Sony Electronics’ Signature Series SA-Z1 Near Field Powered Speaker System
Musím říct, že mě Sony celkem šokovalo.
Už velice brzy se na trhu objeví "ultimátní" stolní near-field monitory Sony SA-Z1 Signature.
Na letošním Rocky Mountain Audio Festu už byly k vidění "finální prototypy" a www-stránky už taky mají:
https://www.sony.co.uk/electronics/spea ... 1#acoustic
Odhadovaná cena 5k - 10k USD !!!
Deset špalků, za to jsou referenční bedny........ a Sony chce za takovou palici prodávat bedničky k PC ???
Když jsem se ale chvíli díval na ten obrázek, pořádně si prohlédl internetovou stránku těchle nových, poměrně dosti šíleně vypadajících monitorů, kde Sony rozebírá výhody near-field poslechu a co je zapotřebí k tomu, aby to byl dobrý zážitek,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, uvědomil jsem si, že giganti jako Sony nikdy nechodí do risku, vše je podloženo průzkumy trhu, prodejními prognózami apod.
Když to člověk vezme, v dnešní době se u počítače živí spousta lidí, dost z nich nevydělává špatně, a dost z nich u toho poslouchá muziku. Není pro ně problém dát 5k usd za bedny, pokud budou dobře hrát a bude to značková kvalita.
(ostatně ten obrázek výš vypovídá o životním postavení předpokládaných uživatelů hodně)
A dobře postavené monitory poslouchané z metru --- jak známo --- dokážou dělat divy.
V současnosti navíc vychází najevo, že spojení monitorů a D-čkových zesilovačů je dobré.
Sony na to evidentně najalo partu inženýrů, kteří nemuseli šetřit na každé součástce, a mohli se rozmáchnout i konstruktérsky............. a postavili podle mě monitory, které budou chtít ovládnout tenhle specifický segment trhu (i-end?) --- opravdu odvážný desigh navíc napovídá, že by se měly stát legendou, aby Z1 mělo zvuk jako 911 v automobilovém průmyslu.
Každopádně jsem zvědav, jak s tímhle Sony pořídí, nečekal bych, že se stane lídrem near-field i-end poslechu.