I se sluchátky se mi stává bezne, ze zpevak stoji a zpiva prede mnou. Neslysim ho v hlave, ale pekne zepredu, z konkretniho mista vcetne dozvuku v prostoru atd. Podobne jako na bednach. I kdyz je to jiné

.
Taky musim souhlasit s Bacilem, ze si hlava asi postupne zvyka na sluchatka, jakoby se uci - je to cesta. Kdyz jsem před dvěma lety začínal se sluch poslechem, prostor jsem neslysel ani na lepsich sluchátkách. Ted strcim Koss porta Pro do telefonu a prostor slysim i tam. Takže souhlasím i s názorem, že vnímaní protoru je otázkou i tréninku a zvyku. Nezapomínejme, že hifisti mají vytrénovanější sluch než běžní lidi.
Pulenej, mohl by být problém s vintage TDA1541a? Hádám, že ho máš oblíbený? Byť je zvukově vynikající, tak se mi zdálo, že proti PCM1704 ztrácel právě v prostoru. Konkrétně byl bez hloubky. (tolik moje pozorování, když jsem u Tebe zkoušel DAC960 se svými naposlouchanými sluchátky - Fostex THX00, ATH R70X/ které mám brutálně naposlouchané a vím přesně, co mi z nich doma leze..)