Vzhľadom na to, že nedávno si sa tu ochotne pohádal do krvi, že počúvať cez 4 bedne je to najlepšie čo si kedy počul a ani omylom si nebol ochotný akceptovať názor skúsenejších hifistov, čo Ti mohlo ušetriť jednak čas, jednak peniaze, tak Tvoj názor beriem s nadhľadom a nemám k nemu viac čo dodať. Jedine snáď to, že ak by si to za blbosť nepovažoval, mohol si patriť aj Ty medzi tých, čo ušetrili a lepšie pochodili.dadaft píše: Acon a fotolaik tvrdí, že než postupné upgrade je lepší počkat a najednou koupit něco dražšího, zato neseroucího. že se tím dá ušetřit. nejlépe na radu někoho zkušenějšího, vyposlouchaného. to je blbost.
Repro pro nemajetné
Re: Repro pro nemajetné
s nadhledem? bereš to osobně.
diskutoval jsem a nakonec uznal názor zkušenějších hifistů. že nechápeš důvody, nevadí.
copak ty víš, jak jsem pochodil?
diskutoval jsem a nakonec uznal názor zkušenějších hifistů. že nechápeš důvody, nevadí.
copak ty víš, jak jsem pochodil?
abych trochu zmírnil ostří, chtěl bych poznamenat: samozřejmě, že názor zkušených má svou váhu, ale osobní poslechové vyzrávání ve vlastním poslechovém prostoru se prostě podle mě nedá obejít.
ovšem diskuze a posudky toho, co neslyšeli, je běžný nešvar zdejších zkušených hifistů. takže se není co divit, že i ty víš, kam momentálně patřím či nepatřím.
no, koukám, že jsem to spíš nabrousil...

ovšem diskuze a posudky toho, co neslyšeli, je běžný nešvar zdejších zkušených hifistů. takže se není co divit, že i ty víš, kam momentálně patřím či nepatřím.
no, koukám, že jsem to spíš nabrousil...
dadaft píše:s nadhledem? bereš to osobně....
a to sa vylučuje? získavať skúsenosti a medzitým šetriť na niečo, čo je ešte v mojich možnostiach a už to hrá? Ja som tým prešiel a dnes by som inak nerobil. Navyše, keď už niekto niečo kúpi, veľakrát sa už nevenuje ďalšiemu hladaniu a keď tak podstatne neskôr, čo zbytočne odďaluje ciel. Počas hladania toho človek najviac počuje, najviac sa naučí a je to najlepší spôsob ako nájsť ten "svoj" zvuk.samozřejmě, že názor zkušených má svou váhu, ale osobní poslechové vyzrávání ve vlastním poslechovém prostoru se prostě podle mě nedá obejít.
Tak to Vám musím napsat …
Bývám v brněnské Melisse poměrně častým návštěvníkem, kde pokud zrovna nevybírám svoji „nákladnou“ sestavu
, poslouchám různé zajímavé věci a novinky.
Minule jsem mimoděk slyšel tyto švédské repro Dynavoice DM 5 ... http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... voice-dm5/ ... zahrát v jejich menší poslechovce cca 16m2 a musím uznat, že jsem byl fakt překvapený. Z toho, co tyhle reprobedny za 9 tisíc zahrály jsem nechápal.
Na takovou velikost slušně hluboké basy, příjemně barevné středy a detailní výšky s prostorem, který se neslyší ani u leckterých vyhlášených značek za dvojnásobek ceny. Mají můj oblíbený páskáč, výšky se dají nastavovat podle akustiky resp. osobního vkusu.
Když k tomu připočtu solidní konstrukci a nenáročnost na připojený zesilovač (Imp. 4 Ohm, citl. 91 dB), tak ...
Doporučuju si je zajet do Brna poslechnout - budete překvapení!! (a za ty peníze už vůbec
).

Bývám v brněnské Melisse poměrně častým návštěvníkem, kde pokud zrovna nevybírám svoji „nákladnou“ sestavu
Minule jsem mimoděk slyšel tyto švédské repro Dynavoice DM 5 ... http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... voice-dm5/ ... zahrát v jejich menší poslechovce cca 16m2 a musím uznat, že jsem byl fakt překvapený. Z toho, co tyhle reprobedny za 9 tisíc zahrály jsem nechápal.
