Stojanové nebo podlahové reprosoustavy?
Re: Stojanové nebo podlahové reprosoustavy?
nepošlu: bedny co váží každá víc než 50kg ti žádnej poštmistr nevezme 

A nie je riešením otázky či reprosústavy stojanové, alebo podlahové použitie delenej skrine so samostatnou basovou a samostatnou stredovýškovou sekciou?
eficak - diky 

Po přečtení Vašich názorů a zkušeností s budkami vs sloupy jsem vyřešil moje píky na 40Hz, propady na 50Hz a dalším
píkem na 63Hz Velodyne SMS-1.Dále takto upravený signál hraje sw 800i.
Mám plnou kontrolu nad kmitočty (i místností) do cca 120Hz.
Basy jsou pevné, nezkreslené, nemaskují projev ptačích budek-zatím jsem spokojený.
píkem na 63Hz Velodyne SMS-1.Dále takto upravený signál hraje sw 800i.
Mám plnou kontrolu nad kmitočty (i místností) do cca 120Hz.
Basy jsou pevné, nezkreslené, nemaskují projev ptačích budek-zatím jsem spokojený.
Ze sestav typu 2+1 nebo ještě lepší varianta 2+2 plynou pouze samá pozitiva. Také jsem měl tu čest vyzkoušet dost velké množství reprosoustav převážně podlahových. Vždy vyvstaly problémy s nízkými kmitočty. Do akustických úprav se mi nechtělo investovat a tak jsem začal hledat jiné řešení, protože tudy cesta nevedla.
Po přečtení několika názorů na varintu 2+2 jsem si řekl, proč to nezkusit. Vyrazil jsem k prodejci a zapůjčil 2+2. Po zapojení dle návodu jsem byl velmi překvapen jak byly basy ukázněné. Dynamika, rychlost, barvy, to vše tam je! Co chci ještě hledat? Konečně jsem spokojen a jenom musím verzi 2+2 doporučit. Zkuste to také a budete mrkat na drát. Ještě k subwooferům. Musí být vybavené korekcí místnosti, jinak si tuto variantu nepořizujte!
Po přečtení několika názorů na varintu 2+2 jsem si řekl, proč to nezkusit. Vyrazil jsem k prodejci a zapůjčil 2+2. Po zapojení dle návodu jsem byl velmi překvapen jak byly basy ukázněné. Dynamika, rychlost, barvy, to vše tam je! Co chci ještě hledat? Konečně jsem spokojen a jenom musím verzi 2+2 doporučit. Zkuste to také a budete mrkat na drát. Ještě k subwooferům. Musí být vybavené korekcí místnosti, jinak si tuto variantu nepořizujte!
Zdar Doutníkáři,
to je super řešení koupit dva suby, jeden za 100000,- kč
))))
To si raději koupím nějaké Sonusy...
to je super řešení koupit dva suby, jeden za 100000,- kč

To si raději koupím nějaké Sonusy...

Také Tě zdravím.
Koupit si můžeš co chceš. Hi-Fi můžeš mít za velké peníze, ale i za malé. Záleží na tom, jak na Ti to dovoluje finanční situace a jaké máš preference. Můj aparát mi plně vyhovuje. Výhodu mám v tom, že tuto sestavu si mohu dovolit přivézt kam chci a vždy bude hrát skvěle. Kdežto konvenční řešení bohužel nikoli. Kdo nevyzkoušel, nepochopí.
Koupit si můžeš co chceš. Hi-Fi můžeš mít za velké peníze, ale i za malé. Záleží na tom, jak na Ti to dovoluje finanční situace a jaké máš preference. Můj aparát mi plně vyhovuje. Výhodu mám v tom, že tuto sestavu si mohu dovolit přivézt kam chci a vždy bude hrát skvěle. Kdežto konvenční řešení bohužel nikoli. Kdo nevyzkoušel, nepochopí.
otázka nezní jestli jeden nebo dva suby, protože správná odpověď je čtyři suby!!!
(viz. white paper od HK)

