Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Lemon
Kontaktovat uživatele:

Re: Wharfedal 9.1 pro nenáročný poslech?

Příspěvek od Lemon »

V ložnici mám na blízký poslech q acoustics 3020 a potvrzuji ty velmi kladné recenze.Za ty peníze nádherný ,detailní muzikální projev.Mně basy nechybí,ale někomu můžou.Novější verze q acoustics 3020i má mít basů více.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Potvrzuji,že íčko,vzhledem k o malinko větší litráži trošku basu přidá. Pokud nekdo neustale nesrovnava a neprepina musi byt s akustiky spokojen. Jakmile si navykneš na vetsi regal i s tim jakztakz spodnim pasmem(zensor3),uz se ty jednicky od dali nechcou poslouchat.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Díky. Basujících repro mám dost,... středy, středy, středy . Marně jsem bádal nad rozdílem asi 2000 Kč mezi QA 2020i a QA 3020i. Proto asi začnu těma Dali, zdali budou hrát na bastl zesilovač. Je docela možné, že se líp chytnou QA.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ty akustiky trojky jsou vzdycky vetsi nez dvojky.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Prý nejlépe z regálových reprosoustav od QA hrají Concept 20.
Tady celkem dobře popsáno a otestováno:

https://www.avforums.com/threads/review ... 0.2083199/
Naposledy upravil(a) Lemon dne 26 pro 2018 11:27, celkem upraveno 1 x.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Bazi 36 píše:
25 pro 2018 18:31
No jo. Přesto jsou o 0,5 kg lehčí, ty větší trojky. Kolem repráků je okrasný kovový kroužek, takže cena bude za parádu. Též bych si myslel, že výrobce nepočítal s takovým úspěchem a nasadil nízkou cenu. Čímž to musel nějak u trojek jakovylepšit a ve svůj prospěch přidražit. To už ale neřešme, to je čirá spekulace. Dvojky jsou všude za 5000 K. Vivat malé budky!

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

3020 oproti 2020i mají vylepšený nový výškáč a středobas je na bázi papírové membrány s Aramidovými vlákny.Zvukově jsou o něco lepší.Nicméně 2020i za ty peníze nemají konkurenci.Za 5000 se dokonce doprodávají i ty bílé v laku.Tato verze původně stála 8500 nebo i více.Za ten lak byl vysokej příplatek.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Dalo by se uvažovat i o Polk Signature S20E, myslím, že by QA zdatně konkurovaly, ale cena už je trošku vyšší než 2020i
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... ature_S20E
nebo menší S15E
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... ature_S15E
dostupné vždy v bílé a černé barvě.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

štětináč píše:
26 pro 2018 08:23
Bazi 36 píše:
No jo. Přesto jsou o 0,5 kg lehčí, ty větší trojky. Kolem repráků je okrasný kovový kroužek, takže cena bude za parádu. Též bych si myslel, že výrobce nepočítal s takovým úspěchem a nasadil nízkou cenu. Čímž to musel nějak u trojek jakovylepšit a ve svůj prospěch přidražit. To už ale neřešme, to je čirá spekulace. Dvojky jsou všude za 5000 K. Vivat malé budky!
Ty Q 3020 oproti 2020 jsou vážně lepší.Řekl bych že za těch necelých 7 tisíc to je přímo best buy.
Dali se nechytaj *2thumbsup*
Tady jeden majitel popisuje rozdíl :
Previously owned the 2020i speakers but I wanted more clarity in the midrange especially vocals so I read all the reviews about the 3020s and decided to purchase them,and I wasn't disappointed, straight out of the box they sounded much better,better bass better midrange and sparkling treble,I can't imagine what they will sound like when fully run in,very impressive for the money,a must buy for people that love clarity above all else,bass not huge but it underpins the music just nicely, ancillarys used were audiolab m1 fed by Cambridge cxc cd transport,a fantastic combination,

Dříve jsem vlastnil reproduktory 2020i, ale chtěl jsem více jasnosti v midrange hlavně vokály, takže jsem četl všechny recenze o 3020s a rozhodl se je koupit, a nebyl jsem zklamaný, přímo nerozehrané, zněli mnohem lépe, lepší basy lépe střední a šumivé výšky, nedokážu si představit, jak budou znít po rozehrání, velmi působivé pro peníze, musí kupovat pro lidi, kteří milují jasnost nad všemi ostatními, basa není obrovská, ale podepírá hudbu prostě hezky, ancillarys použité byly audiolab m1 krmené Cambridge cxc cd transport, fantastická kombinace.

