Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!
Re: Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!
cha, cha, cha...Pán je vtipkár, ale přijeď, káva, pivo, holky budou...
My máme zadara mlejnek v Kauflandu.
Měli jsme i my zadarmo mletí v Kaufu enemže pak mlýnek schovali aby lidi kupovali mletou ale dražší... 
A spiknutí proti dělnému lidu odhaleno bdělým lechosem!
Admínku, prosím ať ten pán viz výše přestane reagovat na moje příspěvky...zablokuj ho, ošetři to nějak, Ty to dokážeš, věřím. Jeho opakované nechutné, trapné a urážlivé invektivy přerůstají rámec dobrého vkusu a přiměřené recese. Hi-Fi zdar. Kopie textu odeslána moderátorům fóra.
-
boxer
Chlapi,nechte toho.
Nejste malí kluci, navíc všichni silně offtopic.
Nechtějte, abych tady mazal a přesouval a ... nemám na to náladu a hlavně to ničemu neposlouží.
Pokud se vzájemně nemusíte, nastavte si ve svém profilu nepřítele, a nebudete si navzájem vidět svý příspěvky.
Nejste malí kluci, navíc všichni silně offtopic.
Nechtějte, abych tady mazal a přesouval a ... nemám na to náladu a hlavně to ničemu neposlouží.
Pokud se vzájemně nemusíte, nastavte si ve svém profilu nepřítele, a nebudete si navzájem vidět svý příspěvky.
Dík za reakci, provedu.
Tak sakra máte někdo něco k těm digitálním zesilovačům ?
Ne ?...já teda taky ne...ale mletý kafe do espresovače kupuju v IKEA.
Ne ?...já teda taky ne...ale mletý kafe do espresovače kupuju v IKEA.
kabelguru.cz
Coby nie. Na rock a basy fajn. Vysky jasne na prd. Zvlast pri akustickych nastrojoch (co rockerom a mentalistom neva). Pre mna nezvyk taka ta divna "ticha tma", ci ako sa to vola, ked je "zhasnute" (tichošeďour píše:Tak sakra máte někdo něco k těm digitálním zesilovačům ?
-
boxer
Běžte do řiti s tou kávou.
Tygidální zesilovače jsou zcela jistě budoucnost, a to tedy velmi brzká. Ne snad proto, že by byly nejlepší, ale protože nám soudruzi z Bruselu po žárofkách zakážou A zesíky, pak AB, B se svezou s tím a nic než D nebude.
Z druhé strany jsou firmy, které se D věnují neustále a zlepšují co to jde. Zkoušejí nějak omezit rušení spínaného zdroje tak, aby se odfiltroval maximálně "šum" a nebyl obsažen nejen v akust.pásmu, ale i mnohem výše.
Což se jim daří zatím ne zcela úplně bez ztráty kytičky. Pak jsou tací, co prostě vše udělaj jako v D, jen na začátek šoupnou trafo. Což by bylo super, ale není to úplně bezezbytku na Nobelovku. Zatím.
Výhoda D zesilovačů, krom známých energetických úspor a vysokého výkonu, je, že jsou to vlastně PC, kde lze nastavovat kde co a hrát si s equalizací a já nevím čím ještě.
Jeden asi s nejlepších výrobců je Lyngdorf. Protože nedělá "jen " konce,ale i vše ostatní. Možností má hafo, a nastavit si tam cokoliv může opravdu každý podle libosti. Otázkou je, zda víc nezkurví než přidá. Ono to jde ruku v ruce s tím, že na to nastavování je potřeba měřit a podle toho nastavovat. Ovšem k tomu už je potřeba mít jisté znalosti. Nemyslím tím práce na PC, ale akustiku atd, aby věděl co nastavuje a co tím získá. Aby si třeba velkou změnou filtrů neodpálil výškáč nebo i střeďák. Není to prostě blbuvzdorný.
Výsledek považuji, pokud se to používá s rozumem, za výborný. Kdo je apriori proti D, tak by mne zajímalo zda
A) už někdy takový slušný D slyšel na slušných bednách a porovnával s "normální" hifinou
B) jenom papouškuje obvyklé argumenty,kterých je všude okolo hafo
Tygidální zesilovače jsou zcela jistě budoucnost, a to tedy velmi brzká. Ne snad proto, že by byly nejlepší, ale protože nám soudruzi z Bruselu po žárofkách zakážou A zesíky, pak AB, B se svezou s tím a nic než D nebude.
