Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!

Příspěvek od PetrD »

jimmi píše: Blázon - text

Často sa mi stáva . . . .
Nestačilo sem dát jen ten odkaz? Vlákno se začíná "plevelit" :?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

lechos píše:Hoši, hoši...sme technicky fórum či drbárna kantorů češtinářů v penzi ? Mně osobně slangové jazykové deformace jako amplifajer, recívr, ekváč, spíker, dívko, cédo, pálenka, fleška, písíčko a mikroprocák nebo co nevadí, každý pochopí vo co go.
.... pálenka *palec* ani mne nevadí... *2thumbsup*

Ked je dobrá muzika dá sa vypočuť aj na horšom aparáte,ale nesmie" ťahať" uši!.
Tiež často počuvam , aj teraz http://www.radia.sk/radia/antena-rock/playlist.html# a to s prenosného Cd-Radio-kazeťáku JVC PC-V1 a dokonca MONO ! :lol:

Hlavne o tie emocie ide, a o tom to je ! *hura*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

lechos píše:Hoši, hoši..........každý pochopí vo co go.
*thumbs up*
Nedávno jsem zaznamenal další . . . Genihnus ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Soňák, Grunďas, Paňas, Džejvísko (JVC), Necka (NEC), Pincek (Pioneer) Toška (Toshiba tedy)...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Tak mezi lechosovými hovorovými názvy a mými úmyslnými zprzněninami je rozdíl - já používám názvy, kterými mě obšťastňovali zákazníci, kdyz jsem stál za pultem. K rekývru mám ještě více hardcore výraz rajsajver, nejprzněnější byly subwoofery s názvy jako můj oblíbený subhofer, supholfer, značka pak např. Tehnič (s oblibou používali Maďaři), konektory kynč etc.

Lukáš321
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lukáš321 »

Trochu k vnímání obrazu. Kamarád má plazmu Viera 106 cm , k tomu si teď připojil Genihnusy a libuje si. Ne tak s obrazem. Prej ho ty pixly na full HD drážděj a musí na to koukat nejmíň ze 4 metrů. Problém je ale v tom, že má obraz v továrním nastavení ala nabídk televizí v běžnym krámě, takže to vypadá strašně. Že by měl stahnot ostrost na 0, vypnout všechny filtry, dynamický kontrasty a stáhnout černou jedině pomocí gamma nechce slyšet a že já mu tak mám co vyprávět(dělal jsem 5 let na bubnovém skeneru velkoformátový diáky a k a sám si kalibroval Eizo. On je celej život instalatér, zedník, truhlář a tohle je jeho první taková televize). Ke mně se prostě natruc nepůjde podívat na rozdíl i když mám horší a větší televizi, ale se slušně nastavenym obrazem a místo toho mě tři hodiny v hospodě přesvědčujje, že plácam nesmysly a bydlím asi 30 metrů daleko. Geniusy za 900 sou skvělý a Accuphase(r.v. 81) je starej krám, to ani nemusí slyšet. To je pak těžký. A jak tu někdo napsal: "Všihni si myslí, že sem blázen."

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já mám asi deset let staré CRT Loewe Aconda, tehdejší top model za stovku na pultě a zatím jsem nenašel ani 5D, TripleHD a 16.000 Hz placku, která by se mu mohla rovnat.

Lukáš321
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lukáš321 »

Dynamikou, zvlášť v sytých barvách(zejména červená), plynulostí pohybu a černou kvalitní CRT smete ostatní rovnou do koše. Ale LEDky a mp3jky jsou prostě novější a lepší. Apropo, ty nový, digitální zesilovače jsou prej úžasný, má tu někdo zkušenost

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Lukáš321 píše: . . . . smete ostatní rovnou do koše. . . .
Až tak? *fnuk*

Lukáš321
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lukáš321 »

No monitory pro mozkovou chirurgii nebo u Lucase či Dremvorks je zase jiná kapitola a ceny celkem vysoký :D

