Výběr sluchátek

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr sluchátek

Příspěvek od FS »

posluchačpavel píše:
14 led 2021 16:02
Měl bych jeden laický dotaz.. Bude stačit, co se kvality hudby týká poslech hudby ze spotify, youtube?
Vyzkoušej, uslyšíš.
Já si standardně platím Spotify (rodina mne přehlasovala :roll: ), teď mám dočasně TIDAL. Ten rozdíl je pro mne velký, a nejen v hlavním systému, ale dokonce i v autě, kde se to přeposílá z mobilu přes bluetooth (v autě je Harman Kardon).

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tidal jsem nainstaloval a za minutu zrusil. Pro mne neakceptovatelne prostredi a ovladani. Pokud se nekdy dočkáme od Spotify losslesu, rad si priplatim.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Bavime se o sluchátkách, případně DAC k nim. Na sousedním foru jsem zachytil stížnosti na Mojo a Hugo od Chordu, ze by snad mely dost sumet. Mate s nimi podobnou zkušenost? Nejsou zrovna ve svych kategoriich nejlevnejsi, byt jinak vychvalovane. DFR ani DFC mi postrehnutelne sum neprenaseji.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Musíš číst pořádně, ten šum se vyskytuje na extra citlivejch in-earech Solaris. Jinak, pokud by měl bejt ten sluchátko poslech jen přes Spotify free a k tomu to "jůtůbko", tak jsou ta Hd 600 investicí vyhozenou oknem na mráz.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Vidíš to Dr. Fish. Já jsem si prošel opačně, od ATH, Grada, Fostexů, AKGčka mně nikdy žádná nezaujala, Shure minula ale několik jich hrálo slušně a skončil jsem s Beyery a HD800S. Tzn. jaká sluchátka .. je to silně individuální. Kdo co poslouchá žánrově, preferuje zvukově a jak je vyposlouchán. Proměnných je spousta.. na to šmahem nějaká sluchátka hodnotit. Poslech je vždy nezbytností, jak píšeš..

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Bazi 36 píše:
15 led 2021 05:16
... Jinak, pokud by měl bejt ten sluchátko poslech jen přes Spotify free a k tomu to "jůtůbko", tak jsou ta Hd 600 investicí vyhozenou oknem na mráz.
Presne tak! ... na hentaké použitie stačia v pohode aj nejaké Superluxy zapojené priamo do PC

Prednostne by som odporúčal typ HD672 ... v porovnaní s Porta Pro to aj tak bude výrazný posun k lepšiemu ;)

https://www.kopfhoerer.de/test/superlux-hd672/

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

@ posluchačpavel
Vím, že už padlo mnoho doporučení, tak jsem nechtěl přidávat další (protože kdo přebírá, přebere). Ale nedá mě to. Pokud bys náhodou zašel do kamenného obchodu a zkoušel, tak doporučuji vyzkoušet značku Grado. Vyzkoušel jsem a zamiloval se na první poslech. Nic dalšího, i dražšího, mně už potom nevyhovovalo. Je to samozřejmě subjektivní. Tak jen kdyby náhodou. Mám doma Grado Prestige SR225e. Stále a stále mě nepřestávají udivovat. Vypadají nic moc, náušníky taky takový nanicovatý (pořídil jsem potom ty větší přes uši, které nejsou v základu) ale ten zvuk a prostor (když nahrávka dá) je udivující. Vyzkoušel jsem u kamaráda i Grado Reference RS2e. Možná mají nepatrně lepší basy (jdou níže). Pokud posloucháš převážně pop, tak bys měl možná na basy více cílit.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Proc se musi na hififorech porad znevazovat prani tazatele? 99% posluchacu nepozna pri slepem testu rozdíl mezi mp3 a CD v pripade, ze se jedna o mp3 primo z toho CD. Tak proc by si k Spotify nemohl poridit kvalitni sluchatka. Nejslabsi clanek retezce je vzdy jeho konec, tzn sluchatka nebo bedny, protoze jejich zkreslení a tim padem ovlivneni vysledku je vzdy horsi nez cokoliv zapojeneho pred nimi. Rozhodne vsak plati, ze by se nemel ridit jen cenou. Ta často rozdilu kvality zvuku neodpovida.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Proc se musi na hififorech porad znevazovat prani tazatele?
... a to akože kto? ... a koho?