Z druhé strany jsou firmy, které se D věnují neustále a zlepšují co to jde. Zkoušejí nějak omezit rušení spínaného zdroje tak, aby se odfiltroval maximálně "šum" a nebyl obsažen nejen v akust.pásmu, ale i mnohem výše.
Což se jim daří zatím ne zcela úplně bez ztráty kytičky. Pak jsou tací, co prostě vše udělaj jako v D, jen na začátek šoupnou trafo. Což by bylo super, ale není to úplně bezezbytku na Nobelovku. Zatím.
Výhoda D zesilovačů, krom známých energetických úspor a vysokého výkonu, je, že jsou to vlastně PC, kde lze nastavovat kde co a hrát si s equalizací a já nevím čím ještě.
Jeden asi s nejlepších výrobců je Lyngdorf. Protože nedělá "jen " konce,ale i vše ostatní. Možností má hafo, a nastavit si tam cokoliv může opravdu každý podle libosti. Otázkou je, zda víc nezkurví než přidá. Ono to jde ruku v ruce s tím, že na to nastavování je potřeba měřit a podle toho nastavovat. Ovšem k tomu už je potřeba mít jisté znalosti. Nemyslím tím práce na PC, ale akustiku atd, aby věděl co nastavuje a co tím získá. Aby si třeba velkou změnou filtrů neodpálil výškáč nebo i střeďák. Není to prostě blbuvzdorný.
Výsledek považuji, pokud se to používá s rozumem, za výborný. Kdo je apriori proti D, tak by mne zajímalo zda
A) už někdy takový slušný D slyšel na slušných bednách a porovnával s "normální" hifinou
B) jenom papouškuje obvyklé argumenty,kterých je všude okolo hafo
Tak tak, vsetko je o zvyku
Napriek tomu mi vsak doteraz este nikto nedokazal objasnit (vysvetlit) po vypocuti skladby c. 5. z nasledujuceho albumu https://www.jpc.de/jpcng/jazz/detail/-/ ... um/7989955, co tam tym vyskam chyba. resp. co by na nich malo byt nespravne. Nemyslim ti nijako ironicky, v studiu som s Garbarkom a Mazur pri nahravani nebol, ale co sa priestoru, dozvuku, farby zvuku jednotlivych kovovych "cingrlatiek" ich konturnosti a dalsich atributov tyka, tak vyhrady v zasade nemal nikto a to si to vypocul uz aj Cough, ktory v tej dobe digitalne nehral. Ale rozumiem, to tiche cierne pozadie a z neho vyplyvajuca az sterilna cistota zvuku mozu byt prave tym charakteristickym atributom, ktory zrejme nie je ok...pre mna je vsak dolezity. Podobne ako ked niekomu prekaza praskanie pri prehravani LP.
Netvrdim, ze ten moj zvuk je spravny, len som po vypocuti takmer vsetkeho dostupneho na trhu zistil, ze aktivny studiovy digital s DSP je pre mna idealne riesenie a postupne zistujem, ze na tvrdeni, ze prave toto riesenie je "kralovskou cestou" k vernemu zvuku cosi bude, lebo hlavne v nemecky hovoriacich krajinach je tento trend v poslednom obdobi ocividny. Acourate leasst gruessen
http://www.hifiaktiv.at/?page_id=107
http://www.aktives-hoeren.de/viewforum.php?f=40
Kazdemu podla chuti, ja radsej kvalitne presso, nez kafco filtrovane cez papier alebu turka
Napriek tomu mi vsak doteraz este nikto nedokazal objasnit (vysvetlit) po vypocuti skladby c. 5. z nasledujuceho albumu https://www.jpc.de/jpcng/jazz/detail/-/ ... um/7989955, co tam tym vyskam chyba. resp. co by na nich malo byt nespravne. Nemyslim ti nijako ironicky, v studiu som s Garbarkom a Mazur pri nahravani nebol, ale co sa priestoru, dozvuku, farby zvuku jednotlivych kovovych "cingrlatiek" ich konturnosti a dalsich atributov tyka, tak vyhrady v zasade nemal nikto a to si to vypocul uz aj Cough, ktory v tej dobe digitalne nehral. Ale rozumiem, to tiche cierne pozadie a z neho vyplyvajuca az sterilna cistota zvuku mozu byt prave tym charakteristickym atributom, ktory zrejme nie je ok...pre mna je vsak dolezity. Podobne ako ked niekomu prekaza praskanie pri prehravani LP.