Na takovou velikost slušně hluboké basy, příjemně barevné středy a detailní výšky s prostorem, který se neslyší ani u leckterých vyhlášených značek za dvojnásobek ceny. Mají můj oblíbený páskáč, výšky se dají nastavovat podle akustiky resp. osobního vkusu.
Když k tomu připočtu solidní konstrukci a nenáročnost na připojený zesilovač (Imp. 4 Ohm, citl. 91 dB), tak ...
Doporučuju si je zajet do Brna poslechnout - budete překvapení!! (a za ty peníze už vůbec

-
selfdstrctn
- Kontaktovat uživatele:
Tady je ale teplo...hehe. Co se me tyce, tak jsem se na tohle tema podival z jakeho duvodu asi? Ano, zajima mne, jake repro by bylo pro mne a nebyt Peera a MMM, tak bych asi moc o konkretnich modelech a autorovych osobnich zkusenostech moc nevedel. Koukam po podobne cenove kategorii repro, treba i starsich, protoze proste na nejake Levinsony nebo jine repro za statisice nemam. Treba kdyby nekdo jeste pridal par osobnich zkusenosti s tim co slyseli a na cem to slyseli, tak by toto tema mohlo pripadat vice lidem uzitecnejsi. Uvahy ostatnich jsou zajimave, ale trosku zasahuji do offtopic.
Klidne si rikejte, ze nejaky usmrkanec s par prispevky, "vam" tady nebude kecat do vasich veci. Ja s vami nechci urcite diskutovat o tom, jake jsou dobre ci spatne repro nebo jine komponenty, na to se vazne necitim, ale spis bych se chtel dozvedet par veci k TEMATU.
Klidne si rikejte, ze nejaky usmrkanec s par prispevky, "vam" tady nebude kecat do vasich veci. Ja s vami nechci urcite diskutovat o tom, jake jsou dobre ci spatne repro nebo jine komponenty, na to se vazne necitim, ale spis bych se chtel dozvedet par veci k TEMATU.
to selfdstrctn :
Myslim, ze by se ti tady mohlo sejit spousty ruznych moznych kombinaci a mel bys v tom pekny chaos a napady, ktere jsou napr. nepouzitelne ve tvych moznostech.
Jaky mas financni strop, rozmery mistnosti, moznost postaveni beden od zdi, zesilovac, prevazny styl hudby?
Myslim, ze by se ti tady mohlo sejit spousty ruznych moznych kombinaci a mel bys v tom pekny chaos a napady, ktere jsou napr. nepouzitelne ve tvych moznostech.
Jaky mas financni strop, rozmery mistnosti, moznost postaveni beden od zdi, zesilovac, prevazny styl hudby?
-
selfdstrctn
- Kontaktovat uživatele:
Financni strop jeste nemam, protoze radsi jeste nejakou dobu budu setrit (bohuzel jsou ted jine priority), nez abych si koupil neco levnejsiho nebo neco, co by fungovalo jen jako zaplata. Taky kdyz budu mit vic penez, tak budu mit sirsi spektrum vyberu. Spis koukam a snazim se zatim sebrat teorii nebo tak celkove co se deje. Kazdopadne Zesilovac mam Cambridge Audio A5 a CD prehravac AMC CD6, propojovaci kabel Profigold-nejaka levnota-taky pujde na vymenu. Jinak blize o tech komponentech pisu: http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=1830Pajuna píše:to selfdstrctn :
Veľmi dobrý postup. Čím dlhšie vydrží, tým lepší výsledok sa dá očakávať. Len okrem teórie sa treba venovať hlavne praktickému počúvaniu a využiť každú možnosť na posluch.selfdstrctn píše: Financni strop jeste nemam, protoze radsi jeste nejakou dobu budu setrit (bohuzel jsou ted jine priority), nez abych si koupil neco levnejsiho nebo neco, co by fungovalo jen jako zaplata. Taky kdyz budu mit vic penez, tak budu mit sirsi spektrum vyberu. Spis koukam a snazim se zatim sebrat teorii nebo tak celkove co se deje...
selfdstrctn
Jestlize nemas odpoved na zakladni polozene otazky, tak se ti neda bohuzel poradit.
