Repro pro nemajetné
Re: Repro pro nemajetné
základní omyl Aconova tvrzení je, že kvalita je přímo úměrná ceně. není.
dadaft
to acon tvrdí?
asi špatně čtu.
to acon tvrdí?
asi špatně čtu.
nejdrive k tematu - ja moc na repro pro nemajetne neverim - myslim si, ze cesta postupneho upgrade se slovy, to dalsi bude uz lepsi apod je cesta do pekla...ale je to jen muj nazor, nikomu ho nenutim...
a trochu OT - Acon to napsal presne .... postupne vsichni jdete - nebo se snazite jit ( ja uz se mezi hifiky nemohu pocitat) k tomu svemu hifi gralu - nekdo to zvladne primou cestou a da treba na rady jinych (zkusenejsich, vyposlouchanejsich) a zaplati sice na prvni pohled nehorazne bankovky, ve vyslednem souctu na konci cesty vsak zjisti, ze usetril oproti jinemu "kolegovi", ktery mnoho let kupuje a prodava ( temer vzdy se ztratou) a cesta mu diky odbockam na slepe cesty trva mnohem dele..... i ja jsem typicky priklad toho cloveka, ktery si myslel, jak si jde pekne po te spravne ceste a ejhle - byla to slepka... ma prvni sestava rozhodne nepatrila do kategorie "levne", po case kdyz vyprchalo nadseni a emoce jsme zjistil, ze hrala uplne jinak, nez jsem chtel a nebavilo me to poslouchat .... ..dopadlo to jak muselo - nez poslouchat "nudu" a kompromis, volil jsem cestu totalni likvidace, posloucham si IPod a snazim se nahromadit bankovky do bedny od bot a treba nekdy koupit tu "svou" sestavu ..
tom
a trochu OT - Acon to napsal presne .... postupne vsichni jdete - nebo se snazite jit ( ja uz se mezi hifiky nemohu pocitat) k tomu svemu hifi gralu - nekdo to zvladne primou cestou a da treba na rady jinych (zkusenejsich, vyposlouchanejsich) a zaplati sice na prvni pohled nehorazne bankovky, ve vyslednem souctu na konci cesty vsak zjisti, ze usetril oproti jinemu "kolegovi", ktery mnoho let kupuje a prodava ( temer vzdy se ztratou) a cesta mu diky odbockam na slepe cesty trva mnohem dele..... i ja jsem typicky priklad toho cloveka, ktery si myslel, jak si jde pekne po te spravne ceste a ejhle - byla to slepka... ma prvni sestava rozhodne nepatrila do kategorie "levne", po case kdyz vyprchalo nadseni a emoce jsme zjistil, ze hrala uplne jinak, nez jsem chtel a nebavilo me to poslouchat .... ..dopadlo to jak muselo - nez poslouchat "nudu" a kompromis, volil jsem cestu totalni likvidace, posloucham si IPod a snazim se nahromadit bankovky do bedny od bot a treba nekdy koupit tu "svou" sestavu ..
tom
Lachim
V souvislosti s názvem tématka,nemůžeme přece logicky předpokládat,že hudební fanda z řad,řekněme studenstva,si nasadí laťku na 100k a k němu adekvátní řetězec.Šlo mi o to,že je jasné,že za 2-7k dostaneme absolutně nehrající papindeklové kisničky,ale s každou tisícikorunou se budeme v kvalitě konstrukce většinou výrazně posouvat nahoru.To ovšem neplatí jak sám víš u stotisícových beden,kde už to jde se zvukem nahoru jen velmi pomalu a o nuance, mění se spíš charakter podání reprodukce.
Myslím,že Zbynďa tu už graf té funkce několikrát dával.Ta hranice je pro každého z různých důvodů individualní.
Pojem ,,Běžný hifi posluchač''
:Řekněme človíček přecházející od přenosných i-podů,dom.kin vše v jednom apod. k domácímu stereo poslechu,třeba a není zrovna milionář.
Toma samozřejmě nemohu zařadit ani ze srandy do této kat.To snad uznáš
.Tom je jistě velmi náročný posluchač a jeho rozhodnutí pro i-pod a sluchátka, zatím,je zcela vědomé a filozoficky zdůvodněné.
Myslím,že Zbynďa tu už graf té funkce několikrát dával.Ta hranice je pro každého z různých důvodů individualní.
