Clipping - najbrutálnejší útok proti HIFI

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Clipping - najbrutálnejší útok proti HIFI

Příspěvek od Seiko »

RHCP - Californication jsem si v mezičase pořídil na LP. Oproti CD zvuk tolik nezkresluje, ale do kvalitního zvuku to má pořád daleko. Škoda zvukového pokažení tak dobré muziky :(

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od olympus720 »

Je vidět, že uplynulo několik let a situace ohledně mršení nahrávek je stále stejná. Z pohledu rockera přímo kritická. Je to celkem divné, mezi lidmi je už dost DAC převodníků a kvalitních sluchátek.
Musím opravdu hledat, než najdu současnou hard rockovou desku s dobrou dynamikou - o kvalitním zvuku v extrémnějších žánrech si mohu jen nechat zdát. To všichni metalisti poslouchají hudbu na mobilech ? Nikdo totiž na fórech o této hudbě nepíše o tom, že by se mu nahrávka jeho oblíbené kapely nezdála technicky dobře nahraná.
?

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

olympus720 píše:Nikdo totiž na fórech o této hudbě nepíše o tom, že by se mu nahrávka jeho oblíbené kapely nezdála technicky dobře nahraná.
Myslím že je toho dost jen to chce hledat, třeba tady na hifi názorech: Ráj digitálů-Příšerná kvalita orginálních CD- a bude toho jistě víc kde si hifisti stěžujou. Ale jinak s tebou souhlasím, rock a metal má opravdu málo skvělých nahrávek a je to čím dál horší! Jeden můj tip na dobrou nahrávku: https://www.youtube.com/watch?v=-d9bNz2C9D4

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nemyslel jsem audiofilní fóra, ale spoustu rockových a metalových fór, kde se většina recenzentů a posluchačů rozplývá nad alby svých oblíbenců, ale velmi málo registruji nějakou kritiku ohledně zpacaného zvuku.
Accept "Balls " samozřejmě vlastním.

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Pánové, to máte těžké. Když si vezmete, kolik lidí se zabývá hudbou až tak "do hloubky", aby si pořídili slušnou aparaturu (a vůbec nemusí být moc drahá...), pak naše stížnosti na kvalitu zvuku mnohdy vyznívají zcela naprázdno. Je to i trochu logické - pokud vydavatel není fanda kvalitního zvuku, a chce jen "rýžovat" peníze, vždy najde velkou skupinu lidí, kteří si CD koupí. Stačí trochu zajímavá muziky, na kvalitě nahrávky "statisticky významné skupině" nesejde.
Tím nepíši, že bych toto obhajoval. Jen konstatuji. *sunglases*

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

olympus720: Jak jsem již někde psal nejsmutnější na tom je že dneska vlastně kdejaká amatérská kapela má mnohem lepší zvuk než kapely které jsou na špici světových žebříčků. Třeba mí oblíbení Power 5 https://www.youtube.com/watch?v=YHQyGkQn2u8 nechávají za sebou co se týče zvuku s přehledem spoustu špiček třeba poslední Iron Maiden či Judas Priest.

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To je pravda. Desky s výborným a neznámým hard rockem vychází např. ve Španělsku či Itálii a USA. Poslechnu si to raději, než firmami tlačené známé kapely, u kterých je celkem jisté, že zvuk vede stát za starou belu.U Power 5 je výborný kytarista a zpěvák.

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Sany píše:olympus720: Jak jsem již někde psal nejsmutnější na tom je že dneska vlastně kdejaká amatérská kapela má mnohem lepší zvuk než kapely které jsou na špici světových žebříčků. Třeba mí oblíbení Power 5 nechávají za sebou co se týče zvuku s přehledem spoustu špiček třeba poslední Iron Maiden či Judas Priest.
Tak jsem slyšel nové dvoj CD Power 5 - ti se na zvuku vyřádili - dynamika písniček DR 4 - 5, je to přeřvaný až hrůza - škoda.....

cabballero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cabballero »

Je mi jasný, že hodnoty DR z nějaký tabulky je třeba brát s rezervou, nelze z toho vycházet už kvuli rozmanitosti hudebních žánrů, který na cédéčkách vychází a uznávam, že nastanou i okamžiky - však to znáte - kdy si poslechnu nahrávku jen kvuli konkrétnímu interpretovi/songu se zvukem, nad jehož kvalitou by leckdo ohrnoval nos. To že je hodně nahrávek na cédéčkách zmršenejch je bohužel fakt, se kterym nic neuděláme, můžem o tom leda tak diskutovat.
Chápu, že chutě maj lidi různý a sám často tvrdim, že co se týče hudebních žánrů, jsem zvídavý, poslechnu ze zvědavosti leccos. Ale občas i já zůstanu nechápavě s otevřenou hubou čučet, co všechno se dá zařadit mezi "hudební" žánry.
Tak třeba obrázek pro ukázku > https://s30.postimg.org/hy2q8oh9d/dyn.png :shock:
To první je ze soundtracku jednoho dokumentárního seriálu, podle tabulek má DR 11, což podle někoho žádnej zázrak, ale průser určitě taky ne, hlavní pro mě je, že se mi to líbí, posloucham to rád. To druhý je dílo kapely, žánr gorenoise nebo jak se tomu ještě řiká... hodnota DR je myslim jasná na první pohled i z obrázku. Ale já se tak nedivim ani tomu, že někdo experimentuje se zvukama, dokonce ani tomu, že se kvuli tomu vymyslí název "hudebního" žánru, spíš mě překvapilo, že taková kapela vydala už několik cédéček, včetně takovejch těch spešl škatulkovejch edicí, s tričkama, plagátama... apod.
Ale evidentně dá někdo prachy na to, aby se CD dostaly do prodeje a evidentně za to pak někdo platí. Tohle by asi bylo spíš do topicu "pro zasmání", i když někomu to směšný připadat nemusí.
Takže jak to uzavřít? Jednoduše, že jo... co mě nezajímá, nebo přímo sere, to neposloucham a nebudu ani ztrácet čas tim, že bych o tom žvanil na diskuznim fóru. Ale co, každej má nějakou tu úchylku :twisted:

Odpovědět