Wilson Audio Watt Puppy

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Re: Wilson Audio Watt Puppy

Příspěvek od davidhighend »

A pak ze je nedelaji v dyze
http://cgi.ebay.co.uk/WILSON-AUDIO-WATT ... 7C294%3A50

S cim ti kopiraci neprijdou...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

no jo "CLONE", tak do toho bych asi nešel

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

davidhighend píše:A pak ze je nedelaji v dyze
http://cgi.ebay.co.uk/WILSON-AUDIO-WATT ... 7C294%3A50

S cim ti kopiraci neprijdou...
:lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

A jó, já jsem ten s těma bedýnkama na kuří nožce a za tím co jsem napsal si stojím.
Analogový guru je místy i šaman.
A držím Renownovi palec ať si nechá své kouzlo pro sebe a nikam to nevytrubuje. Závistivci ať puknou.
Už teď si troufnu z okruhu lidí, které osobně znám tipnout, kdo bude čím z těchto repro nadšený.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

Jde o to, že jsou lidi prostě zvědavý a navíc někteří nevědí jestli mu mají vlastně co závidět. ;)
Já osobně bych mu tedy nezáviděl ani kdyby měl ty nejnovější 8
jo zavist..zavidiet alebo nezavidiet.. ked si niekto kupi nove bedne, premyslat nad tym ci mat dovod na zavist, alebo nemat dovod na zavist..do prdele co je toto za myslenie? :o (myslim vseobecne a nie konkretne teba..)

takze keby mal tie novsie tak by mu bolo co zavidiet ale inak to asi nebude nic moc..tak si to myslel? Ak by si mal zaujem o taku konstrukcnu filozofiu tak by si si take sam doma postavil..hmm..skoda ze vo Wilsom Audio nevedia akou spravnou filozofiou treba stavat bedne.. to by sa o take nieco asi ani nepokusali. Taketo chytre prispevky ma vzdy dost pobavia.. Preco sa kazdy chytrak co si doma v garazi po mnoha amaterskych pokusoch postavi uz nieco schopnejsie, stavia do pozicie odborneho kritika spolocnosti ktore maju za sebou niekolko desatrocny vyvoj a su schopne si zaplatit pri vyvoji tych kvalifikovanejsich ludi v obore? Preco sa zaujimas o to aky je to konkretny model, ked ta tato konstrukcna filozofia vobec nezaujima.. :?:

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Takze se tu verzi nedozvime?
Ja nevim, Sycak mel doma Revoxy Symbol 1 a 2, taky Quadraly Titan 1 a 4, ja mel Titan 5, ted mam Dynaudio Consequence 2 a Martin Logan Monolith 3; co je tak slozityho na tom uvest verzi? Kazda verze cehokoli hraje jinak nez ty ostatni, vetsinou se i lisi na prvni pohled necim podstatnym jako je reprak nebo bass reflex nebo co, tak co je to za hadanky a hlavne pro koho? Budou to treba jedny z peti Watt Puppy v CR, tak proc nerict, ktery to vlastne jsou? Ty reci o vrtani se ve vyhybkach apod. jsou uplne zcestny, me treba zajima ta verze. Kdybych rekl, ze jsem doma mel Quadral Titan, co by to komu reklo, kdyz jich je sedm ruznych vyvojovych typu?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Renowne, nic jim neříkej :-) Asi se ti s Frantou brzy ozvem...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to merhaut :

Samozřejmě Jardo přijeďte, rád Vás opět oba uvidím :-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Renown píše:no jo "CLONE", tak do toho bych asi nešel
Někde ti genetičtí ing. udělali chybku a z ovce jim vyšel pes :lol:
Nemáš tam to "asi" nějak navíc ? ;)
Noble Audio - výroba a prodej

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To bohuš
Tak zrovna do Tebe jsem se teda netrefoval. Ty máš jen ty budky na nožce, ale z jiné kategorie než jsem já měl na mysli, krmíš je opravdu pořádně, a Tvé vystupování bývá většinou naprosto v pohodě.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tak RENOWN již nechce dále rozvíjet své vlákno o W.A.- W.P. tak se to agustinimu pokusím osvětlit.
Mě se to myšlení také nelíbí. Mě naštěstí závist míjí – přistupuju k tomu tak, že každý se může více snažit aby dosáhl na své cíle. Jen tak na okraj- vadí mi jen Ti velmi bohatí, co se chovají jako nadlidi a k prachům přišli nepoctivě, takové tady ale nevidím.
Závist je ale celkem běžná, každý zná takové ty zkazky o mrtvé sousedově koze a já si vzpomněl , že jsem jednou četl něco v tomto smyslu:
Je krásný slunný den. Před domem mi stojí PEUGEOT 607, soused je úplně v klidu, usmívá se a je milý, žádná známka závisti. Píše se rok 2025……

