Neumann KH 310
Re: Neumann KH 310
NIe som doma, cize si neviem presne pustit 27 Hz, ale je to normalny hlboky zvuk.
Elektronika to asi nebude, to by ti robilo pro vsetkych frekvenciach, aj ked mozes chytit plate zozadu ci sa neprehrieva.
Z hlavy:
a) nemusi to by vobec sub - mne rezonoval kryt projektora napriklad a trvalo mi 2 dni, nez som na to prisiel.
b) najlepsie zistis hmatom - pusti si kontinualne 25hz napriklad - rezonuje skrina, moze to byt zle prisrobovnae zaves menica, neboj sa dotknut menica, ci nelieta, moze ti buchotat sub o podklahu. jedine hamtom
c) ak to robi na nizkych hlasitostiach - tak to nebude neico typu, ze ti bucha menic o kos alebo nieco podobne.
Elektronika to asi nebude, to by ti robilo pro vsetkych frekvenciach, aj ked mozes chytit plate zozadu ci sa neprehrieva.
Z hlavy:
a) nemusi to by vobec sub - mne rezonoval kryt projektora napriklad a trvalo mi 2 dni, nez som na to prisiel.
b) najlepsie zistis hmatom - pusti si kontinualne 25hz napriklad - rezonuje skrina, moze to byt zle prisrobovnae zaves menica, neboj sa dotknut menica, ci nelieta, moze ti buchotat sub o podklahu. jedine hamtom
c) ak to robi na nizkych hlasitostiach - tak to nebude neico typu, ze ti bucha menic o kos alebo nieco podobne.
Posielam ho späť, na zadnej doske chýba aj popiska Analog input - Left/A + Right/B, to mi uľahčilo rozhodnutie.
Kuriér od nich príde v piatok vyzdvihnúť, pošlú mi iný. Uvidíme ako sa bude tváriť iný kus, či tam budú tiež tie pazvuky.
Potom dám info.
Kuriér od nich príde v piatok vyzdvihnúť, pošlú mi iný. Uvidíme ako sa bude tváriť iný kus, či tam budú tiež tie pazvuky.
Potom dám info.
Fidji99 - toto som skúšal v miestnosti bez nábytku na betóne a podložená záťažová guma. Určite niečo rezonuje dnu v bedni, to jasne počuť.
Menič má mrežu, to by mohlo byť ono že je to povolené, cez mrežu to moc dobre nevidno...
Ciastocne info od dodávateľa - môj kus bol doručený z Anglicka a ohľadom chýbajúcich popisiek pravdepodobne sériová chyba z továrne.
Nový kus mi teraz rezervovali zo Švédska.
Tie pazvuky v mojej bedni na 100% mechanická závada, niečo uvoľnené a rozvibruje sa to.
A dôvera vo vystupnu kontrolu týchto výrobných liniek klesá a klesá...

Nový kus mi teraz rezervovali zo Švédska.
Tie pazvuky v mojej bedni na 100% mechanická závada, niečo uvoľnené a rozvibruje sa to.
A dôvera vo vystupnu kontrolu týchto výrobných liniek klesá a klesá...

pricin moze byt viac, kazdopadne to je chyba.
-prefuk popod nedotiahnuty menic-dotiahnutie
-zle vycentrovane osadenie kmtitacej cievky-reklamacia ak je v zaruke
-vibracie nejakeho materialu vo vnutri ozvucnice (tlmiaci material (malo pravdepodobne), alebo skor elektronicke suciastky, kable…)-optimalne reklamacia ale ak nie je narok tak servis
edit: vidim ze uz ti uznavaju reklamaciu. Nie je to ele moc dobra vizitka. Mam doma 15rocne aktivne repro SK vyrobcu a absolutne bez jedinej co len najmensej vytky
-prefuk popod nedotiahnuty menic-dotiahnutie
-zle vycentrovane osadenie kmtitacej cievky-reklamacia ak je v zaruke
-vibracie nejakeho materialu vo vnutri ozvucnice (tlmiaci material (malo pravdepodobne), alebo skor elektronicke suciastky, kable…)-optimalne reklamacia ale ak nie je narok tak servis
edit: vidim ze uz ti uznavaju reklamaciu. Nie je to ele moc dobra vizitka. Mam doma 15rocne aktivne repro SK vyrobcu a absolutne bez jedinej co len najmensej vytky
Jsem rád, že se to vyřešilo, tohle by sub určitě dělat neměl. Kde jste to kupoval? Sweetwater? Už máte náhradu?
Audafreak -
Ten môj vadny včera dorazil do Švédska, a údajne do týždňa by mi mal prísť od nich nový.
Tak pak dejte vědět dojmy.
K čemu bude připojený, jestli se mohu zeptat? Jak vstup, tak výstup.
K čemu bude připojený, jestli se mohu zeptat? Jak vstup, tak výstup.
V stredu prišiel nový KH-750 zo Švédska za reklamovaný kus z GB.
Je v poriadku, ku zvuku neskôr, nadšenie a radosť zavládli v mojom dome.
Čo mi dala táto skúsenosť:
Pôvodný subwoofer - prepravné balenie úbohé, fólia v ktorej bol zabalený woofer tenučká a deravá, obyčajný stavebný polystyrén ako vystuz, ešte aj ten kartón tenký a mäkký. Popisky konektorov na zadnej doske niektoré chýbali, zvyšok nekvalitné, miestami rozmazané. Samotné konektory - napájací viklal, tie prepínače vylagrovane, všade vôľa. Nástrek (alebo čo je to) zadnej dosky divne matný a flakaty. Samotný subwoofer robil len to, že síce pri bass managemente odrezal 80 Hz a nižšie z KH-310, ale ich jaksi neprebral, šli z neho len neurčité hlboké pazvuky, ktoré pri tých 28 Hz prešli do rapotania.
Tento nový kus - presný opak všetkého čo som písal doteraz, od kvality balenia - vystuhy z nejakej pevnej netrusivej peny, hrubý tvrdý kartón atď,
prepínače cvakajú s pocitom kvality, žiadna vôľa, všetko vrátane povrchovej úpravy pôsobí lepšie.
Po zapojení a hrubom nastavení čistá eufória a trochu pocit márnosti, že prečo som sa doteraz venoval v hi-fi pic...ovinam...
Ale otázka na zamyslenie je, ako je možné, že produkt firmy zameranej na štúdiovú, ne hi-fi prácu, je jeden úplný (rozumej cielene ojebany klumpot), a po reklamácii pošlú bezchybný produkt. A nebola to len výrobná vada, celok aj s balením ukazoval na to, že to bolo určené cielene pre iný (nenáročný) , (východný???!!!) trh.
Som z toho trochu smutný. Ale radosť z toho, ako mi to teraz hrá to kompenzuje.

