Proac Studio 125

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Proac Studio 125

Příspěvek od Tomáš »

Jo ale to platí jen u basová sekce,u vyškové při paralelním zapojení by měl odpor zůstat stejný

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Jen poznámka k obbligato:
Premium od Copper verze se údajně liší jen tím, že premium má non-magnetic obal.
Za vyzkoušení stojí i jejich olejové (velmi cenově výhodné) kondíky = levný upgrade.
Moje obbligata ve výhybce se rozehrávali cca. 30-50 hodin, nebo mi zrovna strašilo ve věži :o

cca 8uF asi poskládáš ze dvou paralelních kondíků (6,8uF+1uF) nebo lze také doporučit Ducati (!) motorový MKP kondík, ten by do basové sekce asi stačil. Dávají ho i do signálové cesty a je to údajně lepší varianta než WIMA MKP10.
www.tme.cz
zde vyhledat 8uF nebo 4.16.10.13.14

Cena ducatti je více než příznivá, otázka je, jestli se tam vejde fyzicky (je přeci jenom větší). Uvažuji o těchto kondenzátorech pro levný upgrade mých švédských vintage aktivů AudioPro A4-14.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tak jsem minulý týden vyměnil ty kondy ve výškové části výhybky (a tím pádem zrušil dosavadní bypass). Jsou docela velké, tak byl problém to vše fyzicky udělat tak, aby celý panel prošel zpátky otvorem v bedně :-) Ale podařilo se.
srovnával jsem jednu původní a jednu upgradovanou bednu na stejném kanále vedle sebe. Nebyl tam znatelný rozdíl. Tak jsem pak dodělal i tu druhou bednu.
Zatím jsem si ale nevšiml markantních změn, určitě to nehraje hůře. Má to za sebou tak 20 hodin, z toho pár hodin bílý šum. Uvidíme dále. Teď se to ale zpětně těžko srovnává, tak dokonalou zvukovou paměť bohužel nemám.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Toto nepochopím, načo kupovať kvalitné bedne, a potom ich ešte vylepšovať?
Má to nejaký zmysel? Alebo ide len o dobrý pocit, že som priložil ruku k dielu?
Ako, nemám vôbec superkvalitné repro, ale určite by som sa v nich nevŕtal, aby som ich vylepšil.

captajn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od captajn »

Tak pár dní uplynulo,jek pokračuje zahořování? A co výsledný efekt?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já už si nepamatuji, jak to hrálo předtím :lol: Tak těžko říct. Mám pocit, že není výrazný rozdíl mezi výměnou kondů a jejich bypassem. Možná je to proto, že ty bedny (a kondy) byly relativně nové. Bypass slyšet byl, vyměna už tolik ne. Ještě je varianta těm novým dát i bypass, mohlo by se tím možná trošku pomoct těm nejvyšším kmitočtům.
Ale večer se zkusím zaposlouchat. Pokud nebudu mít na uších spíše sluchátka, ty ted zahořuji především. ;)

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Ahoj, pokud chceš bypassovat ty obbligata, tak určitě ne stejným obbligatem.

Zkus Vishay MKP1837 nebo na ebay ruské PIO K40Y-9 (0,1uF a méně) nebo FT-3 teflon (dtto).

Ty PIO se dají koupit pro bypass relativně velmi levně, nejsou narozdíl od teflonů ani tak velké, tak se vejdou leckde.

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... +of+20+NEW

markulinek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od markulinek »

Zdravím,nemáte nějakou zkušenost který zesil.by u Pro Ac 125 rozjasnil a zviditelnil výšky?

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Nejprve bych prověřil správnou funkčnost repro. Zkus někoho pozvat s jiným zesilovačem. Repro nepotřebují extra silný zesilovač. Mám sice zkušenosti s hlavně vyššími řadami, ale ProAc není třeba ničím projasňovat. Jsou to poctivě dělané bedny. Vždy jsem je poslouchal se značkou NAIM.
Fungují skvěle, ať už to byly D 18 se zesilovačem NAIT 5i (2x50), D 28 a NAIT 5XS (2x60) nebo D 80 s dělencem NAC 282+NAP 250 (2x80).

Odpovědět