall, oproti 10" a více palcovým bednám s plnotučným vrstevnatým basem ?
Nepochopil, nevadí. :D

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... Diana Krall? ... a to je kto? :lol:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

efičák, skús si pustiť niečo od ( napr.) Milta Hintona, potom kecaj o "nenáročnosti" jazzu na kvalitu reprodukcie. A pozri si ten slovník, ale vynechaj z hľadaného slova " fach". Však si znovu kúp ten kvalitný Rotel, čo ti vyhadzoval ističe..

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

*thumbs up* Mile na pohled. O zvuku vubec nepochybuji

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Tak jsem postupně vylepšil stojany Atacama.Jelikož mám ty parkety v místnosti jako lavor,je třeba dost velkého vyrovnání.Na těch 35cm základny to dělá až 1(slovy jeden) cm.Zahodil jsem ty original hnusný a nepraktický hroty a koupil červíky,ani jsem nevěděl,že dělaj tak velký,M8,odborně šroub stavěcí s hrotem a imbusem a nahoru jsem dal jako kontramatku šestihrannou matici s nákružkem.Vypadá to velmi dobře a krásně se to dá štelovat imbus klíčem vrchem s vodováhou položenou na vrchní základně.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ještě jsem si trochu hrál s umístěním,i když moc možností v tý nudli nemám,no už to v úpravě Dirac live vypadá líp.Těch 55Hz pokles
zřejmě bude rezonance vlastní bedny,i když to nevím proč měření v Diracu neukazuje.Spodní graf je měření impedance od audioholics,to by mělo vysvětlovat
Obrázek
Obrázek
zdroj
https://www.audioholics.com/bookshelf-s ... onclusion

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Neviem aky mas dozvuk od tych 60Hz vyssie, ale takto na prvy pohlad sa mi to zda od 6o - 160Hz trochu prepalene. Myslim, ze tam uz musis pocut aj koloraciu zvuku ako takeho. Skusil by som to o par decibelov stiahnut.

Ja sa snazim mat pod 150Hz max 3dB nad stredmi, ale zase ja nemam rad nejako extra exponovane basy. Tych 3db je akurat, aby to este bolo prehladne aj tazsej hudbe.

Ale mozno prave to je to caro toho 12 palcoveho menica ;-).

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

To měřeni je filtr z více basama.Do mini dsp můžu uložit 4 filtry,ten základní je úplně rovný,potom postupně přidávám basy.Nechápu však,proč se při měření v Diracu nijak neukazuje ten propad na 55 Hz,měřeno to je stejným mikrofonem,možná je to tím,že Dirac používá asi růžový šum.Až přijdu z práce (dělám v Bohnicích :D ,mám dnes službu),postnu sem printscreen měření Diracu.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Trochu off-topic - neskusal si Moving Mic Method na meranie? Mne sa to velmi osvedcilo, mam ovela presnejsie vysledky ako z multipoint average. [a je to aj rychlejsie, jedno repro trva tak pol minuty ajz vypnutim a zapnutim REW.] Single point na MLP pouzivam uz len na time domain merania.

Odpovědět