Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Lemon
Kontaktovat uživatele:

Re: Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Příspěvek od Lemon »

Pak mám ještě Dual CV-1260.Hraje podobně jak ten Pincek.Možná časem koupím lepší zesík.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Lemon píše:
27 říj 2018 19:32
To věřím ,ty Polk dokáží zahrát zvuk jak ze sloupů.Však taky málo který regálovky jdou od 40Hz.
no o hloubce nebo pevnosti basů jsem moc nemluvil přece jen je to o dost objemnější bedna se dvěma stř.basy ,tam by alespoň ty moje bývalé Df5 asi přece jen vedly ale v čistotě živosti a prokreslení , asi i prostorovosti podle mě NE.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo to asi jo .
Jinak ted jsem našel hodnocení majitele Polků.
I have a 5 piece Dynaudio Audience (60/40/c120) speaker system and am very spoiled with its neutrality. Recently, I've had to buy a pair of bookshelf speakers (my wife's preference) for our living room and didn't want to spend as much as I paid for my Dyns. I put a $500 budget for whatever is best out there and tested models from PSB, KEF, Energy, Klipsch, and a lot more. I was blown away with the sound coming from these babies and for $400 it was a steal. They sounded almost (I say again, almost) like my Dyns for 1/3 the price. I played "Way Down Deep" by Jeniffer Warnes and my jaw dropped on hearing how these played the bass. One of the sales guys (who never heard this song) was very surprised to hear how deep they go. He thought I was testing it with a sub. :) Anyone wanting to build a good HT on a budget, trust me you'll love these!

Přes translátor: :D
Mám 5dílný reproduktorový systém Dynaudio Audience (60/40 / c120) a jsem velmi rozmazlený jejich neutralitou. Nedávno jsem musel koupit pár regálových reproduktorů (pro mě moji ženu) pro naše obývací pokoj a nechtěl utrácet tolik, kolik jsem zaplatil za své dyny. Dal jsem 500 dolarů na to, co je nejlepší a testovaly modely z PSB, KEF, Energy, Klipsch a mnohem víc. Byl jsem odfoukl pryč zvukem z těchto dětí a za 400 dolarů to bylo kradnutí. Znělo to skoro (říkám zase tak) jako moji Dynové za 1/3 ceny. Hrál jsem "Way Down Deep" Jenifferem Warnesem a moje čelist vypadla, když jsem slyšela, jak hrají basy. Jeden z prodejců (kteří tuto píseň nikdy neslyšeli) byl velice překvapen, když slyšel, jak hluboko jde. Myslel jsem, že to zkouším se subem :) Každý, kdo chce mít dobrý rozpočet na rozpočet, věřte mi, že budete milovat ty!

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

No pokud ten člověk opravdu mluvil o těch tvých Polk. a měl doma jmenované Dynaudia 60 + 40 tak se vůbec nedivím že byl tak překvapený tím zvukem "levných" Polk. :lol:
Naposledy upravil(a) pompo dne 27 říj 2018 21:24, celkem upraveno 1 x.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo tady asi osmá recenze:
https://www.walmart.com/ip/Polk-RTiA3-B ... thena=true
Některý repro jsou holt předražený(Dynaudio 40) a zvuk nic moc.
Platíš značku.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Ty dyn.. vypadají honosněji , mají až téměř mýtickou pověst ,navíc jsou přeci mnohem dražší a to obvykle stačí.

tou recenzí z odkazu myslíš ta hodnocení uživatelů?

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Tak jste si tu, chlapci, pohonili a teď už zhasnout a spát.
Zítra si dáme tu o Červené Karkulce. *jupi*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tombas já za to nemůžu,že ti ty nový Scansonic M5 nebasují,jak jsi psal na vedlejším foru. :D :D

Polk by jim natrhli pr... *palec*

PS: Dobře jsem se vyspal po tom pohonění :lol:

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Scansoniky se už pěkně rozehrály, dávám jim zabrat. Jsou to malé bedničky, nikdy nebudou basovat jak velké almary, ale do ložnice je to v pohodě. Mají jiné přednosti, perfektní podání prostoru, jak do šířky, tak do hloubky.
Polky jsem neslyšel, ale s tou natrženou... no na těch basech možná, o zbytku nejsem přesvědčen. :D

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ty Polky umí přesně co popisuješ a navíc i kvalitní bas.Takže ve zvuku nic nechybí. *2thumbsup*
Ale už mlčím.... *hura*

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

A co máš konkrétně namysli pod pojmem kvalitní bas?

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ty Polky umí opravdu na regálovky bas ,který zní jak ze sloupů,ale přitom je přesný a jde na regálovky hodně nízko.Super dynamika.A jak píšou v jednom Polským testu zaskočila je kvalita basu,která byla lepší než u 3 x dražších regálovek
Nízké tóny v jejich provedení jsou tak lineární, že to je až zaskakující, protože v tomto cenovém rozmezí je to opravdu vzácné, taková kontrola a kvalita nejnižší frekvence.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Já mám "strašně rád" v testech ta přirovnání, jak nějaké repro hrají líp, než jiné 2x, 3x... dražší, když nenapíšou, s jakými 3x dražšími repro to srovnávali.
Podle mě je to nesmysl a podle zkušenosti žádné repro nehrají líp, než 2x nebo dokonce 3x dražší, pokud se bavíme o běžně dostupných značkách. Samozřejmě jsem zdaleka neslyšel všechno, ale v rámci jedné cenové katgorie (od - do) nebývají rozdíly tak markantní.
V každé cenové kategorii jsou lepší a horší, to je jasné a pokud je nějaké repro na vrcholu své kategorie, tak super.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

pompo píše:
27 říj 2018 16:18

Ty polk aud. i sloupky mají navíc impedančně vzornou vexli ,takže to hraje slušně s každým trochu lepším zesem - prostě paráda amíci ví co dělají.

Ale už fakt klid ,nedrážděme hada bosou nohou :!: :lol:
Že já nedržel hubu :D
Ale už mlčím a končím na téma Polk.

Odpovědět