Netvrdim, ze ten moj zvuk je spravny, len som po vypocuti takmer vsetkeho dostupneho na trhu zistil, ze aktivny studiovy digital s DSP je pre mna idealne riesenie a postupne zistujem, ze na tvrdeni, ze prave toto riesenie je "kralovskou cestou" k vernemu zvuku cosi bude, lebo hlavne v nemecky hovoriacich krajinach je tento trend v poslednom obdobi ocividny. Acourate leasst gruessen
http://www.hifiaktiv.at/?page_id=107
http://www.aktives-hoeren.de/viewforum.php?f=40
Kazdemu podla chuti, ja radsej kvalitne presso, nez kafco filtrovane cez papier alebu turka
-
boxer
CD,SACD,DVDA poslouchám proti vinylu především a právě proto, že tam nic nepraská a nešumí a...
To mne u vinylu irituje.
No a pokud jde z celé soupravy hifi ( a tím víc díky D) jen hudba a mezi tím ticho, o to více se mohu soustředit na nuance a drobnosti, prostě mikroskop.
I za cenu (třeba) tzv. menší hudebnosti, či analogovosti.
Jiný má rád horny a lampy a lebedí si na sice lehce až více zapatlané drobnokresbě, ale teplo a žár lamp mu stačí k erekci.
Každému co jeho jest.
To mne u vinylu irituje.
No a pokud jde z celé soupravy hifi ( a tím víc díky D) jen hudba a mezi tím ticho, o to více se mohu soustředit na nuance a drobnosti, prostě mikroskop.
I za cenu (třeba) tzv. menší hudebnosti, či analogovosti.
Jiný má rád horny a lampy a lebedí si na sice lehce až více zapatlané drobnokresbě, ale teplo a žár lamp mu stačí k erekci.
Každému co jeho jest.
To je tazke. Lebo ako pises, pri nahravani sme neboli a kazdy to hodnoti podla toho, ako "to ma doma". Casto staci zmenit miestnost a vsetko je inak. BTW pozvanie stale plati (nejako sa to stale nezrealizovalo), ak ti bude vadit papierovy filter, zozeniem "horcicak" a zalejem ti praveho turkaHopp píše:Napriek tomu mi vsak doteraz este nikto nedokazal objasnit (vysvetlit) po vypocuti skladby c. 5. z nasledujuceho albumu https://www.jpc.de/jpcng/jazz/detail/-/ ... um/7989955, co tam tym vyskam chyba.
V principe su to uz len take hnidopichoidne blbosti. Verim, ze aj so slusnym digitalom sa da bez problemov zit. Zvlast, ked mas spravenu akustiku, co ty ako jeden z mala ludi mas. A to je v tomto pripade omnoho dolezitejsie, ako vseliake blbosti, koncovky, kable, hroty, misticky, cesnak a krv obetneho baranka
Jasne, vieme o com to je. Prave preto som volil aktivny digital s DSP. Akustika v uzavretom priestore totiz nikdy idealna nebude, a to aj pri akustickych upravach, preto treba krivku v problematickych miestach vyzehlit. Ale pokial je dobry pasiv ala eLko, nemal by som najmensi problem s nim zit a to mal v retazci aj elektronky. U neho si vsetko sadlo a bavilo tam pocuvat. Skratka zi a nechaj zit.
Pozvanie evidujem, dohodneme termin a dame aj kafco
Reciprocne sa zastav tiez a ked tu uz budes, najdi si cas na posluch ultimativnej coughovej zostavy, kde je vsetko dotiahnute do maxima.
Pozvanie evidujem, dohodneme termin a dame aj kafco