Můj dojem je takový, že Proac mi zní tak nějak uhlazeně, bohužel až snad nezřetelně. Na basech to jde dost hluboko, až někdy příliš, ale to se dá řešit umístěním a případným ucpáním jednoho ze dvou basreflexů. Co mi dělá starosti jsou výšky. Jsou takove fajnové stříbrné, ale je jich nějak málo. Je to tam, je to neunavujícím způsobem slyšet, ale jakoby se tím, že je to slabší, ztratila taková ta vzdušnost a detail, atmosféra. Jakoby i lokalizace byla trošku méně přesná, nebo přesná je, ale jakoby méně výrazná. Prostě to, za co je zodpovědný výškáč. Všude se v recenzích píše, že právě středy a výšky jsou doménou těchto repro, až na jednu dvě recenze, kde popisuje dotyčný podobný pocit jako já.
Možná jsem moc uvykl těm Mišnům, které hrají zřetelněji, dynamičtěji, ale nejdou tak hluboko, výšek je možná až hodně. Je tam víc atmosféry a takového toho chvění. Ale je fakt, že zabarvením se mi mnohem více líbí výškáč z Proac. Jen kdyby jej bylo trošku víc slyšet.
A já teď nevím, co s tím. Vím že je to na mne, ale já si nejsem jist, jestli není chyba u mne, že jsem "zkažen" ostřejšími bednami. Jestli to není jen otázka zvyku, že prostě nejsem ještě zvyklý na lepší.
V tom se mi líbí koncept WLM, kde se dá výškáč regulovat, je to zajímavý nápad.
Místností to nebude, slyšel jsem to ve dvou hodně různých, efekt stejný, u mne doma to hraje obecně lépe.
Dynamika a drajv mi taky připadají slabší. Výborné na jazz, ale dynamičtější věci jsou někdy dost měkké. Poslouchá se to příjemně večer, když člověk nemá srovnání. A určitě to neunavuje tak jako ty Mišny. Ale je to něco za něco...
Můj pocit je, že by to chtělo něco mezi tím. Nerad bych přehazoval bedny podle žánru, mám dost velký rozsah působnosti
Ale cena je jakž takž. Původně jsem chtěl upgradovat repro později, ale láká mě to.
Jsem z toho zmaten.
Kdo jste je slyšel nebo je máte, máte podobný pocit, nebo myslíte, že jen prostě nemám dostatek zkušeností abych to ocenil? Nebo by jste doporučili nějaký tip, který by byl někde mezi? Nebo nějaký nápad, na co se při zkoušení zaměřit? Na rozhodnutí mám ještě víkend.
Jede to na CA DACMagic, integr. CA 840A, interconnect přenáší výšky dobře nezkresleně a příjemně, repro BiWi z kabelu 6mm.