Pojem ,,Běžný hifi posluchač''
Toma samozřejmě nemohu zařadit ani ze srandy do této kat.To snad uznáš
Přes řeku do stínu stromů.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Tome
A která vytoužená sestavička by to byla, kdyby byly finance? (pokud to není tajemství
)
A která vytoužená sestavička by to byla, kdyby byly finance? (pokud to není tajemství
Fotolaik
Tome,svým způsobem seš asketa
,ale Tvé rozhodnutí je pochopitelné.Když hudba na kompromisním stupni hifi nebaví,jde se i na to vykašlat a chodit na koncerty,do poslechovek a ke kamarádům,kde to baví, třeba.
A jen ještě poznámečka:Mám kompromisní sestavu,hudba mě na ni baví i když jsem slyšel i dost výrazně lepších sestav a přesto nejsem v kolotoči nákupů a prodejů,jsem v klidu.Je něco špatně? Myslím,že naopak. 
Tome,svým způsobem seš asketa
Přes řeku do stínu stromů.
Zaujimava tema. Ono to s tym setrenim a kupou vysnivanej zostavy nie je take jednoduche. Z mojho pohladu je totiz rozhodujucim resp. limitujucim faktorom posluchovy priestor, cize jeho velkost a akustika v nom. Skratka po nahromadenych skusenostiach a posluchoch som zistil, ze aj keby som mal patricnu sumu na nakup vysnivanej zostavy, ktora zahra najrealnejsie, limituje ma prave priestor (neberme do uvahy moznost, ze ak by bolo na taku zostavu, zrejme by bolo aj na vacsi a lepsi posluchovy priestor). Jednoducho fyzika nepusti a nez hucanie na basoch, tak to radsej mensi basak. Takze v mojom pripade som ako konecny upgrade pre dany priestor zvolil digitalne aktivne regalove riesenie, ktore mi umoznilo digitalnymi korekciami vychytat frekvencne "muchy". Stastie som mal v tom, ze strata z predaja povodnej zostavy bola len minimalna. Z hifi pohladu som sa sice pripravil o moznost hrania sa s vyladovanim zostavy (zosiky, kable, prevodniky), ja vsak radsej investujem do nakupu hudobnych nosicov 
Suhlasim teda s nazorom, ze je vzdy lepsie kupit nieco kvalitnejsie (pre dany priestor), nez ist cestou postupnych obmien, ktore su vycerpavajuce a spojene so zbytocnymi financnymi stratami.
Aj ked tu by mohli mnohi namietat, ze povuvat z ipodu ich nebavi a preto pojdu radsej po tej nekonecnej spirale...
Suhlasim teda s nazorom, ze je vzdy lepsie kupit nieco kvalitnejsie (pre dany priestor), nez ist cestou postupnych obmien, ktore su vycerpavajuce a spojene so zbytocnymi financnymi stratami.
Aj ked tu by mohli mnohi namietat, ze povuvat z ipodu ich nebavi a preto pojdu radsej po tej nekonecnej spirale...
já si myslím, že tohle vlákno má smysl. než to lechos zesměšnil, chtělo upozorňovat na kvalitní věci za rozumnou cenu.
lachim:
Acon a fotolaik tvrdí, že než postupné upgrade je lepší počkat a najednou koupit něco dražšího, zato neseroucího. že se tím dá ušetřit. nejlépe na radu někoho zkušenějšího, vyposlouchaného. to je blbost.
souhlasím s tím, že kupovat vždy o něco dražší věc je šílené. ale výše zmiňovaná rada je ještě šílenější.
vždyť to, co člověka na hifi těžce sere, jsou detaily. to, co u někoho zní bohovsky, si přitáhneš domů, a za měsíc, když naposloucháš mnohem víc cdček, už jen při pomyšlení, že si máš něco pustit, hážeš šavli...
vždyť si vem příběh fotolaika: utratil hromadu peněz, nemá nic a poslouchá iPod.
a mě: na nákupech a prodejích jsem přišel o nějakých 100t (mnohem méně než fotolaik bych řekl), mám sestavu, která mě baví poslouchat. opravdu se rochním ve svém zvuku. pravda, než jsem ji našel, bylo to drsné...
svoje bedny třeba, bych nevyměnil ani za půlmilionové prokopnuté sonusy, chápeš?
tím chci říct - člověk si musí sám vyposlouchat svoje ucho ve svém poslechovém prostoru. musí zkoušet různé typy zařízení a hledat svou cestu. nákup na klíč u hifi nefunguje.
