Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Příspěvek od tombas »

Počkej, takže oni nemůžou konkurovat v poměru cena/kvalita velkovýrobcům a proto vyrobí bednu, která stojí třeba 20 tis. a hraje jako za 60 u velkovýrobce? Nebo vyrobí bednu, která hraje jako bedna za 20 tis., ale stojí 60?

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

to asi zas nejake atomy, to bude dobre

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

tombas píše:
09 led 2019 14:53
Vyrobí bednu, která hraje jako bedna za 20 tis., ale stojí 60?

Stáva se to běžně, mají třeba krásné zpracování, prvotřídní kabinet, ale zvukově se to rovná jako nějaká velkovýroba ve vinylu za polovic. Mám třeba zkušenost s bednama Vienna Acoustics, které vypadají nádherně, ale zvukově v té ceně se dá najít lepšího strašně moc.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Ale to je přesně opačný případ, než jsem psal, že někteří recenzenti tvrdí, že bedna za 20 tis. hraje jako bedna za 60. Já tvrdím, že nehraje, pokud to samozřejně není ta tvá malovýrobní krásná bedna, která za 60 tis. hraje jako ta za 20. Ale pořád je to kvalita zvuku za 20 tis. a ne za 60.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Tam je pak ještě jedna věc, že vnímání zvuku je subjektivní a bedna která má charakteristiku jak střela se někomu nelíbí prostě proto, že už mu je přes 50 a chce aby to pořádně cinkalo.

Jinak ještě pro zajímavost, mám zkušenost s bednami Neat, mají model 1 / 2 / 3. Trojka je dvoupásmová regálovka, dvojka je dvoupásmová sloupovka a jednička je 2,5 nebo 3 pásmová sloupovka, ted si to nepamatuju.

No a měl jsem vedle sebe dvojku a jedničku. Přičemž jednička byla skoro 2x tak drahá (přes 60 tisíc pár) a ta jednička měla prostě jen 2x ten samý driver a evidentně to tam někde kolem 80 Hz dunělo a hrálo blbě. Takže teoreticky ti může bedna za polovic hrát lépe i od té samé firmy, ba dokonce i v té samé řadě.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Pokud by někoho zajímal typ na budget bedny do 15 tisíc, které hrají naprosto neuvěřitelně. Tak jsou to KEF Q7, vím že je už někdo párkrát strhal, že se prý ten velký basák bude deformovat, ale to je tak tvrdý polymer, že to nemá šanci. A pokud chce člověk obrovský orchestr i ve velké místnosti, tak sem neslyšel lepší soustavu. A například ty Neat 1 nebo Vieanna Acoustics Bach Grand si naprosto neškrtaly.

Jasně nejsou uplně neutrální, ale zábavné a strhující jsou jako blázen. (ale to nejsou neutrální ani tyhle VIenny ani Neaty)

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Vlastně jsem si už ujasnil zásadní věc. Musí mi to hrát muzikálně, líbivě a na velmi blízký poslech. Krásný stereoefekt. Beden, co hrají na dálku jsou mraky, když se jim dopřeje vybuzení. Zatím jsem si nic netroufl objednat, protože u malých budek bude vždy málo basu, takže to málo je třeba vykompenzovat líbivostí zvuku středobasu. Myslím, že to za 5000 Kč nepůjde.

Odpovědět