Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Příspěvek od tombas »

Teď jsem ještě koukal na rozměry těch Pol(á)ků a ani se těm basům nedivím, to už jsou pořádné bedny! Mé Scansonicy mají asi 3x menší objem, takže ten rozdíl se musí někde projevit.
Jen by mě zajímalo, proč se některé modely u nás přestaly prodávat.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

tombas píše:
27 říj 2018 22:57
Tak jste si tu, chlapci, pohonili a teď už zhasnout a spát.
Zítra si dáme tu o Červené Karkulce. *jupi*
Ale o to tu fakt nešlo chtěl jsem JEN poradit Štětináčovi ,protože mi přijde jako normální člověk a vím že už delší dobu hledá repra ,nyní se ptal na malé a levné boxy ,toť vše.

Jinak já když narazím na něco co bývá na svou cenu neobvykle vysoce hodnoceno - tak nerýpu a jdu si to někam poslechnout , obvykle na tom totiž něco je , když leťely malé Usher S-520 , Xavian Picolo , Dadaftovy - Project 5 speaker box ,nebo cokoli dalšího snažím se zjistit o co jde a pokud mě to neosloví tak se o tom dál nešířím.

2-Lemon zkus nabídnout Štětináčovi (pokud to nemá daleko) poslech ,chtěl bych pak slyšet jeho názor.
Ty repra se stále dají koupit někde venku.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

tombas píše:
29 říj 2018 14:59
Teď jsem ještě koukal na rozměry těch Pol(á)ků a ani se těm basům nedivím, to už jsou pořádné bedny! Mé Scansonicy mají asi 3x menší objem, takže ten rozdíl se musí někde projevit.
Ale oni ty Polk-y nijak obří nejsou ,to jen ty tvé Scansonicy jsou prostě : pidi,midi,mini repráčky k PC. :mrgreen:

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo pokud bude chtít zajet do Liberce,zvu na poslech.Nevím proč už se u nás neprodávají ,ale v Polsku se stále běžně prodávají.
Pokud to je tedy ještě aktuální a již něco nekoupil.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

pompo píše:
29 říj 2018 16:39
tombas píše:
Ale oni ty Polk-y nijak obří nejsou ,to jen ty tvé Scansonicy jsou prostě : pidi,midi,mini repráčky k PC. :mrgreen:
Pravda, pravda, ony taky původně byly zamýšlené k PC, ale nakonec skončily v ložnici, kde by se klidně snesly i ty větší krabice.
Teď se naskýtá otázka, jestli ty Scansoniky neposlat dál někomu, kdo by je využil právě k PC a nepořídit něco objemnějšího.
Na druhou stranu, ta ložnice má 13 m2 a na převážně večerní a tichý poslech to bohatě stačí. Netřeba budit sousedy ranami z tympánu.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2 - tombas
To je samozřejmě pravda pokud dobře slouží svému účelu a zvukově ti sedí - není důvod špekulovat o něčem jiném.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo jo v ložnici mám Q acoustics 3020 a taky moc kvalitní poslech.Sice méně basů,ale hrají taky moc příjemně.Na těch 13 m2 jsou ty Scansoniky tak akorát.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Když já špekuluju pořád a pořád si říkám, že to co mám je dobré, ale že kdybych třeba koupil raději repro XY než YZ, tak to mohlo být ještě o fous lepší.
Na druhou stranu, teď jsem do ložnice odtáhnul gramec a pustil starý dobrý Regtime... jako bych se octnul v kavárně ve 30. letech někde v Chicagu. *jupi*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Audiophilia nervosa se tomu říká

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

*fnuk* to je nějaká škaredá choroba, potřebuji doktora!!!

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Audiophilia nervosa - ba ba ve zdejších končinách rozšířená choroba.

2-Lemon
pokud budeš hledat jiný zes nekupuj vše na co narazíš ,nejlepší levný amp. který jsem měl byl arcam alpha 5+
a nedělám si kozi. Pokud by jsi na něj někde narazil poslechni si to. To nebo třeba nějaký rotel , japan moc ne snad možná nějaké onkyo. Nečekej takové markantní rozdíly jako u beden, nejsou tam. Když tak písni SZ.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Je fakt, že mne baví levná dvoupásma. Bohužel, potřeboval bych na to půjčovnu. Mít je měsíc, vyzkoušet, užít si je, zhodnotit a vrátit. A pak si nechat dvoje nej. Třeba kevlar od Dexonu mi přijde "líný" při použití zesilovače odpovídající jeho cenové kategorii. Basy umí, ovšem zase-v obřích bednách. Řešit audiokomponenty je nekončící nespokojenost a všudypřítomný červík v hlavě : a jak asi hrají tyhle a jak ty druhé, třetí, čtvrté reprosoustavy.
Ty Polky vám věřím, to je plnohodnotné dvoupásmo. Membrány s papírem mám, s hliníkem taky no a ten kevlar od Dexonu. Až mi hrábne, zkusím ještě STX ELECTRINO M-100 a přinejhorším vrátím. *taktone*

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

No pěkně jedeš :D. Klidně ti můžu dát seznam, co bych chtěl vyzkoušet, ale nemám na to povahu.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

tombas píše:
29 říj 2018 17:42
pompo píše:
29 říj 2018 16:39
tombas píše:
Pravda, pravda, ony taky původně byly zamýšlené k PC, ale nakonec skončily v ložnici, kde by se klidně snesly i ty větší krabice.
Teď se naskýtá otázka, jestli ty Scansoniky neposlat dál někomu, kdo by je využil právě k PC a nepořídit něco objemnějšího.
Na druhou stranu, ta ložnice má 13 m2 a na převážně večerní a tichý poslech to bohatě stačí. Netřeba budit sousedy ranami z tympánu.
Máš mé sympatie, ale ono se líp relaxuje (usíná) při hlubším a měkkém basu. No jak komu, že.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

štětináč píše:
09 lis 2018 20:45
Je fakt, že mne baví levná dvoupásma. Bohužel, potřeboval bych na to půjčovnu. Mít je měsíc, vyzkoušet, užít si je, zhodnotit a vrátit. A pak si nechat dvoje nej. Třeba kevlar od Dexonu mi přijde "líný" při použití zesilovače odpovídající jeho cenové kategorii. Basy umí, ovšem zase-v obřích bednách. Řešit audiokomponenty je nekončící nespokojenost a všudypřítomný červík v hlavě : a jak asi hrají tyhle a jak ty druhé, třetí, čtvrté reprosoustavy.
Ty Polky vám věřím, to je plnohodnotné dvoupásmo. Membrány s papírem mám, s hliníkem taky no a ten kevlar od Dexonu. Až mi hrábne, zkusím ještě STX ELECTRINO M-100 a přinejhorším vrátím. *taktone*
Taky jsem si prošel výměnami zesilovačů a reproduktorů.A nakonec jsem zůstal u Polk audio rti a3 a Polk audio signature s55 a v ložnici Q acoustics 3020.Ty signature mají propylenové membrány .Je to sice nižší cenová třída,ale měl jsem i 2,5 x dražší regálovky .Přesto jsem je prodal a jsem spokojenější s těmi Polk audio rti a3.Pro mne konečná.Další zvukový posun by byl už za cenu,která mi přijde neadekvátní. Penize na to jsou,ale raději je investuji jinde.

Odpovědět