Dnes jsem zkoušel Q 3020 na různých zesilovačích a nejlépe mi hrají s Pioneer A 60 .
Neskutečně kvalitní zvuk na tak levný reprobedny.Hlavně ty středy ,jsou opravdu kvalitní a čistý+rozlišení a dozvuky super..Když dostanou dobrej zesilovač ,tak zahrajou moc pěkně.Stačí si přečíst recenze na Amazonu apod. Vpodstatě nenajdeš nikoho ,koho by neohromily.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Ještě info: Jsem se vrátil k původnímu dotazu. Na ebay jsou k mání Wharfedale DIAMOND 220 za 5500 Kč s poštou.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Lemon píše:
27 pro 2018 19:53
štětináč píše:
26 pro 2018 08:23
Bazi 36 píše:
Ty Q 3020 oproti 2020 jsou vážně lepší.Řekl bych že za těch necelých 7 tisíc to je přímo best buy.
Dali se nechytaj *2thumbsup*
Tady jeden majitel popisuje rozdíl :
Previously owned the 2020i speakers but I wanted more clarity in the midrange especially vocals so I read all the reviews about the 3020s and decided to purchase them,and I wasn't disappointed, straight out of the box they sounded much better,better bass better midrange and sparkling treble,I can't imagine what they will sound like when fully run in,very impressive for the money,a must buy for people that love clarity above all else,bass not huge but it underpins the music just nicely, ancillarys used were audiolab m1 fed by Cambridge cxc cd transport,a fantastic combination,

Dříve jsem vlastnil reproduktory 2020i, ale chtěl jsem více jasnosti v midrange hlavně vokály, takže jsem četl všechny recenze o 3020s a rozhodl se je koupit, a nebyl jsem zklamaný, přímo nerozehrané, zněli mnohem lépe, lepší basy lépe střední a šumivé výšky, nedokážu si představit, jak budou znít po rozehrání, velmi působivé pro peníze, musí kupovat pro lidi, kteří milují jasnost nad všemi ostatními, basa není obrovská, ale podepírá hudbu prostě hezky, ancillarys použité byly audiolab m1 krmené Cambridge cxc cd transport, fantastická kombinace.

Dnes jsem zkoušel Q 3020 na různých zesilovačích a nejlépe mi hrají s Pioneer A 60 .
Neskutečně kvalitní zvuk na tak levný reprobedny.Hlavně ty středy ,jsou opravdu kvalitní a čistý+rozlišení a dozvuky super..Když dostanou dobrej zesilovač ,tak zahrajou moc pěkně.Stačí si přečíst recenze na Amazonu apod. Vpodstatě nenajdeš nikoho ,koho by neohromily.
No to je právě ten "problém" , testovat levné bedny na dost dobrých komponentech. Ono to pak většinou vychází, že to hraje. Ale jo, je to lákavé.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

No oni mi super hrají i na extra levném a obyčejném Nordmende pa1000.Nebo ted je mám zapojené na stařičkém receiveru Marantz SR 620 kterej jsem nedávno koupil za 1000 Kč *2thumbsup* a zvuk je nádhernej. Vynikající středové pásmo a skvělé rozlišení. *jupi*

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ja bych ty akustiky take v zadnem pripade nehanil. Koneckoncu jsem je kvuli jejich cistote v projevu mel ve výběru. Jen mi vadila prece jen ta absence spodku pri produkci progrock let sedmdesátých. Vzdy mi bylo doporucovano prikoupeni subwooferu. Tak proto jsem si k jakž takž basu dopomohl temi dali. Takhle je to pro mne s marantz optimalnejsi,pres veskere jine mouchy.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Je fakt,že pro toho kdo poslouchá rock , bez subu nebudou ideální.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

tombas píše:
29 říj 2018 14:02
Já mám "strašně rád" v testech ta přirovnání, jak nějaké repro hrají líp, než jiné 2x, 3x... dražší, když nenapíšou, s jakými 3x dražšími repro to srovnávali.
Podle mě je to nesmysl a podle zkušenosti žádné repro nehrají líp, než 2x nebo dokonce 3x dražší, pokud se bavíme o běžně dostupných značkách. Samozřejmě jsem zdaleka neslyšel všechno, ale v rámci jedné cenové katgorie (od - do) nebývají rozdíly tak markantní.
V každé cenové kategorii jsou lepší a horší, to je jasné a pokud je nějaké repro na vrcholu své kategorie, tak super.
Ale určitě jo, mohl by ti je sem sázet jedny za druhou. Většinou se jedná o malé výrobce, kteří prostě nemůžou konkurovat v poměru cena/kvalita někomu, kdo chrlí desetitisíce kusů beden.

Odpovědět