Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!
Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!
Znáte to? Většina lidí(mezi 20 a 40), s kterými se setkávám má stereo za přežitek a jakákoli vícekanálová sestava je stokrát lepší než tisíckrát dražší stereo. Dobrá je taky věta "Ty si audiofil, ty ten rozdíl máš poznat". Nejsou schopni poslouchat 10 vteřin bez kecání ani při jejich oblíbeném Hip-hopu(Mám doma velký výběr) a pak řeknou, že jim to přijde stejný. Těžkej boj za prosazení kvalitnějšího audio zařízení v téhle éře. Bohužel se to děje skoro všude. Tuhle jsem byl v paláci Akropolis. Hráli 2 Djs´ osumdesátky z vinylů. Všichni pařili, holky vřískaly. Já si připadal jak když mi v kravíně vrtaj zuby a mám migrénu.
Revox ax4-3, Revox Emporium Classic, Revox Symbol B, Accuphase e 203, Revox A78, Revox B 126, Creative Soundblaster, Crystal cable, Oelblach, Kimber Kable
Revox ax4-3, Revox Emporium Classic, Revox Symbol B, Accuphase e 203, Revox A78, Revox B 126, Creative Soundblaster, Crystal cable, Oelblach, Kimber Kable
Re: Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!
Staci sa zmierit s tym, ze hifi nie je jediny konicek v nasom vesmire. Niekomu ku stastiu stacia reproduktory na notebooku, youtube a hudbu si mozno uziva viac, ako postihnuty poistkofil, ktory riesi smerovost hifi poistky v pristroji
Ty vies mozno posudit, co dobre hra, iny vie, co je dobra kava, dobre vino, pivo, ake su dobre lyze, golfove palice, brzdy na auto atd. 
Jasně že to není to nejdůležitější. Jen mě prostě překvapí DJ, co hraje 8 let celkem úspěšně po klubech a libuje si yutube s bedýnkama který dostal s notebookem, komplet za 12 tisíc jak to supr hraje a já vidim 3 maníky s chrastítkama a 5 černejch sboristek, co se marně snažej v pozadí prodrat skrz to bučení. Když mu to pustím z DVD, tak prostě nezavře kušnu a pak řekne, že mu to příjde stejný. Nesoustředí se teď nikdo na okamžik a doma, když u toho sedí, tak hlavně ať to duní.
A ozvučení na velkym baru v Akropoli je opravdu, ale opravdu neuvěřitelně špatný
"Lukáš321" Napísal: Znáte to? Většina lidí(mezi 20 a 40), s kterými se setkávám má stereo za přežitek a jakákoli vícekanálová sestava je stokrát lepší než tisíckrát dražší stereo.
Nejsou schopni poslouchat .Všichni pařili, holky vřískaly. Já si připadal jak když mi v kravíně vrtaj zuby a mám migrénu.

dobré
Nejsou schopni poslouchat .Všichni pařili, holky vřískaly. Já si připadal jak když mi v kravíně vrtaj zuby a mám migrénu.
dobré
To je první dojem, nadšení ten brzo zevšední a hledá se, mění dál ad infinitum...mám to již za sebou ale přeji dlouhodobou spokojenost s vynaloženou investici...
Ber to tak, že on je skrátka hluchý z tých diskotékLukáš321 píše:...mě prostě překvapí DJ, co hraje 8 let celkem úspěšně po klubech a libuje si yutube s bedýnkama který dostal s notebookem, komplet za 12 tisíc jak to supr hraje .... .....Když mu to pustím z DVD, tak prostě nezavře kušnu a pak řekne, že mu to příjde stejný. .....
Můj kolega teď před Vánocemi zlikvidoval nějaké celkem slušnější domácí kino od Pincka, co stálo kolem padesátky, se zdůvodněním, že to nikdy neměl čas ani pořádně zapojit a nastavit a koupil si v Alze nějaký obskurní retrokombajn s gramofonem a vestavěnými repráky za tři a půl tácu, se zdůvodněním, že to má díru na USB klíč a nic jiného nepotřebuje. Když jsem mu řekl, že za deset těch věží by měl takový gramofon, co mi stojí v kanceláři na poličce, skoro ztratil vědomí.
Moje manželka má doma k dispozici v každém pokoji dvě - tři slušné sestavy z mé sběratelské etapy a stejně poslouchá mp3 z notebooky přes repráčky Genihnus se zdůvodněním, že rozdíl nepozná a s CD přehrávačem, nedejbože gramofonem, je moc práce.
Ani jednomu z nich to nemám za zlé, každý má jiné priority.
Moje manželka má doma k dispozici v každém pokoji dvě - tři slušné sestavy z mé sběratelské etapy a stejně poslouchá mp3 z notebooky přes repráčky Genihnus se zdůvodněním, že rozdíl nepozná a s CD přehrávačem, nedejbože gramofonem, je moc práce.
Ani jednomu z nich to nemám za zlé, každý má jiné priority.
Hezké téma/vlákno!
Např. dnes u mě byl kamarád. Pouštěl jsem mu kino. Z velikosti obrazu byl nadšený.
1. Vůbec si však nevšiml, že nekouká na televizi. Ptal se mě, kolik tak veliká LCD vlastně stojí!