lachim:
Acon a fotolaik tvrdí, že než postupné upgrade je lepší počkat a najednou koupit něco dražšího, zato neseroucího. že se tím dá ušetřit. nejlépe na radu někoho zkušenějšího, vyposlouchaného. to je blbost.
souhlasím s tím, že kupovat vždy o něco dražší věc je šílené. ale výše zmiňovaná rada je ještě šílenější.
vždyť to, co člověka na hifi těžce sere, jsou detaily. to, co u někoho zní bohovsky, si přitáhneš domů, a za měsíc, když naposloucháš mnohem víc cdček, už jen při pomyšlení, že si máš něco pustit, hážeš šavli...
vždyť si vem příběh fotolaika: utratil hromadu peněz, nemá nic a poslouchá iPod.
a mě: na nákupech a prodejích jsem přišel o nějakých 100t (mnohem méně než fotolaik bych řekl), mám sestavu, která mě baví poslouchat. opravdu se rochním ve svém zvuku. pravda, než jsem ji našel, bylo to drsné...
svoje bedny třeba, bych nevyměnil ani za půlmilionové prokopnuté sonusy, chápeš?
tím chci říct - člověk si musí sám vyposlouchat svoje ucho ve svém poslechovém prostoru. musí zkoušet různé typy zařízení a hledat svou cestu. nákup na klíč u hifi nefunguje.
Pánové, zase se to posouvá jinam a od tématu.
Repro pro nemajetné znamená, že dotyčný nemá z těch či oněch důvodů peníze na repro za xxxxx Kč a chce poslouchat slušně hrající reproduktory.
To se netýká Vás, kteří si chcete koupit a máte na repro za desítky tisíc a jen u těch levných hledáte mezistanici. Ta opravdu moc smyslu nemá a je to jen ztráta peněz.
Chtěl jsem jen chtěl upozornit na výrobek dobře hrající a za pár šupů ....
Repro pro nemajetné znamená, že dotyčný nemá z těch či oněch důvodů peníze na repro za xxxxx Kč a chce poslouchat slušně hrající reproduktory.
To se netýká Vás, kteří si chcete koupit a máte na repro za desítky tisíc a jen u těch levných hledáte mezistanici. Ta opravdu moc smyslu nemá a je to jen ztráta peněz.
Chtěl jsem jen chtěl upozornit na výrobek dobře hrající a za pár šupů ....
fotolaik píše:... ma prvni sestava rozhodne nepatrila do kategorie "levne", po case kdyz vyprchalo nadseni a emoce jsme zjistil, ze hrala uplne jinak, nez jsem chtel a nebavilo me to poslouchat .... ..dopadlo to jak muselo - nez poslouchat "nudu" a kompromis, volil jsem cestu totalni likvidace, posloucham si IPod a snazim se nahromadit bankovky do bedny od bot a treba nekdy koupit tu "svou" sestavu ..
tom
To zcela vědomé a filozoficky zdůvodněné rozhodnutí fotolaika chápu, ale kde má záruku, že až nahromadí dostatek bankovek do bedny od bot, že to nedopadně stejně, až vyprchá nadšení a emoce z nákupu "snů" ? Nebo až zjistí, že mu na tom hraje (tak jak si vysnil) jen několik CD, LP ? To bude opět prodej a vrátí se IPod ? Kde má záruku, že to co má vysněné (a možná i naposlouchané) bude v jeho poslechovém prostoru "to pravé ořechové" ? Trochu bych poopravil tézi, že Hi-Fi je jen o penězích, řekl bych, že peníze jsou k dosažení Hi-Fi podmínkou nutnou, nikoliv však rozhodující. Ve světě se dnes totiž dá koupit i to, co včera bylo pro 99,9 % z nás právě jen tím snem, a mnohdy lacino.korys píše:....Tom je jistě velmi náročný posluchač a jeho rozhodnutí pro i-pod a sluchátka, zatím,je zcela vědomé a filozoficky zdůvodněné.
-
boxer
ale kde má záruku, že až nahromadí dostatek bankovek do bedny od bot, že to nedopadně stejně, až vyprchá nadšení a emoce z nákupu "snů" ?
Prodá a bude poslouchat MP3 přehrávač a veme větší krabici od větších bot.
Prodá a bude poslouchat MP3 přehrávač a veme větší krabici od větších bot.
Kdysi jsem jedné dámě kupoval domů, na její prosbu, levné KEF CODA 7.
Již v té době byly ve výprodeji a sehnal jsem je asi za 4 tisícovky...
