Tannoy Westminster vyhýbka

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tannoy Westminster

Příspěvek od Pytel »

Pánové to není k zasmání ,ale holý fakt co už si výrobci dovolují ( hrůza a běs). Asi jsem ze staré poctivé školy, toto je vrchol.

Vše zakryje dokonalý desing, bužírka, mřížka.atd...

Sice jeden mladší kolega, mi nedávno říkal vždyt do vnitřku nikdo nekouká a jakpak to hraje *hura*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Jsem zvědav co řekne NA zda by byl schopen s tím něco udělat.Co se týče výhbky tak dle názoru všech je to špatné.Proti tomuto faktu nemůžu říct ani slovo.Zajímalo by mne proč to hraje tak ku..vsky dobře když ta vyhybka je tak špatná?Že by to nebylo až tak důležité pro výsledný zvuk?A to se mi také nechce věřit.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Je to asi dobré schema. Kvalita součástek je také důležitá, jestli má deska díry vyvrtané křivě (jako ta MDF) ne, jenom to něco říká o výrobci. Musíš si uvědomit, že s jinými součástkami se zvuk změní, více nebo méně, to je přece účel. Ať už to udělá Tannoy nebo někdo jiný. A nemusí se ti líbit tolik jako starý. Na tom nic nezmění, ani když si to necháš udělat u výrobce.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Upgrade se udělat dá a snadno, není to taková magie jak vypadá, pokud se vyměňují jen kondenzátory (stejné kapacity) a nezasahuje se do tlumivek.

Asi největší změna bude u výměny toho MKP malinkého hranatého kondíku (odhadem za 10 Kč) za Mundorf M-Cap Supreme (pokud to čtu správně z fotky). Těžko říct jaká je kvalita těch kondíků co mají jejich vlastní logo - třeba nemusí být špatné.
Já jsem měl ve svých bednách zrovna takové jako je ten černý (SCR MKP-PB), což je standardní, spíš průměrný kondík trpící údajně zvýšenou mikrofoničností.
Původní výhybka je odhadem tak za 2000 Kč, což je tristní realita a pokud byste se podívali do komerčních beden v cenové kategorii 20-40.000, asi byste objevili výkvět těch nejlevnějších (mnohdy elektrolytických...) kondenzátorů a tlumivek. Nevím co stojí Hovland kondíky, ale v průměru i ty velmi kvalitní se pohybují kolem 10-30 EUR/kus (nechytat za slovo, vím že existují PIO a exotika za stovky euro - btw. slyšel někdo takový kondík ve výhybce?)

Pokud chceš upgrade výhybky zkonzultovat s komunitou, která tímhle doopravdy žije, zkus http://forum.audioweb.cz

P.S. když už se zasahuje do výhybky, což tak výměna interní kabeláže za nějakou co nestojí 30 Kč/metr *sunglases* ?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Nejsou to bedny za 300.000,-, to už stojí z druhé-třetí ruky. Je velmi smutné, že výrobce do nich použil takovýhle bastl a ještě z velmi levných součástek. Bohužel je to velmi běžná praxe, krom již některých uvědomělých výrobců, ale ty se provedením vyhybek patřičně chlubí, a jedná se vždy již o drahé modely.
Když si uvědomím, že je to bedna o jednom dvou pásmovém coaxiálním měniči s hodnotou tak 15-20.000,- v extrému, té srandovní vyhybce za pár stovek, kablíků za pár korun, přípojného terminálu a nikterak super pevné byť velikánské skříně(kterou vidím jako největší náklad), tak je to dost smutné. Pravdou je, že u takto rozměrných a přece jen už těžkých beden bude něco stát přepravní obal a samozřejmě přeprava. Ale opravdu jsou takto vyšponované ceny i u valné většiny výrobků vyšší třídy v této branži. Lidi si prostě za balík kupují převážně pozlátko a šikovným marketinkem uměle „vyrobené“ legendy a věhlasné značky, zvuk je až na 3-4 místě, ještě po designu. Ať si to někdo připustí, či ne, je to fakt.

Upravit bych to bez problému mohl, a ani s ještě lepších součástek to nebude ani za ½ těch 2.000,-USD. Že jsou jasně slyšitelné rozdíly v kondenzátorech a jsou na podobné úrovni jako třeba u linkových kabelů je vyzkoušený fakt. Kvalitní kondíky Mundorf mají tolerance kapacity 2-3% již to je jasné plus proti 5-10% u levných kondíků! U stereo poslechu je totiž velmi žádoucí aby obě soustavy hrály stejně, takže jde o co možná největší výrobní shodnost měničů, ale i součástek vyhybky! Takže pasulovi obavy jsou v tomto případě naprosto liché, a hovoří proti původnímu originálnímu stavu. Leda by výrobce ušetřil nákupem levných součástek s velkýma tolerancema a následně by je „zdražil“ prací při proměřování a párování.
Noble Audio - výroba a prodej

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Neměl by si radši koupit Lucidy?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To pasul
Protože vím z minulosti, že dokážeš "chytnout na první otočení " tak to nebudu nikterak komentovat, aby nedošlo k nějakému jitření citů. ;)
Chtěl bych jen napsat, že Michal u mě byl dvakrát na návštěvě, zvuk ho podle všeho hodně zaujal, byť je jiného designu než jeho Tannoy TD12, psal tady o tom. Nedávno také projevil zájem o poslech u něj doma, přesto všechno ho z vícero důvodů nepovažuju za budoucího majitele Lucidů. Michal i přes to, že se poslechu věnuje již dlouho, v současné době hledá svou cestu a je plný otázek bez odpovědí. Nikdo to za něj nevyřeší, doufám, že se z toho co nejméně bolestně vyklube nějaké rozumné řešení.
Noble Audio - výroba a prodej