2. Přepínal jsem mu na preampu zvuk stereo a 7.2. Vůbec nepoznal rozdíl. Nevšiml si zhola ničeho.
Pak se zeptal (při Avataru) nač mám ty bedny po stranách? Jestli je mám vystavené na prodej.
Že má u počítače úplně stejné. Jen kapku menší.

Např. dnes u mě byl kamarád. Pouštěl jsem mu kino. Z velikosti obrazu byl nadšený.
1. Vůbec si však nevšiml, že nekouká na televizi. Ptal se mě, kolik tak veliká LCD vlastně stojí!
2. Přepínal jsem mu na preampu zvuk stereo a 7.2. Vůbec nepoznal rozdíl. Nevšiml si zhola ničeho.
Pak se zeptal (při Avataru) nač mám ty bedny po stranách? Jestli je mám vystavené na prodej.
Jenže tomu DJ nejde o kvalitu zvuku, ale o to, aby vydělal prachy za večer. A jakou cestou toho dosáhne, je mu zcela fuk.
Naozaj každý človek môže fičať na na niečom celkom inom. Uvediem príklad s trochu iného súdka - mobilné telefóny. Totálne nechápem čo moje okolie vzrušuje na potrebe mať čím väčší (pred nejaký časom čím menší) a zložitejší telefón. Nie že by som nemal aj ja mobil, ale mne na jeho používanie, to jest príležitostné zatelefonovanie keď potrebujem, bohato stačí keď má klávesnicu kde viem naťukať číslo, pamäť na niekolko dôležitých kontaktov, možnosť ho príležitostne využiť ako budík (zatial som to využil možno 3x za život, ale funkcia je to bezpochyby užitočná) a má prívetivú velkosť (či skôr malosť). No a v neposlednom rade som rád že aj keď ho zapnem po troch týždňoch, tak ho môžem bezproblémovo použiť a nemusím ho každý druhý deň nabíjať.
Musím sa priznať že som si teraz pod stromček objednal nový telefón, ale to iba z dôvodu že ma v poslednom čase nebolo z terajšieho pri telefonovaní počuť, čo dosť obmedzuje jeho použitie. No ale idem aj trochu s dobou - v novom budem mať možnosť prehrávania tu tak oblúbených MP3jek.
Neviem nakolko to využijem - naposledy som bol vonku zo slúchadlami ešte za čias walkmenov, ale kto vie. Veď aj ten budík som už použil, dokonca som už posielal aj SMSku.
No a podobne to môže byť aj pri vzťahu HIFIsta vs. viackanálovec, resp. Geniusovec a pod. Aj keď teraz som na rozpakoch - tak trochu sa považujem za HIFIstu, ale práve mi dohral pri compe na Geniusoch ( http://www.alza.sk/genius-sp-hf2-0-500a-d140080.htm ) z MP3ky klavírny koncert a nemám z toho nijaké náznaky poruchy trávenia. Tak teraz neviem.
Musím sa priznať že som si teraz pod stromček objednal nový telefón, ale to iba z dôvodu že ma v poslednom čase nebolo z terajšieho pri telefonovaní počuť, čo dosť obmedzuje jeho použitie. No ale idem aj trochu s dobou - v novom budem mať možnosť prehrávania tu tak oblúbených MP3jek.
No a podobne to môže byť aj pri vzťahu HIFIsta vs. viackanálovec, resp. Geniusovec a pod. Aj keď teraz som na rozpakoch - tak trochu sa považujem za HIFIstu, ale práve mi dohral pri compe na Geniusoch ( http://www.alza.sk/genius-sp-hf2-0-500a-d140080.htm ) z MP3ky klavírny koncert a nemám z toho nijaké náznaky poruchy trávenia. Tak teraz neviem.
lachim píše:Hezké téma/vlákno!
dějí se různé věci...já byl teď asi 3 týdny bez beden a jeden známý se mě se vší vážností ptal, jestli teď hraju z tohoto...a ukazoval na difuzor N13 z plastu na stěně. Zcela vážně. Reprokabely pohozené jen tak na zemi ho nevyvedly z míry
Divní ludia žijú medzi nami 
Lidi, kterým je hifi fuk někdy potřebují dny i týdny ve společnosti kvalitnějšího zařízení, aby vůbec poznali rozdíl. Máma kupříkladu když jsem jí zapojil Revox A78 a B&W cdm1 k televizi a DVD tak si týden nevšimla díky agamou vousatou povytaženého scartu, což způsobovalo hodně nepříjemé pazvuky v levém kanálu. Po 2 měsících jsem nenápadně odpojil zesilovač nechal zvuk jít z televize. Večer mi volala že tto má nějak divný zvuk a není tomu pořádně rozumět. To samý bejvalka, ta u rodičů poslouchala jezevčíka od Vietnamců a nejdřív jí jen připadalo, že to moc řve(přitom ten 2W kazeťáček poslouchala na plný kule a sousedi ho určiťě slyšeli víc.) Vjem je intenzivnější a informací mnohem víc, proto se to po chvílí zdá subjektivně moc nahlas.
Já se pamatuji když v 70.letech min.století začalo u nás nějaké to pseudo hifi tak spousta uživatelů navyklých na poslech AM rádia stahovala výšky-hloubky na pozici -10 aby to znělo jak za starých časů...moc to prej duní a syčí...inu zvyk je železná košile.