Tannoy Westminster vyhýbka
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tannoy Westminster
Právě jsem dostal email od chlápka který prodáva tyto parádní kousky a to co říka má smysl.
Hi Krautrock (aka Marcela or is it Mike),
My first preference is to stay local within North America as I can better ensure safe transport. I don't want to turn you away of course but, I wonder if it wouldn't make more sense to buy in Europe? I have seen them come up on Agon from time to time. Shipping from Canada will add much to the cost I suspect. In case you were wondering I am holding firm to my asking price. Other overseas potential buyers have asked for a 'geographic' discount which I cannot grant.
As for the cross-over, I wouldn't know what qualifies as a 'work of art'. I would rather not think about any wires and focus on my musical enjoyment. That said, it might make sense at some point to get an electronics guru to come over and further the upgrades already done. With all the good that can be said about Tannoys in general, it is the cross-over that most often comes under fire. I was not surprised by your comment actually despite the fact that it had been 'improved'. Only the Churchill made here in Canada had a cross-over worthy of celebration I am told. It requires its' own cabinet to house. Nevertheless, the Royals do sound magnificent and give me constant musical pleasure with all types of music i send through them.
Thank you for your continued interest.
Regards,
Frohes Oster!!
OD
Oliver Dawson
Hi Krautrock (aka Marcela or is it Mike),
My first preference is to stay local within North America as I can better ensure safe transport. I don't want to turn you away of course but, I wonder if it wouldn't make more sense to buy in Europe? I have seen them come up on Agon from time to time. Shipping from Canada will add much to the cost I suspect. In case you were wondering I am holding firm to my asking price. Other overseas potential buyers have asked for a 'geographic' discount which I cannot grant.
As for the cross-over, I wouldn't know what qualifies as a 'work of art'. I would rather not think about any wires and focus on my musical enjoyment. That said, it might make sense at some point to get an electronics guru to come over and further the upgrades already done. With all the good that can be said about Tannoys in general, it is the cross-over that most often comes under fire. I was not surprised by your comment actually despite the fact that it had been 'improved'. Only the Churchill made here in Canada had a cross-over worthy of celebration I am told. It requires its' own cabinet to house. Nevertheless, the Royals do sound magnificent and give me constant musical pleasure with all types of music i send through them.
Thank you for your continued interest.
Regards,
Frohes Oster!!
OD
Oliver Dawson
-
boxer
Já zcela nechápu,jak mohou výrobci takovou prasárnu dát do skříně za 3O OOO Kč.Natožto za 1O násobek či ještě více.
Souhlasím s PMA,Kazzatelem a dalšími. I když to budou kvalitní součástky,tak takto "volně ložené" při hraní budou dělat neplechu. Toto je prostě výsměch kupujícímu.
Při pohledu na poslední fotky mě napadá ihned známé pořekadlo.(týkající se bedny,nikoliv ženy).
Nahoře huj,dole fuj.
Souhlasím s PMA,Kazzatelem a dalšími. I když to budou kvalitní součástky,tak takto "volně ložené" při hraní budou dělat neplechu. Toto je prostě výsměch kupujícímu.
Při pohledu na poslední fotky mě napadá ihned známé pořekadlo.(týkající se bedny,nikoliv ženy).
Nahoře huj,dole fuj.
také jsem v šoku z toho provedení.
bych se hádal, že to nemůže byt z repro westminster.
bych řekl, že nás někdo "tahá za nohu".....
nebo ne??
bych se hádal, že to nemůže byt z repro westminster.
bych řekl, že nás někdo "tahá za nohu".....
nebo ne??
To by mě zajímalo boxere, jak jsi na to přišel, že to bude dělat neplechu ty součástky v luftu!!! Opět vyčuchal z fotky? Nebo jsi to měřil? A co to je ta tvoje neplecha? Vyšší zkreslení? Nebo vzájemné ovlivňování drátů ve vzduchu? Kapacity, indukčnosti. A to se na DPS nestane?