A hrály opravdu skvěle. byla to volba jednak pro studenty a nebo pro nemajetné, kteří chtějí
aspoň trochu slušně poslouchat hudbu. Ne každý je Hifista!!! Tak co pořád řešíte!!!

Již v té době byly ve výprodeji a sehnal jsem je asi za 4 tisícovky...
A hrály opravdu skvěle. byla to volba jednak pro studenty a nebo pro nemajetné, kteří chtějí
aspoň trochu slušně poslouchat hudbu. Ne každý je Hifista!!! Tak co pořád řešíte!!!

Ne každý je Hifista!!! Tak co pořád řešíte!!!
Celý život je o kompromise, HiFi nevynímajúc. Šetríme, kupujeme, spoznávame, meníme. Skôr či neskôr prídeme k vrcholu svojich možností. A to je moment pre vnútorné zdôvodnenie - konsolidáciu, že mi to bude musieť stačiť. Čím vyššie sa dostaneme s kvalitou, tým lepšie. Kvalita má svoju cenu, je ale veľmi ťažké všeobecne určiť aký pomer kvality a ceny je ten najideálnejší. Lacné High endové riešenia neexistujú. Spokojnosť s tým, čo mám, áno. A o to tu ide. Netreba to konfrotovať, sú to jalové diskusie, treba ísť tak ďaleko, ako sa dá a premýšľať pri tom, aké sú priority. Mám doma, po rokoch investícií a odriekania slušný zvuk. Poznám aj ďalších "kolegov", čo sú v určitých jeho atribútoch a v spoznávaní hudby cez kvalitný zvuk ešte ďalej.To ale nie je dôvod všetko predať a celý koníček zatratiť. Sú chvíle, kedy človek bilancuje, mal by sa poučiť z chýb, ale prečo páliť mosty nejakými Ipodmi.
Počúvam hudbu všelijak. Na cestách zo sluchátok, pri počítači z plastibudiek. To preto, aby som nestratil kontakt. Posluch v obývačke mi ale vždy pripomenie, o čom to vlastne je. Keby som to tam jedného dňa nenašiel, ani tá najdrahšia dovolenka by ma nezachránila pred šialenstvom...
..apropo - má zmysel chodiť na drahú dovolenku?
Celý život je o kompromise, HiFi nevynímajúc. Šetríme, kupujeme, spoznávame, meníme. Skôr či neskôr prídeme k vrcholu svojich možností. A to je moment pre vnútorné zdôvodnenie - konsolidáciu, že mi to bude musieť stačiť. Čím vyššie sa dostaneme s kvalitou, tým lepšie. Kvalita má svoju cenu, je ale veľmi ťažké všeobecne určiť aký pomer kvality a ceny je ten najideálnejší. Lacné High endové riešenia neexistujú. Spokojnosť s tým, čo mám, áno. A o to tu ide. Netreba to konfrotovať, sú to jalové diskusie, treba ísť tak ďaleko, ako sa dá a premýšľať pri tom, aké sú priority. Mám doma, po rokoch investícií a odriekania slušný zvuk. Poznám aj ďalších "kolegov", čo sú v určitých jeho atribútoch a v spoznávaní hudby cez kvalitný zvuk ešte ďalej.To ale nie je dôvod všetko predať a celý koníček zatratiť. Sú chvíle, kedy človek bilancuje, mal by sa poučiť z chýb, ale prečo páliť mosty nejakými Ipodmi.
Počúvam hudbu všelijak. Na cestách zo sluchátok, pri počítači z plastibudiek. To preto, aby som nestratil kontakt. Posluch v obývačke mi ale vždy pripomenie, o čom to vlastne je. Keby som to tam jedného dňa nenašiel, ani tá najdrahšia dovolenka by ma nezachránila pred šialenstvom...
..apropo - má zmysel chodiť na drahú dovolenku?
Já znám i lidi, kteří poslouchají hudbu ze špatné aparatury a hudbu si dovedou krásně užít!
Tak v čem je problém...
A navíc téma je Repro pro nemajetné
Tak v čem je problém...
A navíc téma je Repro pro nemajetné
Návrat k tématu:
kdysi dávno jsem doma hrál na tyto reprobedny. Tehdy jsem byl spokojený.
A mestály moc...
Mission 733

kdysi dávno jsem doma hrál na tyto reprobedny. Tehdy jsem byl spokojený.
A mestály moc...
Mission 733