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Bohužel v dnešní době je častým zvykem, že běžný (masový) zákazník si chce domů pořídit domácí kino, které má zahrnovat AVR 5.1 k tomu přední 3-pásmové sloupová repro v dýze dřeva, centr, 2p surroundy a samozřejmě subwoofer. Ten muší bejt malej (10" stačí), aby se vešel nacpat do nevzhledný a neúčelový divno-nábytkové stěně, ale musí basovat nejmíň jako 18" s AB zesikem. Komplet za fše je ochoten vydat celých 20-22 tKč. Kdo je trochu "hoch" tak vyvalí něco přes 35 tKč, ale za to chce AVR 7.1 a k tomu i Smart 3D TV.

A tragedie dnešní doby je, že výrobci slovutných značek (jako např. Denon, Jamo, Marantz, Pioneer, Onkyo, Panasonic, Sony, Wharfedale a mnoho dalších) jim splní jejich sen ! Do masové ceny se nějak narvou, ale bohužel je to zcela a naprosto na úkor quality... A v těchto parametrech je prodána většina realizací. Great sound tragedy... Nejlépe je to vidět na klesajících cenách AVR za posledních 5-7 let. Za qualitu bylo, je a bude třeba jednoduše zaplatit.

Čest výjimkám jako je nemnoho firem např. ProJect a Xavian - zákazníci jsou zde "obdarováváni" !! *palec*
Proč ? Protože zde dosud (díky bohu) nejsou globální manažeři (mana-žer člověk, co žere manu/finance). Važte si toho !

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Jak tak zjišťuju ne každej chce hifi za tři litry kde víc beden znamená víc adidas. Znám pár konzervativnějších mladších lidí kteří na to prostě nemají čas/finance/znalosti, nejčastěji kombinace všeho. Kupodivu když ke mě někdo přišel tak se mu líbila i klasika, většinou vinou dobrého "přednesu" nástrojů protože doma jim to tak nehraje.

Pěkná analogie je i s kávou, dost lidí si dělá akorát turka, pár lidí si užívá "kávovar" na kapsle a jen dva lidi z mého okruhu přátel mají dobrý pákový kávovar který je schopný opakovaně vyplivnout stejné espresso. "Turkaře" káva nezajímá a slouží jim k nakopnutí, kapsláči chtějí rychlé "kafe" které je podobné tomu v kavárně a stojí "jen" deset korun, no a ti dva kteří mají pákový kávovar mají poměrně slušné znalosti o kávě a o mnoha technikách její přípravy.
Já jsem zase šel tak daleko že si kafe i pražím. Je to finančně výhodné, mám jistotu že budu mít čerstvou kávu a nejsem závislý na pražírnách. I kdybych přestal pít kafe tak jsou to pěkné zkušenosti.

To, co platí o audio výrobcích, platí i o kávovarech, v datartu nekupovat! Jsou to předražené čínské šmejdy na kterých sice jde kafe udělat, ale mnoho radosti to nenadělá.

Někdy si říkám jak hořko sladká musí být nevědomost a hloupost.....

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Foxi...ale tak to má být. Každému podle jeho potřeb (a stavu kasy, dodávám já) :lol: Proto bych uživatelé odlišných preferencí neoznačoval hlupáky.

JJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJ »

Fox25 píše: Já jsem zase šel tak daleko že si kafe i pražím. Je to finančně výhodné, mám jistotu že budu mít čerstvou kávu a nejsem závislý na pražírnách. I kdybych přestal pít kafe tak jsou to pěkné zkušenosti.
Tak o pražičce taky pořád uvažuju :D k tomuto by se mi hodila

Obrázek

Odar

Příspěvek od Odar »

<OT>
Fox25 píše:Já jsem zase šel tak daleko že si kafe i pražím. Je to finančně výhodné.....
Ako hracicka fajn, ale som velmi skepticky voci tomu, ze mas profi vybavenie a know-how na prazenie, ako najlepsie ceske lokalne praziarne. Zrovna v CR je ich podla mna slusny vyber.
</OT>

Odpovědět