Pro nekoho "dosetrit" na bedny znamena do 10.000 a pro nekoho uplne jina castka. Stejne tak je to se zaplatou a jeji hranici.
Jestli chces od nekoho nejaky nastrel, musis vedet kde se zhruba chces a muzes pohybovat, vcetne zakladnich informaci.
Dosetrit je dobry postup v pripade, ze mas co poslouchat a kolik potrebujes dosetrit.
Pred Vanoci jsem kupoval sestavu pritelkyni. Tady mas napr. bedny , ktere hraji a nestoji moc. Ja jsem to zkombinoval s Marantz, ale jde to i s CA.
Acoustic Energy Aegis Neo Three - napr.http://www.hifipartner.cz/items/acousti ... neo-3.aspx
Jestlize nemas odpoved na zakladni polozene otazky, tak se ti neda bohuzel poradit.
Pro nekoho "dosetrit" na bedny znamena do 10.000 a pro nekoho uplne jina castka. Stejne tak je to se zaplatou a jeji hranici.
Jestli chces od nekoho nejaky nastrel, musis vedet kde se zhruba chces a muzes pohybovat, vcetne zakladnich informaci.
Dosetrit je dobry postup v pripade, ze mas co poslouchat a kolik potrebujes dosetrit.
Pred Vanoci jsem kupoval sestavu pritelkyni. Tady mas napr. bedny , ktere hraji a nestoji moc. Ja jsem to zkombinoval s Marantz, ale jde to i s CA.
Acoustic Energy Aegis Neo Three - napr.http://www.hifipartner.cz/items/acousti ... neo-3.aspx
Já jako student o tom mohu vyprávět
.
Původně jsem při přezbrojování ze stáje Logitech Z5500 přemýšlel nad tím,jak výborné by bylo koupit reciever panasonic,bedny pureacoustics (samozřejmě sloupy,co dobře duněj).Finance už jsem našetřené měl,ale pořád jsem se nemohl úplně rozhodnout.Pak jsem narazil na Heco Victa 500.Z recenzí jsem pochopil,ze je to mnohem lepší než P. acoustics a zesilovač Panasonic nebude asi nic moc.Tak jsem pokračoval ve střádání financí a informací.Pochopil jsem,že sloupy za 7 tisíc jsou peníze vyhozené oknem.Nyní poslouchám na Mordaunt-Short 902i ,HK cdr20,a zes HK 970.Harmany byly oba z druhé ruky,ale jako nové.Hraje to za danou cenu úctyhodně.Chce to hodně si toho přečíst a shánět rady od spousty lidí,kteří se vyznají.Trpělivost je asi nejdůležitější.Se zvukem jsem spokojen.
Původně jsem při přezbrojování ze stáje Logitech Z5500 přemýšlel nad tím,jak výborné by bylo koupit reciever panasonic,bedny pureacoustics (samozřejmě sloupy,co dobře duněj).Finance už jsem našetřené měl,ale pořád jsem se nemohl úplně rozhodnout.Pak jsem narazil na Heco Victa 500.Z recenzí jsem pochopil,ze je to mnohem lepší než P. acoustics a zesilovač Panasonic nebude asi nic moc.Tak jsem pokračoval ve střádání financí a informací.Pochopil jsem,že sloupy za 7 tisíc jsou peníze vyhozené oknem.Nyní poslouchám na Mordaunt-Short 902i ,HK cdr20,a zes HK 970.Harmany byly oba z druhé ruky,ale jako nové.Hraje to za danou cenu úctyhodně.Chce to hodně si toho přečíst a shánět rady od spousty lidí,kteří se vyznají.Trpělivost je asi nejdůležitější.Se zvukem jsem spokojen.