Je v poriadku, ku zvuku neskôr, nadšenie a radosť zavládli v mojom dome.
Čo mi dala táto skúsenosť:
Pôvodný subwoofer - prepravné balenie úbohé, fólia v ktorej bol zabalený woofer tenučká a deravá, obyčajný stavebný polystyrén ako vystuz, ešte aj ten kartón tenký a mäkký. Popisky konektorov na zadnej doske niektoré chýbali, zvyšok nekvalitné, miestami rozmazané. Samotné konektory - napájací viklal, tie prepínače vylagrovane, všade vôľa. Nástrek (alebo čo je to) zadnej dosky divne matný a flakaty. Samotný subwoofer robil len to, že síce pri bass managemente odrezal 80 Hz a nižšie z KH-310, ale ich jaksi neprebral, šli z neho len neurčité hlboké pazvuky, ktoré pri tých 28 Hz prešli do rapotania.
Tento nový kus - presný opak všetkého čo som písal doteraz, od kvality balenia - vystuhy z nejakej pevnej netrusivej peny, hrubý tvrdý kartón atď,
prepínače cvakajú s pocitom kvality, žiadna vôľa, všetko vrátane povrchovej úpravy pôsobí lepšie.
Po zapojení a hrubom nastavení čistá eufória a trochu pocit márnosti, že prečo som sa doteraz venoval v hi-fi pic...ovinam...
Ale otázka na zamyslenie je, ako je možné, že produkt firmy zameranej na štúdiovú, ne hi-fi prácu, je jeden úplný (rozumej cielene ojebany klumpot), a po reklamácii pošlú bezchybný produkt. A nebola to len výrobná vada, celok aj s balením ukazoval na to, že to bolo určené cielene pre iný (nenáročný) , (východný???!!!) trh.
Som z toho trochu smutný. Ale radosť z toho, ako mi to teraz hrá to kompenzuje.
To bylo nějaké divné, určitě to nebyla verze pro východní trhy, já kupoval z české distribuce a vše bylo perfektní. Spíše to bylo někým vrácené zboží bez udání, že je vadný, tak to jen přebalili a poslali na východ.
. A až se to povede zkalibrovat - to bude podobný skok. Kdo nezažil, neví. Veškerá má předchozí hifi výbava šla hned pryč.
To znám, měl jsem před lety naprosto stejný pocitPo zapojení a hrubom nastavení čistá eufória a trochu pocit márnosti, že prečo som sa doteraz venoval v hi-fi pic...ovinam...

Perel bych se úplně zbavovat nechtěl. Sehnal jsme je za hodně dobrou cenu. Navíc je to na zakázku vyráběné bez otvoru bassreflexu a navíc se mi líbí designově.
Stále si myslím, že jiným zesilovačem to jde pousnout podle mých představ. Třeba s Arcamem to znělo nepatrně živěji. Budu muset zajet někam do studia a porovnat několik zesilovačů.
Stále si myslím, že jiným zesilovačem to jde pousnout podle mých představ. Třeba s Arcamem to znělo nepatrně živěji. Budu muset zajet někam do studia a porovnat několik zesilovačů.