Podľa mňa tie 10x lacnejšie Superluxy, pri tej danej konfigurácii, môžu bežnému poslucháčovi poskytnúť podstatne viac radosti z posluchu muziky ako nejaké, štandardne do bezvedomia vyhypované, šesťstovkové senny

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ramones píše:
15 led 2021 13:00
Proc se musi na hififorech porad znevazovat prani tazatele? 99% posluchacu nepozna pri slepem testu rozdíl mezi mp3 a CD v pripade, ze se jedna o mp3 primo z toho CD. Tak proc by si k Spotify nemohl poridit kvalitni sluchatka. Nejslabsi clanek retezce je vzdy jeho konec, tzn sluchatka nebo bedny, protoze jejich zkreslení a tim padem ovlivneni vysledku je vzdy horsi nez cokoliv zapojeneho pred nimi. Rozhodne vsak plati, ze by se nemel ridit jen cenou. Ta často rozdilu kvality zvuku neodpovida.
Ramones,
ty nemáš dneska den, viď? Já píšu o nepořizování si té "senné rýmy" ke Spotify FREE a Yout. Při bitrate 128 a menším zůstane jejich hodnota nevyužita. Pokud si tazatel službu platí, pak nic z toho neplatí a je to v pořádku.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Ramones píše:
15 led 2021 13:00
Nejslabsi clanek retezce je vzdy jeho konec, tzn sluchatka nebo bedny, protoze jejich zkreslení a tim padem ovlivneni vysledku je vzdy horsi nez cokoliv zapojeneho pred nimi. Rozhodne vsak plati, ze by se nemel ridit jen cenou. Ta často rozdilu kvality zvuku neodpovida.
@posluchčpavel
Chtěl bych Tě před výběrem upozornit na tuto větu. V tom podrážděném hádání by se mohla vytratit. Je velmi důležitá pro toho, kdo rozumně uvažuje o množství investic do kvality reprodukce.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

V pohode kluci 👍🤗

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Myslím, že pořízení drahé sestavy k poslechu Youtube není úplně mímo mísu. S drahou sestavou se Youtube poslochat nedá. Je to tak strašně slyšet, myslím tu mizérii, že člověk prostě musí ten zdroj zvuku zlepšit.
Jinak přesně jak naznačuje Kychtax, tvrdím, že 5 lidí se na sluchátkách neshodne, 2 asi jo. Je třeba to slyšet.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... tvrdím, že 5 lidí se na sluchátkách neshodne, 2 asi jo. Je třeba to slyšet.
... mne sa bežne stáva, že sa na niektorých sluchátkach nezhodnem ani sám so sebou :lol: :lol: :lol:

Neexistuje žiadna "ideálna" voľba! Našťastie je tento problém celkom jednoducho riešiteľný. Treba mať doma proste viacero sluchátok s rozdielnym zvukom ;)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

S názorem, že s drahou sluchátkovou sestavou se nedá poslouchat Youtube v dobrý, nebo vynikajicí zvukový kvalitě, naprosto nesouhlasím.
Je to nesmysl.
Běžně používám k poslechu z jůtubky sestavu sluchátka/zesilovač zhruba za pade a rozhodně netrpím nějakou nízkou kvalitou nahrávek.

Ale je fakt, že neposlouchám nahrávky pořízený mobilem na koncertech, a vynechávám kompletně celou českou hudební scénu.Tam bych opravdu trpěl.

A sluchátka taky měním podle hudebních žánrů, nebo podle nálady.
kabelguru.cz

Odpovědět