Stojanové nebo podlahové reprosoustavy?
Re: Stojanové nebo podlahové reprosoustavy?
Já jsem to přehlédl, tak jsem to trefil. Vsadím se, že ty regálovky za 20tis měli o dost lepší projev na středech a výškách než ty stejně drahé POLK sloupky. Ono je to o kompromisech a každý upřednostňuje jiné aspekty při poslechu hudby a zpěvu.
Tak to asi nebudeš věřit ,ale ty Polk hrají o něco detailněji a lépe než ty regálovky za 18.5 tis - Focal Chorus 806 V ,proto jsem je prodal a jsem spokojený.Obvykle to tak u sloupů ve stejné ceně jako regálovky nebývá.
Naposledy upravil(a) Lemon dne 06 čer 2018 21:55, celkem upraveno 1 x.
Mám pro tebe jedno doporučení, nikdy nepapouškuj produktový list. To jestli je cívka 2 nebo 4 vrstvá je víceméně jedno, je to pouze způsob navinutí a konstrukce, to nemá na dynamiku basů žádný vliv. Vliv by teoreticky mělo, pokud by tam ty vinutí byly dvě, což se někdy používá u subwooferů, případně jsem to viděl u JM LAB Focal myslím, že to byl model OPAL, ale nejsem si jist. Pozná se to tak, že na reproduktoru jsou 4 terminály namísto dvou.
Speciální basreflex je taky marketingový škvár, v podstatě jsou jenom dva typy reflexu, klasický a pak transmission line. Případně nějaká variace toho transmission lineu.
OK nicméně kvalita basu je velmi dobrá.Rychlí přesný bas.V rámci cenový kategorie sloupů do 30 k hodně slušný.Dokáží jít i dost hluboko a u filmů efekty super. Vůbec mi nechybí sub.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
vztazeno k cemu ?
Jo ještě jedna věc, je poměrně zajímavé, že ač se většina cívek vine jedním drátem, tak například některé repro mission mají 4vrstvou cívku vinutou dvěma vodiči.
Tohle je vcelku jasná a neoddiskutovatelná věc. Když přejdu ze sloupů na jakékoliv regály, těla dobré poloviny hudebních nástrojů prostě nejsou vykreslena. V jistém smyslu je to dost podobné jako přechod z regálovek na kuchyňské rádio. Na druhou stranu, bylo by fér porovnat regál a sloup v podobné ceně.
RedBaron
Můžeš být prosím konkrétní při jakém srovnání si došel k tomuto výše zmíněnému závěru?
Jaké sloupy a regály v podobné ceně se porovnávali?
V jaké místnosti (velikost, akustické úpravy)?
Jaký druh hudby (rock, akustická hudba, klasická hudba)?
Můžeš být prosím konkrétní při jakém srovnání si došel k tomuto výše zmíněnému závěru?
Jaké sloupy a regály v podobné ceně se porovnávali?
V jaké místnosti (velikost, akustické úpravy)?
Jaký druh hudby (rock, akustická hudba, klasická hudba)?
Hezky ted na vedlejším foru popsal člověk rozdíl mezi sloupy Focal Chorus 716 W za 25k a Dynaudio Emit M 20 za 18 k .
poslouchal a vybíral ve studiu.
poslouchal a vybíral ve studiu.
Tak nějak bych to taky viděl.Regál prostě ten objem a prostor nevykreslí ,jako sloup.Živý koncert Hotel California od Eagles a člověk tam je. Když hrály z těch regálovek, tak jsem ten koncert slyšel, když hrály ty Focaly se svým objemem, tak jsem tam byl. Tenhle rozdíl v tom byl.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nicméně za sebe bych určitě nebyl tak striktní, jak tady od někoho zaznělo výše. Stejně jako v hifi nepatí nic absolutně, neplatí podle mě absolutně ani rozhodování regál vs sloup. Zvuk není jen o objemu a hloubce basů a "velikosti" nástrojů a každý preferuje něco jiného.
Jak jiz bylo receno,vetsi prostor=příklon ke sloupum,coz u kvalitnich sloupu znamena i vyssi porizovaci ceny zbytku řetězce,joooo halt kazda sranda neco stoji.