(viz. white paper od HK)
Čtyři suby jsou málo, prodávám celý aparát... a kupuji 4 ks nefalšovaných amerických reprosoustav(ovšem vyrobených v číně)
Můj záměr je poslouchat hudbu v plné kráse a to jsou pouze do čtverce rozestavěné "bájné(čti pohádkově hrající)" reprosoustavy Cerwin Vega CLS 215
Prodám Audiomat a koupím nějaký výborný starší zesák technics, to pak bude jízda

Můj záměr je poslouchat hudbu v plné kráse a to jsou pouze do čtverce rozestavěné "bájné(čti pohádkově hrající)" reprosoustavy Cerwin Vega CLS 215

Prodám Audiomat a koupím nějaký výborný starší zesák technics, to pak bude jízda

gratuluji.
neřekl bych, že je to nejlepší nápad, ale vymlouvat ti to nebudu.
to bych si nedovolil.
p.s. ty white papers o subech nejsou na stránkách HK, ale Infinity
neřekl bych, že je to nejlepší nápad, ale vymlouvat ti to nebudu.
to bych si nedovolil.
p.s. ty white papers o subech nejsou na stránkách HK, ale Infinity
Řešení 2 kvalitní suby + regály podle chuti považuju i já z vícera důvodů za účelné řešení většiny problémů s basama.
mno, já suby nemusím.
tak jsem se díval na stránky Infinity - a ten článek o subech už tam není!
pojednávalo se v něm o množství subů pro ideální basový fundament. zkoumali jeden až nekonečně mnoho subů. ideální výsledek byl 4 suby umístěné uprostřed jednotlivých stěn místnosti - tj. žádné suby po rozích atd.
suby jsou drahá věc a čtyři byly asi moc i na zazobané amíky. a tak se nyní začli přiklánět k elektronickým úpravám (room corection, DSP).
no, rozhodně je to levnější...
p.s. je mi jasné, že nad těmi mými otázkami se zamýšlet nebudeš, takže mně jen prozraď, co znamená "pardubičák"?
tak jsem se díval na stránky Infinity - a ten článek o subech už tam není!
pojednávalo se v něm o množství subů pro ideální basový fundament. zkoumali jeden až nekonečně mnoho subů. ideální výsledek byl 4 suby umístěné uprostřed jednotlivých stěn místnosti - tj. žádné suby po rozích atd.
suby jsou drahá věc a čtyři byly asi moc i na zazobané amíky. a tak se nyní začli přiklánět k elektronickým úpravám (room corection, DSP).
no, rozhodně je to levnější...
p.s. je mi jasné, že nad těmi mými otázkami se zamýšlet nebudeš, takže mně jen prozraď, co znamená "pardubičák"?
Mno,myslím,že ač má JM (někdy) pravdu,někdy dobře "šlehne",tak taky někdy ujede a nyní myslím se mu to povedlo. 

Velký Bobo: "Nejlepší umístění je nacpat co nejtěsněji do koutů na levé a pravé straně báze. Nutno počítat s tím, že "koutový efekt" nějaké ty basy přidá, což bude nutné dokorigovat, to by však v aktivním systému neměl být problém." Tím je to pro mne vyřešené téma.
jinak merhaute ta Toolova studie byla právě založena na tom, že v případě 4 subů netřeba nic elektronicky "dokorigovávat".merhaut píše:Velký Bobo: "Nejlepší umístění je nacpat co nejtěsněji do koutů na levé a pravé straně báze. Nutno počítat s tím, že "koutový efekt" nějaké ty basy přidá, což bude nutné dokorigovat, to by však v aktivním systému neměl být problém." Tím je to pro mne vyřešené téma.
a že je to maximalistické, nejlepší řešení.
možná ji mám ještě někde v počítači uloženou. zkusím se po ní podívat.