Provoz slušných, poctivě udělaných sloupů s rovnými 24Hz - 24 kHz v malé místnosti 3,20 x 3,50 m, je bezproblémový.
Zesilovač 180 W/4 ohm je krmí dobře, dunění se nekoná, zní dobře díky plnosti.
Poslech tichou hladinou neunavuje.
A pak mi David (Dawsoo) poslal regál na ochutnání. Vysoká kvalita měničů, naladění výhybkou do jednopásmového ideálu, (prostě neslyším děličku a výškáč

) vysoké rozlišení, nepozorovatelné zkreslení a muzikální zvuk s pocitem živého zvuku bez "elektrické" barvy, přináší chutnající poslech bez sluchové únavy.
35 Hz - 20 kHz.
Ano, 4 basáky ze sloupů chybí.
Ano, basový varhaní pedál nejde do sklepa.
Výměnou je ucho odměněno plnokrevným zvukem přenášeného pásma o výrazných barvách, okouzlujícím předozadním prostorem a přesvědčivou fází a nekomplikovanou jednopásmovostí.
Nijak extaticky to neprožívám, jen dopad klavíru tak jak znám z reality, je kvalitou v níž si libuji.
Volné peníze, jež bych investoval do obdoobně kvalitního, sloupového modelu a k němu přiměřenému zesilovači o ultimátním výkonu, uvolním do dalšího objevování nahrávek z dalšího, na investice nenasytného oboru analogu.
Takže mám další gramofon pro úpravu 78 RPM pro šelakové desky s raritními na cd nesehnatelnými nahrávkami vážné hudby, jimiž mne zásobil můj mecenáš a přítel Peer.
Ultraphon má správný tón.
Budu si to užívat, prostě nemůžu mít všechno a zase tak velký sluchař nejsem, aby to muselo být v konečné kvalitě v celém přenášeném pásmu.
Postoupím v tlumení stěn a stropu a budu si to užívat.