Když se tak všichni "měřiči" oháníte tím nízkým zkreslením, tak ukažte grafy tady téhle výhybky. Opravdu by nás to všechny zajímalo. Doufám samozřejmě, že máte změřenu výhybku tu samou na DPS s vyrovnanými součástkami jak vojáci pěkně v řadě.
A teď pravda - nikdo z vás to ani neviděl ve skutečnosti. A to ani ty bedniska. Ovšem Dudek, Macura říkali, že je to hrozné a tak to tak prostě musí být co? Takhle vznikají všechny ty mýty a legendy. U nás na fórech v ČR a SR, kde jsou největší borci na světě a věšichni na světě by se od nich měli učit!
Googloval jsem včera asi dvě hodiny a foto výhybky těchto budek jsem nikde nenašel. Taky se mi to nezdálo. I když tam jsou ty nálepky Tanoy. Třeba bude mít někdo více štěstí. Zappo od kud jsi to vytáhl?
Když se tak všichni "měřiči" oháníte tím nízkým zkreslením, tak ukažte grafy tady téhle výhybky. Opravdu by nás to všechny zajímalo. Doufám samozřejmě, že máte změřenu výhybku tu samou na DPS s vyrovnanými součástkami jak vojáci pěkně v řadě.
A teď pravda - nikdo z vás to ani neviděl ve skutečnosti. A to ani ty bedniska. Ovšem Dudek, Macura říkali, že je to hrozné a tak to tak prostě musí být co? Takhle vznikají všechny ty mýty a legendy. U nás na fórech v ČR a SR, kde jsou největší borci na světě a věšichni na světě by se od nich měli učit!
Googloval jsem včera asi dvě hodiny a foto výhybky těchto budek jsem nikde nenašel. Taky se mi to nezdálo. I když tam jsou ty nálepky Tanoy. Třeba bude mít někdo více štěstí. Zappo od kud jsi to vytáhl?
Jine fotky te osklive vyhybky se resili uz na f-sportu, jestli se nepletu tak je tam daval pumpar Eki.
Tak fotky uz tam nejsou, zbyla pouze diskuze.
http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... 641&page=1
http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... 641&page=1
Je to nějaká archaičtější konstrukce s větší citlivostí. Jinak by se nepatlali s trafem a dorovnali úrovně odporama. Součástky jsou ovšem moderní (čínské), takže je to stále vyráběný model. Kanaďan píše, že dokonce výhybka někdy shoří (??) - tipoval bych ty šedivý kondíky. Kvalitnější kondíky budou mít mj. menší ztráty, což u místy miliwattových příkonů citlivých beden je slyšet. Proto je riziko, že bude potřeba šáhnout i jinam, na odpory, aby si hlasitost pásem odpovídala. Ale jestli ty fotky ukazují tovární modifikaci, tak bych se toho vůbec nebál, protože opravdu vyměnili jenom ty kondíky.
-
boxer
Pasule,je mi u prdele,co ty si myslíš.Vzhledem k tvým hifistickým cestám a názorům tuplem.
Klidně si svoji vyhýbku dej do kýble a zamíchej.
Pokud ti není jasné,jak se skorovolněložené součástky vyhýbky při hraní mohou ovlivňovat,co to dělá se spoji apod.,tak co s tebou řešit?
Tím,že máš prachy a kupuješ jen to co má hodně nul,tím ještě zdaleka nejsi takříkajíc v obraze.
Znám hodně snobů,co kupují jen podle cenovky.Jsou to hifisti?
Klidně si svoji vyhýbku dej do kýble a zamíchej.
Pokud ti není jasné,jak se skorovolněložené součástky vyhýbky při hraní mohou ovlivňovat,co to dělá se spoji apod.,tak co s tebou řešit?
Tím,že máš prachy a kupuješ jen to co má hodně nul,tím ještě zdaleka nejsi takříkajíc v obraze.