A keby si veděl kolko snobských KRAVIN je predražených. Tyto ALESIS repra ale hrají skutečně velmi dobře,tedy pokud se obejdete bez hlubších basů,většího prostoru,a luxusní povrchovky.Acon píše:repro pre nemajetných... je to ako so všetkým, čím menej peňazí máš, tým viac Ťa to v konečnom dôsledku bude stáť. V dobrej viere, že za daný peniaz to bude Ok človek kúpi absolútnu kravinu, ktorú za krátky čas nemôže ani vystáť, tak si niečo došetrí, staré predá, doloží a kúpi o niečo drahšiu, no zasa len kravinu. Pár krát to zopakuje a po 2... rokoch zistí, že tie kraviny ho stáli viac, ako keby 2r. šetril a kúpil niečo drahšie a hlavne s uspokojujúcimi vlastnosťami.
Keby ste vedeli, koľko kravín som chcel kúpiť za tých 10r, kým som skončil pri tom, čo mám. Našťastie som sa vždy nejako ovládol...
...a kúpil iné kraviny
-----------------------------------------------------------------dadaft píše:já si myslím, že tohle vlákno má smysl. než to lechos zesměšnil, chtělo upozorňovat na kvalitní věci za rozumnou cenu.
lachim:
Acon a fotolaik tvrdí, že než postupné upgrade je lepší počkat a najednou koupit něco dražšího, zato neseroucího. že se tím dá ušetřit. nejlépe na radu někoho zkušenějšího, vyposlouchaného. to je blbost.
souhlasím s tím, že kupovat vždy o něco dražší věc je šílené. ale výše zmiňovaná rada je ještě šílenější.
vždyť to, co člověka na hifi těžce sere, jsou detaily. to, co u někoho zní bohovsky, si přitáhneš domů, a za měsíc, když naposloucháš mnohem víc cdček, už jen při pomyšlení, že si máš něco pustit, hážeš šavli...
vždyť si vem příběh fotolaika: utratil hromadu peněz, nemá nic a poslouchá iPod.
a mě: na nákupech a prodejích jsem přišel o nějakých 100t (mnohem méně než fotolaik bych řekl), mám sestavu, která mě baví poslouchat. opravdu se rochním ve svém zvuku. pravda, než jsem ji našel, bylo to drsné...
svoje bedny třeba, bych nevyměnil ani za půlmilionové prokopnuté sonusy, chápeš?
tím chci říct - člověk si musí sám vyposlouchat svoje ucho ve svém poslechovém prostoru. musí zkoušet různé typy zařízení a hledat svou cestu. nákup na klíč u hifi nefunguje.
To je přesně ono taky jsem párkrát ujel v jakémsi obluzení,že dražší musí být vždy kvalitnější a tudíž lepší,navíc to bylo podpořené nějakou pomýlenou recenzí. Můj názor dneska je takový, že: pokud nevíš jak to má co nejlépe hrát ( ne obecně) ale právě pro tvé uši a vkus tak čím vyšší částku za to vydáš tím větší bude ztráta.Šance tak nějak naslepo a napoprvé trefit co ti bude dlouhodobě vyhovovat je asi minimální a nějaké přivyknutí se na určitý charakter zvuku byť obecně dobrý ale ne zcela tvůj - se pak nekoná. Naopak postupně nalezneš to SEROUCÍ (jak tu říkáte) a pak možná jednou někde uslyšíš něco zcela odlišného co se ti právě líbí a možná za zlomek ceny.
--------
dadaft píše:základní omyl Aconova tvrzení je, že kvalita je přímo úměrná ceně. není.
Přesně na 100% souhlas.
Nechcem sa do toho už montovať, svoj názor som vyjadril - ale nevidím, žeby Acon písal o priamej úmere medzi cenou a kvalitou, naopak poukazuje rozumne na racionalitu investícií, ktoré keď sa realizujú po malých krokoch, v konečnom dôsledku vec predražia.
Matematická priama úmera tam možno nebude, ale súvislosť áno. Tešiť sa možno so zvukom za 20 aj 200 tisíc, ale dať medzi to rovnítko jednoducho nejde.
Alebo áno, ale je to sebaklam.
Matematická priama úmera tam možno nebude, ale súvislosť áno. Tešiť sa možno so zvukom za 20 aj 200 tisíc, ale dať medzi to rovnítko jednoducho nejde.
Alebo áno, ale je to sebaklam.