Na Tvou druhou otázku je odpověď v předešlých řádcích a v mém příspěvku z první stránky s obrázkem VW PASSATA.
Za to co píšeš dál Tě nikterak nezatracuju, ještě tak před 12 lety bych měl zřejmě podobný názor, je to jen o zkušenostech a hloubce poznání technických podstat těch „zázračných“ drahých beden, zesilovačů, přehrávčů……
Když jsi začal v zásadě srovnávat –tak technicky jsou moje a tyhle bedny velmi blízké kategorie, kvalitou měničů, poctivostí skříně, jen jsou postavené na jiných zvukových filozofiích. Protože zřejmě toto nechápeš uvedl bych ty základní rozdíly.
W.P 2p. monitor s velkým a těžkým středobasákem jehož chování v oblasti důležitých středů ovlivňuje Dopplerův jev.(Musí přenášet i velké výchylky kmitočtů už od 50-60Hz a zároveň středem své membrány i kmitočty hodně nad 2kHz) Tento monitor je doplněn bubwooferem, který je osazen dvěma 8“ basáky a jeho dolní přenášený rozsah je podpořen basreflexem. Basové skříně jsou příkladně tuhé, u monitoru ještě značně více- je to ale potřeba protože vrchní bedýnka je vystavena velkým energiím od toho středobasáčku který pumpuje i basy, a přitom je důležité aby zejména výškáč nebyl vystaven vibracím.
N.A. L. jsou čisté 3p, s lehkým a velmi pevným střeďáčkem a 10“ basákem v uzavřené skříni. Vrchní skříňka je také nadstandardně tuhá, protože střeďáček zdaleka nevyrábí takové silné energie a tlaky stačí mu pro dostatečnou tuhost poloviční hmotnost vrchní skříňky a pružně oddělená od vibrací basáku. Tyto opatření přinášejí to, že zvukový obraz zůstává správně zaostřený. U W.A. si toho jsou dobře vědomi, proto ty olověné pláty ve vrchní budce. Je to koneckonců jeden z výrobců od kterého jsem se také učil.
První bedny těží ze silného basového fundamentu a z dynamických schopností za tímto účelem zvolených měničů a výsledné koncepce. Na této filozofii je v podstatě postavena celá produkce této firmy.
Ty druhé bedny jsou postaveny na filozofii čistého 3p. osazeného hbitým keramickým střeďáčkem, který mimochodem používají přímí konkurenti W.A. v podobně nákladných výrobcích. Projev nestojí na silné energii spodních kmitočtů a celkového pocitu síly jako tomu je u prvních beden, ale na přehlednosti, čitelnosti a spíše otevřenějším lehce světlejším podání s dobře artikulujícím spodkem.
I u těch věhlasných výrobců jsou zvukový designéři s různým pohledem na věc a proto existuje i na samé kvalitativní špičce mnoho výrobců s naprosto rozdílnýma konstrukcema (už na pohled i pro laika) a použitýma měničema.
Pozor já netvrdím vůbec, že má cesta je určitě ta jediná správná, nebo to, že zrovna tuhle kombinaci měničů co používám by někdo nenaladil trochu jinak, nebo by dokonce některý měnič vyměnil za jiný. Pro mě je důležité, že se to takhle libí mně a jak se ukazuje i spoustě jiných a jsou i tací, kterým se ty bedny líbí tolik, že jimi nahradili své více jak jednou tak drahé Utopie Berilium Diva od světoznámého JM-LAB Focal.
Je pěkné si přečíst, že ten a ten recenzent ohodnotil tyhle bedny jako podle něho lepší než nějaké druhé a, že se mu zdají velmi dobré, ale pro mně je milejší, když si někdo doma vymění jedny bedny za druhé, protože ho více uspokojují u poslechu než ty s mnohem vyšší cenovkou a od věhlasného výrobce s mnoha desítek let trvající tradicí.
