Výběr sluchátek

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
Tw0t3n
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr sluchátek

Příspěvek od Tw0t3n »

Aktuálně poslouchám jen na Sennheiser GSP 300 a Galaxy Buds+ (předtím jsem měl nějaké starší Klipsch, ale ty už dosloužily), takže bych teď chtěl řekněme první kvalitní sluchadla kolem uší. Rád bych ale hnedka na poprvé, pokud možno vybral ideál, ať se za týden nebiju do hlavy, že jsem měl vybrat něco jiného :-) Klidně si připlatím, ale ať to za to stojí :-)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... tak želám veľa šťastia pri výbere.
Už len vzhľadom na fakt, že žiaden "ideál" neexistuje, budeš to šťastie veľmi potrebovať ;)

Tw0t3n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tw0t3n »

Díky :-) Tak jsem se nakonec po shlédnutí asi 30ti recenzí na youtubu rozhodl, že začnu s Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm. Teď bych akorát potřeboval poradit ještě s výběrem zesilovače pro mobil/PC, který je dobře nakrmí :-)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Áno, jútub je úžasný zdroj informácií ... ja som si tiež, po vzhliadnutí viacerých videí, konečne uvedomil, že Zem je placatá *sunglases*

Wlady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlady »

Tak to mu ale moc nepomáhás.Já osobne mám rád DT990 250 Ohm.

Tw0t3n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tw0t3n »

DT770 pro 250 Ohm dorazily a hoďku už zkouším na PC, zatím jen interní zvukovka na desce, ale i na ní hrají moc krásně. Hrají ještě o malinký kousek hlasitěji něž ty 19. Ohmové Sennheisery, takže jsem spokojen. Teď už jen ten DAC, abych byl spokojenější ještě o kousek více :-)

Tw0t3n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tw0t3n »

Co tento? :-) Pro-Ject Pre Box S2 Digital

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Wlady píše:
30 dub 2021 20:39
Tak to mu ale moc nepomáhás.Já osobne mám rád DT990 250 Ohm.
... ale vybral si sám a je spokojný - a o to ide *palec*

Tw0t3n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tw0t3n »

Bacile bacil :? Radši poraď nějaký ten dobrý zesík s DAC. Právě jsem zkoušel ten Fiio3 a bohužel má stejný výkon, jako moje integrovaná zvukovka (netušil jsem, že mám tak "silnou" zvukovku :-P ) a dokonce se mi zdálo, že o trošičku více šuměl na max výkon . Tak teď bych rád tip na něco silnějšího kvalitnějšího pokud by se ti třeba chtělo *klanimse*

Wlady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlady »

Na sousedním foru je v bazaru Chord Mojo.Je to mobilní,dostatecne silný a hlavne,kvalitní.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Tw0t3n píše:
02 kvě 2021 15:23
Radši poraď nějaký ten dobrý zesík s DAC. Právě jsem zkoušel ten Fiio3 a bohužel má stejný výkon, jako moje integrovaná zvukovka (netušil jsem, že mám tak "silnou" zvukovku :-P )...
... a potrebuješ až tak urgentne ten DAC/AMP? ... veď zvukovku máš "silnú" a píšeš, že "i na ní hrají moc krásně" ... alebo to predsa len nehrá až tak úplne v pohode nahlas ako sa hovorilo na jútube?

Tw0t3n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tw0t3n »

Tož nahlas to hraje, max na 80% dávám pro poslech, pak už to řve moc, ale od DAC/AMP bych očekával lepší kvalitu...

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... len pre upresnenie: keď niečo dokáže hrať skutočne nahlas, tak to musí hrať nahlas ale čisto/kvalitne. Naopak keď to začne "řvát", tak spravidla výstupný zosilovač už nestíha (v prípade vysokoohmových sluchátok tzv. napäťová limitácia) ... a to, že Ty máš niekde nejaký ovládací prvok nastavený iba na 80%, ešte vôbec neznamená že zosilovač nie je prebudený.

V každom prípade Pro-Ject Pre Box S2 Digital na DT770/250 stačiť nebude. Chord Mojo by to už mal "uhrať".

Tw0t3n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tw0t3n »

Dík, prubnu ten Chord.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Tw0t3n píše:
30 dub 2021 21:53
DT770 pro 250 Ohm dorazily a hoďku už zkouším na PC, zatím jen interní zvukovka na desce, ale i na ní hrají moc krásně. Hrají ještě o malinký kousek hlasitěji něž ty 19. Ohmové Sennheisery, takže jsem spokojen. Teď už jen ten DAC, abych byl spokojenější ještě o kousek více :-)
Pssst! Hovoriť nahlas, že hi-fi sluchadla hrajú dobre na integrovanej zvukovej karte v PC, sa na hi-fi fóre nevyplatí. Sú tu aj ľudia, ktorí si myslia, že musíš mať zodpovedajúco kvalitný, dedikovaný, k sluchadlam "vyladený" headamp. Ale to len tak medzi nami... ;)

Nemáš možnosť vyskúšať Aune X1s (10th anniversary alebo Pro)? Slušne postavený DAC a amp v jednom, na sluchatkovom výstupe 560mW/32ohm. Je pravda, že do 250-ohmových pôjde menej prúdu, ale za pokus by to možno stálo. Navyše tie Beyery nie sú až také citlivé (tuším iba 94,5 dB/mW a 100 dB/V), čiže ešte raz odporúčam vyskúšať.

https://reference-audio-analyzer.pro/en ... #gsc.tab=0

Odpovědět