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zappo klid,
na designu až tolik nezáleží, hlavní je přece zvuk, ne? Výhybka je uvnitř bedny a není vidět, takže když je kvalitně osazená, tak ať je klidně škaredá. Nenech si pokazit svůj sen a jdi si za tím.
Tady je ukázka nejmenovaného výrobce beden, jak by měla kvalitní výhybka i vypadat:
Obrázek

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Ale opravdu jsou takto vyšponované ceny i u valné většiny výrobků vyšší třídy v této branži. Lidi si prostě za balík kupují převážně pozlátko a šikovným marketinkem uměle „vyrobené“ legendy a věhlasné značky, zvuk je až na 3-4 místě, ještě po designu. Ať si to někdo připustí, či ne, je to fakt.

Bohužel tahle věta je zcela pravdivá a hodně lidí sedá takto na lep. K provedení výhybky, nedávno jsem tu měl na opravu výhybku z profi ozvučovací reprobedny Leem za jen 30 tisíc, poddimenzovaný elektrolyt, avšak provedení výhybky mnohonásobně lepší a v podstatě nezničitelné i elektricky oproti Tanojům za něco okolo půl mega.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Já právě měl vždy jasno mít Westminstery s jiným aparátem než Naim a pak druhý systém s Naimem a repro typu Proac,ATC,Spendor,Royd,Zu Presence či dokonce Naim SBL nebo Harbeth.Tyto 2 systémy by byla moje konečná.Je otázkou jestli se toho dožiju.CHachá Jak jsem řekl na Slovanetu po jejich výpadu.Tannoy je v Japonsku největší dovozce repro a divím se japoncům kteří jsou technicky dost zdatní co na tom vidí?Já vím to co oni.Tannoy podávají hudbu v porovnatelném měřítku s koncertem v klubu a čistě a velmi přirozeně.Přál bych vám slyšet Westminstery v domácích podmínkách ve velké místnosti a správným aparátem.To vám můžou i potvrdit chlapci ze Slovenska kteří u mne včera byli a porovnávali moje TD12 s s 2x dražšími Dynaudio C4 které byli 2x poslouchat v olomouckém studiu.Co myslíte že řekli prezentace Tannoy byla pro ně sice překvapením ale byli nadšení.Jejich slova příjemný poslech s pěkným podáním basů a vynikající jak na pohodovou hudbu tak i na rock.Dynaudia C4 ani náhodou.A to měli kluci sebou Bryston tak mají rádi analytický zvuk.A to neslyšeli Audiu která podáva hudbu i s emocemi na rozdíl od Brystona i s více basy.Prostě masakr.Příští středu nebo čtvrtek je mám odvézt na Slovensko.Budu se s nimi těžce loučit.Doufám že je brzo nahradí Westminstery a nebo kompromis Kensington či Glenair 15 jako přechod k TW.
Pavle zavolám ti.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Ale jak nekteří říkají cena bedny se neměla vyšplhat o moc víc.Tannoy největší devíza je v jejich Dual concentric který stále vypiplávají.Nyní požívaji měniče s Alnicomax III.Tady je odkaz na mojí komunikaci na anglickém serveru kde jsou foto krásných Kensington štastného majitele.http://www.head-case.org/forums/speaker ... on-se.html

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pro mne skutečná nádhera.Co víc ti může chybět krásná žena,hudba a bedna.
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

NA - Jitření už nebude nikde, ale tohleto jsem myslel opravdu vážně. Třeba Lucidy poskytují stejně špičkový zvuk jako tyhlety Tanoy. Lepší provedení, mnohonásobně kvalitnější vyhybka a to celé za desetinu ceny Tanoy. To já opravdu netuším. Ale šlo mi o to, že nechat si vrtat do výrobku jako je toto, mi přijde hodně nevhodné. Posuzuji to z mnoha hledisek. A prostě ne. Pokud výrobce nabízí takový upgrade, tak to chápu a půjdu určitě do toho, ale nějaký bastlíř v ČR? Byť podle zkopírovaného schematu výrobce, který vyšel bůhví od kud určitě ne!

Naprosto souhlasím s dawsoo od vedle:
(Je rozdíl mezi Tuningem - objektivním vylepšením parametrů případně dotažením drobností do optimálu, a tuzingem kde se jedná jen o prostou výměnu součástek za to samý jen v jiném více haj provedení bez kontrolního přeměření)tuning by měl dělat člověk kterej ví co dělá za tím si stojím pokud má být výsledek k něčemu Podmínkou k tomu je na to býti hlavně patřičně vybaven ...
A kdo toto zde splňuje? Mě napadá pouze jeden člověk.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

tak si myslím,že alespoň tak nějak by měla vypadat vyhybka
Obrázek
(moje DIY Visaton)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jenomže hoši někdy ani nejkrásnější vyhýbka nezachrání výsledný zvuk díky celkové koncepci a ostatním materiálům.Tomáši měl bys přijet na pořádnej poslech.Do soboty jsem sám doma.Kdo se hlásí?

Odpovědět