Znám hodně snobů,co kupují jen podle cenovky.Jsou to hifisti?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
(??)Trochu mne pobavilo tvoje přeložení tohoto výnatku textu "With all the good that can be said about Tannoys in general, it is the cross-over that most often comes under fire." Kanaďan píše, že dokonce výhybka někdy shoří "petrL píše:Je to nějaká archaičtější konstrukce s větší citlivostí. Jinak by se nepatlali s trafem a dorovnali úrovně odporama. Součástky jsou ovšem moderní (čínské), takže je to stále vyráběný model. Kanaďan píše, že dokonce výhybka někdy shoří (??) - tipoval bych ty šedivý kondíky. Kvalitnější kondíky budou mít mj. menší ztráty, což u místy miliwattových příkonů citlivých beden je slyšet. Proto je riziko, že bude potřeba šáhnout i jinam, na odpory, aby si hlasitost pásem odpovídala. Ale jestli ty fotky ukazují tovární modifikaci, tak bych se toho vůbec nebál, protože opravdu vyměnili jenom ty kondíky.
Kanadan píše něco v tomto smyslu :Ve všem dobrém co se všeobecně o Tannoy říká je právě nejčastěji vyhýbka pod palbou(kritiky).
Boxer a Pasul.Kluci nemá cenu se hádat .Pasul to hlavne myslí tak že nemůže věřit že je to vyhýbka Tannoy.Vždyt ani techhnici nejlepší se neshodnou jak to má být správné.Natož vy s vašimi vědomostmi
Peer uz bohuzel tolik nepise, ale adeptu na jeho zastoupeni ve funkci obecniho saska tu mame hned nekolik.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Boxer říka ti něco humor?Dokonce jsem tam ten usměv trapnej vložil.Ale s Dudkem se nemůžeš srovnávat nebo se mýlím?Nebo s konstruktéry kteří vymysleli Tannoy či Naim zvuk?
-
boxer
Jo,humor je slovo,které mám rád.
A ti kteří stvořili tu vyhýbku a Naima ho měli více než dost.
Ne ,z Dudkem,Macurou,Buntou,Grigorescem,Diokem,Holcnerem,Kompem,Šrollem,Bláhou atd atd..........................a Machalíkem se tedy určitě nemohu srovnávat a ani to nedělám. Ale zase jim věřím,protože jsou to odborníci. Nemusím si něco dokazovat,stačí,když to dokázali oni. Nemusím jako jeden zdejší znovu všechno vyšlapávat. Na to je jeden život málo a ještě více je mi líto zbytečné ztráty času,místo poslechu.
Ono jen to přispívání sem je již ztrátou,ale v té době nemohu poslouchat,tak se alespoň mezi prací bavím.(Pro Machalíka...v mé pracovní době,mé,víš?).
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Tady je jeden článek proč Tannoy používají jednoduchou vyhýbku [url]http://www.tnt-audio.com/casse/tannoy-concentric_e.html[/urlČlánek je velmi zajímavý ale bohužel v angličtině a překládat odbornou terminologii neumím a ani se mi nechce. With a true point source design there are little or no time and phase differences between harmonics either side of the crossover region.
Furthermore, there tends to be a more accurate balance between the fundamentals and harmonics, not only on axis, but even off axis, where many do a great deal of their listening. With the Tannoy dual concentric drivers there is a tight physical integration of the high and low frequency drivers, leading to a coherent and linear phase response. This in turn means that a simpler crossover can be used, providing even greater sonic benefits.
It has long been understood that complex crossovers which attempt to provide phase alignment and other elements of control, invariably have negative effects upon sound transparency.
Sound
Furthermore, there tends to be a more accurate balance between the fundamentals and harmonics, not only on axis, but even off axis, where many do a great deal of their listening. With the Tannoy dual concentric drivers there is a tight physical integration of the high and low frequency drivers, leading to a coherent and linear phase response. This in turn means that a simpler crossover can be used, providing even greater sonic benefits.
It has long been understood that complex crossovers which attempt to provide phase alignment and other elements of control, invariably have negative effects upon sound transparency.
Sound
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele: