FOTO vašej sluchátkovej zostavy

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: FOTO vašej sluchátkovej zostavy

Příspěvek od tinariwen »

Nenechaj sa odradiť :)

Je to originálne ,vkusné, veľmi milé *thumbs up*

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Príručný servírovací stolík pre "sluchátkofila":

Aune X5s, Chord Hugo, Samson QH4
AKG K240 Studio, Sennheiser HD280Pro, Shure SRH840, Koss Pro4S
Přílohy
X5s_Hugo_QH4__768x1024.jpg

koudelka
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudelka »

Tak to je něco *2thumbsup*

Jak hraje Aune v porovnání s Hugem?

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Hmmm ... tak to ma vôbec nenapadlo porovnávať. X5s používam iba ako transport.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... "sluchátkofilná" komunita je tu celkom nevýrazná ... preto to tu skúsim trochu oživiť ;)
bacilov gear__800x904.jpg

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Sakukoivu, tak tomu říkám sluchátek ráj 😁.
Když tak koukám na ten tvůj plnej stojan, nedá mi to požádat tě o názor. Občas si večer mám chuť poslechnout něco i trochu víc než komorně, ale nechci rušit rodinu. Zvažoval jsem sluchátka, ale potom co jsem dostal k Eizu zdarma nějaké Hive NiceBoy a pustil si do nich muziku, docela mě to přešlo. Vím že jsou to šunty, ale i tak jsem si myslel že zvuk bude trochu lepší. Nepotřebuji nic extra, ale chtěl bych nějaké se slušným detailním basem a dobre podání prostoru. Myslíš že se v cenové relaci 3-5tKč dá něco slušného pořídit? A má smysl o tom vůbec uvažovat, když chci hrát přímo buď z CD a nebo z integrovaného zesilovače? Předem děkuji za názor a omlouvám se za *offtopic*

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Nie je to až tak veľký problém, ale je dôležité zvyknúť si na špecifický zvuk sluchátok. Ani od drahých sluchátok sa nedá očakávať rovnaký priestor alebo charakter zvuku ako z bední. Je to vždy zvukovo iný zážitok, no za určitých podmienok to môže byť zvukovo aj podstatne lepšie ako cez bedne ... vyskúšal by som niečo s "normálnym" zvukom ... na ten CD alebo integrovaný zosilovač napr. AKG K371 (na obrázku v hornej rade štvrté z prava)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Ok, díky za nasměrování, zkusím si sluchátka někde půjčit,... ať se mi to tady nehromadi.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Ještě prosím tě, koukám že tam máš vystavené asi i AKG 702, nejsou třeba otevřené lepší než uzavřené (v kvalitě reprodukce) ? Já až tak zvukově izolovaný od rodiny být nepotřebuji, nechci je večer rušit hudbou z repro, jinak je zas tak šetřit nechci 😁

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Strejdin: Podívej se na všechny "highendovější" modely - kolik z nich je uzavřených? Jaký je celkový poměr uzavřených/otevřených sluchátek ve stejných cenových hladinách? Z mých zkušeností: Otevřené modely v podobné cenovce jsou obvykle zvukově lepší, nebo alespoň já je osobně preferuju. Uzavřené modely mívají na můj vkus přílišné basy.

bacil2: měl jsem to doma kdysi podobně, i když tak extrémního počtu jsem dlouhodobě nedosáhl :) Vidím tam dobře jen sluchátka řekněme střední úrovně? Už hodně let mám doma jen pár kousků sluchátek nejvyšší kategorie, doporučuju vše prodat a upgradovat.... Stejně nevěřím, že to vše můžeš rozumně prostřídat. Osobně doma střídám už jen dvoje sluchátka (byt jich mám stále víc) a na cesty beru in-eary.

Jinak ad AKG 702 - mají silnější/lepší basy než AKG701? Jinak bych je strejdinovi vzhledem k formulovaným požadavkům asi nedoporučil. Byť AKG701 považuju i dnes za jeden z dost zdařilých modelů, basy za jejich silnou stránku nepovažuju, s mnoha zdroji je nezahrají moc přesvědčivě.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

bacil2: měl jsem to doma kdysi podobně, i když tak extrémního počtu jsem dlouhodobě nedosáhl :) Vidím tam dobře jen sluchátka řekněme střední úrovně? Už hodně let mám doma jen pár kousků sluchátek nejvyšší kategorie, doporučuju vše prodat a upgradovat.... Stejně nevěřím, že to vše můžeš rozumně prostřídat. Osobně doma střídám už jen dvoje sluchátka (byt jich mám stále víc) a na cesty beru in-eary.
... upozorňujem, že na tej fotke zďaleka nie sú všetky moje sluchátka :lol: ... to určite ani nebolo jej účelom.