K závěru Tvého příspěvku bych uvedl jen to, že ty skvělý odborníci nad které nemůže být a mají za sebou ten několik desítek let trvající vývoj jak píšeš, vyvinuli od roku 1986 již 8 variantu jedněch beden, proč neudělali hned na začátku tu nejlepší? Kdo zaplatil nabytí jejich současných zkušeností a jejich odborný vývoj? Byli to lidi po celém světě, které vždy přesvědčili, že právě tento nový vývojový stupeň jejich výrobku je ten správný a nejlepší. Kapitalistický ekonomický systém je postaven na tom, aby lidé spotřebovávali, proto jsme zavaleni reklamou a stále novýma a samozřejmě vylepšenýma výrobkama, a naučili nás mít rádi to, kde je nálepka NEW, a toho „starého“ se brzo zbavovat.
Jak jeden můj známý říká, „od doby co u nás začala v TV klasická kapitalistická reklama po revoluci, stále nám tvrdí, že tento prací prášek je nejlepší a prádlo bude dokonale bílé. Ten samý výrobce nám to tvrdí od té doby již třeba po 5-10 u každého „vylepšení“ toho prášku. Jak bílé už by to prádlo muselo být?“
Nechci se srovnávat s Wilson Audio, oni mají na rozdíl od nás své vlastní ucelené výrobní prostory, zavedené jméno, jejich marketing a reklama stojí velké peníze, které zaplatí jejich movití zákazníci a jde jim až v první řadě o to prodat co vyrobí.
Ale v tomto oboru je to poslední dobou již podobné jako v branži takových těch grafických studií, které se živily návrhem a výrobou vizitek, jídelních lístků, kalendářů a podobně. Před 10 a více lety SW a HW který to dokázal stál ohromné prostředky a málokdo s tím uměl dělat, dnes to zvládne na domácím PC kdejaký středoškolák. I doména vývoje a výroby již pořádného high-end zařízení již není nikterak nemožná mimo zavedené výrobce. Ti navíc všichni začínali v „garáži“ a s výrobou pro sebe a známé, jen tak mimochodem. Měřící zařízení a SW jsou již dostupné, nadšenci se zkušenostmi jsou také, a oproti době před 20 lety je již obecně známé mnoho o podstatě návrhu a realizaci špičkových reprosoustav. Největší omezení zůstává v oblasti výroby dostatečně atraktivních skříní pro přístroje i reprosoustavy, tam se při DIY nebo malovýrobě těžko konkuruje těm nejlepším.
Ještě pro Tvou lepší představu uvedu, že čisté výrobní náklady na 1 pár W.A.-W.P. 8 budou tak o cca. 100% vyšší než přijde výroba třeba Lucidů(z toho tak 20% materiál zbytek udělá dražší práce) a za kolik Ti nakonec nabídne ta Tebou uznávaná společnost svůj výrobek? Bude to jen o 100% více? Spočítat to jistě dokážeš sám: 133.000,- a 800.000,-nebo více. Tady platí bezezbytku, že za značku se PLATÍ.
Ale to nic, ty určitě rád přispěješ prodejci i majiteli té továrny na uspokojování snů audiofilů na nové Porsche nebo Mercedes.
Doufám, že to i obecně vnese trochu světla do problematiky našeho koníčka a, že v tom někteří neuvidí opět jen můj marketing, opakuju, já se tímto neživím, Lucidy a i předešlé moje bedny a zesilovače začaly vznikat hlavně proto, že jsem nebyl ochoten akceptovat ty strašně vysoké ceny za již opravdu hrající výrobky světoznámých firem a následně se to vždy někomu líbilo a chtěl to také.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

SORRY za tu slohovku ;)

A zase něco co sem zcela určitě patří:

Obrázek

Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

NA - Člověče to je moc dlouhé. Tohleto určitě nikdo nečte. Nešlo by trochu pokrátit ty myšlenky? A to s tou stavbou WA a dosažení stejného zvuku jsi myslel vážně?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Hlavně je to sebeprezentace pod stříškou Wilson Audio ...... ;)
Pavel Macura Audio

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Člověče já nic takového nepsal, to jsi špatně pochopil. Jen jsem se zmínil, že kdyby mi to vyhovovalo více, tak bych postavil něco v tom duchu- takové koncepce, já neklonuju. :)

Odpovědět