Clipping - najbrutálnejší útok proti HIFI

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Odar

Re: Clipping - najbrutálnejší útok proti HIFI

Příspěvek od Odar »

Nie, to v ziadnom pripade - bit sa nebudeme. Nevidim dovod. Respektujem kazdeho nazor a nech si kazdy hra z coho chce.

Ja preferujem lossless na HDD. Viem, ze to voci umelcom (aj "umelcom" - aj ti musia z niecoho zit) nie je fer (a zvlast voci distribucnym spolocnostiam a vydavatelstvam, ze ano :lol: ), ale stahujem a stahovat budem. A je mi uplne jedno, co si kto o tom mysli. A co sa mi naozaj paci, tak to si potom kupim. Ale za kazdu sracku naozaj platit odmietam *sunglases* Za koncert si rad zaplatim - s tym nemam ziadny problem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Renown
a máš nějaký jiný nápad, jak postavit vydavatelství do latě?
myslím, že pekařům, kteří by dodávali plesnivé rohlíky by tě platit nenapadlo ani ve snu.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Odar píše:Ja preferujem lossless na HDD
Já HD na HDD přes USB do BDP s HDMI. ;)
Naposledy upravil(a) noaid dne 20 zář 2010 14:26, celkem upraveno 2 x.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Otázkou je,co je (a co není) fér.
S hudbou na jakémkoliv nosiči je to jako s alkoholem ve flašce - cena obsahu je naprosto zanedbatelná proti prodejní ceně, hlavní vývar dostane ten, kdo ten obsah (jak alkohol, tak i hudbu) nevytváří. Je to byznys.

Odar

Příspěvek od Odar »

S tym rozdielom, ze chlast, ani naftu / benzin si z netu nestiahnes *headbang*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Myslím, že většina kvalitní hudby se nahrává a vydává i kvalitně a většina nekvalitní nekvalitně. Jsou to spojité nádoby.
Každému co jeho jest. Kvalitní interpret má většinou i dostatek sebeúcty aby jeho věci nevycházely nekvalitně. Ti ostatní jsou rádi, že to vůbec vyjde.
Z toho lze vyvodit i kde může být někdy tak trochu problém.

Odar

Příspěvek od Odar »

Myslim, ze konkretne za toto nemoze interpret, ale spolocnost, ktora to poslala von do sveta. Respektive otazne je, ci je v sile interpreta zamedzit tomu, aby nieco podobne prislo na trh. Do tych vztahov nevidim. Nech je to ako chce - je to pekny priklad toho, co sa dnes da kupit. Nech si kazdy urobi nazor sam.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To je síla, ale někdy je to pouze "slepá cesta" vývoje. Vzpomeňme si, kolik diskuzí zanechalo album ZZ Top Mescalero mezi jejími obdivovateli. A další alba (Chrome, Smoke & BBQ a Rancho Texicano) jsou již opět normální, možná proto, že jsou to kompilace a ne nové řadové album... :lol:

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

noaid píše:Myslím, že většina kvalitní hudby se nahrává a vydává i kvalitně a většina nekvalitní nekvalitně.
Anžto psáno většina, nelze polemizovat. Třeba Madonna má obvykle velice dobře nahrané desky. Výjimka z výše uvedeného pravidla :D

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Již jsem se dlouho tak nepobavil, Noaid to zcela určitě tak nemyslel, nebo si z nás dělá prču.

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft píše:na obranu mladých: zatímco staří blbci dál platí 500,-Kč za hnusně nahrané cdčka oni začli stahovat a jasně řekli, že oni tak blbí nejsou...
Je-li řeč o konvenčních EU nahrávkách, tak 500,-Kč je vesměs již minulostí.. Průměr je v současnosti tak cca polovina....

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Nedělám si prču. Nesmíte srovnávat hudbu z různých technologických období a původní nahrávku a následné remastery. Na ty už interpret vliv asi nemá, tam je to čistý byznys. Ale na původní nahrávku vliv asi má, pokud chce. Mnozí si to pohlídají vždy.
Dále hudba není jenom pop. Je to spousta jiných žánrů. A kromě popu a rocku ty ostatní žánry vycházejí v docela dobré kvalitě. A i u nás.
A těmi kvalitními umělci nemyslím jen ty známé, ale spoustu málo známých, kteří jsou často lepší než ti známí.
Já to řeším tak, že když je to zvukově sračka, tak to neposlouchám, nebaví mne to, nedělá mi to dobře. Naštěstí u mne kritéria kvality hudební a technické se celkem potkávají. Na kvalitu si tudíž nestěžuji, u těch starých nečekám zázraky, a nové věci mne často spíše pozitivně překvapují.

Ale možná jsem trochu postižen tím, že poslouchám už spíše jen ty kvalitní věci, na ty průměrné je život moc krátký, nestíhám je. A tudíž je neřeším. ;)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Je Simon s Garfunkelem hudebně kvalitní? Anebo Rolling Stones? :-)

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Řekl bych, že nejen výše jmenovaní, ale i Beatles, Deep Purple, King Crimson a ... těch by bylo. Aspoň podle mého vkusu, a co člověk to trochu jiný vkus. Proto tady máme tak pestré názory *2thumbsup*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pokud to někoho bude zajímat, tak dávám příklad velmi pěkně udělané nahrávky. Pasáže hlasitosti jsou od -51dB do -7dB, přes průměrující okno 50ms. Průměrná dynamika je přes 20dB.

Je to taková malá hádanka, tipněte si žánr, rok nahrání a nosič :)

http://web.telecom.cz/macura/skladba.png
Pavel Macura Audio

Odpovědět