To, čo teraz napíšem pravdepodobne vzbudí medzi "sluchátkovými hifistami" veľkú vlnu odporu, ale je to môj názor a nikomu ho nevnucujem ako pravdu:

Mám totiž vyskúšané rôzne, a aj vlastním niektoré, podstatne drahšie sluchátka, no postupným posluchovým vývojom som sa osobne dostal do vývojového štádia, že ich ani moc nepoužívam. Na základe vlastných dlhodobých posluchových skúseností som sa prakticky zbavil (aj napriek všadeprítomnej obecnej sluchátkovej doktríne) potreby zvukovo preferovať drahé alebo otvorené modely ... ona totiž drvivá väčšina tých supersluchátok svojim až "sureálnym" zvukovým ladením naopak poslucháča iba prvoplánovo ohuruje (extrémne detaily, priestor, dynamika, basy, výšky ...) ... mňa to ale naopak pri dlhodobejšom posluchu normálnej muziky spravidla iba unavuje.

Možno nie som úplne normálny, ale poznám viacerých podobne postihnutých občanov, ktorý sa venujú sluchátkovému posluchu.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

No, nevím jestli jesli jsem se ohledně požadavků vyjádřil úplně přesně, nepotřebuji něco co tluče do uší, neposlouchám žádný Drum and bass, poslouchám spíše PF, S. Wilson, Dan Bárta ajn. Na druhou stranu mám spodek pásma rád, ale pěkně analyticky. Nemám ve sluchátkách bohužel žádné srovnání, pouze ty zmiňované NiceBoye, které jsou uzavřené, basů spoustu, ale takovejch rozmazanejch, u Bárty bych asi ani nerozeznal, jestli Balzar hraje na Electric nebo Acoustic bass, což v bednach jde naprosto s přehledem 😉.

angeldast
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od angeldast »

.. mé skromné zátiší )

Obrázek
Přílohy
IMG_3046.JPG

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Strejdin píše:
05 lis 2019 15:50
No, nevím jestli jesli jsem se ohledně požadavků vyjádřil úplně přesně, nepotřebuji něco co tluče do uší, neposlouchám žádný Drum and bass, poslouchám spíše PF, S. Wilson, Dan Bárta ajn. Na druhou stranu mám spodek pásma rád, ale pěkně analyticky. Nemám ve sluchátkách bohužel žádné srovnání, pouze ty zmiňované NiceBoye, které jsou uzavřené, basů spoustu, ale takovejch rozmazanejch, u Bárty bych asi ani nerozeznal, jestli Balzar hraje na Electric nebo Acoustic bass, což v bednach jde naprosto s přehledem 😉.
Klasická rada: Navštívit prodejnu audigo.cz s vlastní hudbou. Mají tam vystavená sluchátka k poslechu a prodavači mívali aktuální přehled, takže poradí/nasměrují. Vytipovat pár kousků a půjčit domů k vlastní sestavě (mělo by jít oproti záloze).
bacil2 píše:
05 lis 2019 15:33
... upozorňujem, že na tej fotke zďaleka nie sú všetky moje sluchátka :lol: ... to určite ani nebolo jej účelom.

To, čo teraz napíšem pravdepodobne vzbudí medzi "sluchátkovými hifistami" veľkú vlnu odporu, ale je to môj názor a nikomu ho nevnucujem ako pravdu:

Mám totiž vyskúšané rôzne, a aj vlastním niektoré, podstatne drahšie sluchátka, no postupným posluchovým vývojom som sa osobne dostal do vývojového štádia, že ich ani moc nepoužívam. Na základe vlastných dlhodobých posluchových skúseností som sa prakticky zbavil (aj napriek všadeprítomnej obecnej sluchátkovej doktríne) potreby zvukovo preferovať drahé alebo otvorené modely ... ona totiž drvivá väčšina tých supersluchátok svojim až "sureálnym" zvukovým ladením naopak poslucháča iba prvoplánovo ohuruje (extrémne detaily, priestor, dynamika, basy, výšky ...) ... mňa to ale naopak pri dlhodobejšom posluchu normálnej muziky spravidla iba unavuje.

Možno nie som úplne normálny, ale poznám viacerých podobne postihnutých občanov, ktorý sa venujú sluchátkovému posluchu.
Ano, některá z drahých sluchátek mají i pro mě podivný zvuk. Pokud se ale držím svých preferenčních zvukových charakterů, tak jsem ve vyšší cenové hladině vždy našel sluchátka (o dost) lepší než mezi řádově levnějšími modely. Sluchátkový svět je nicméně dost názorově roztříštěný a zažil jsem víckrát, že se vůbec neshodne víc lidí v jedné místnosti na stejné sestavě... Rozdíly v preferencích bývají u sluchátek fakt značné. Uzavřená sluchátka mi většinou nesedla basy a v současné době mám jen otevřená na doma a in-eary na ven. Doma střídám dvoje sluchátka v podstatě jen kvůli teplotě, protože v preferovanějším modelu nedokážu vydržet ve vedrech.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Dík hřebík, vidím to taky tak, že od PC nic pořádného nevyberu.

Odpovědět