Neříkám že všichni lidi jsou hloupí, pouze jsem řekl že hloupost a neznalost může být z určitého úhlu pohledu osvobozující a bylo to myšleno více méně obecně.
Odar, JJ
Koukám že se vyrojilo dost pražíren od doby co jsem s tím začal. Zkoušel jsem jich tuším 11 a žádná z nich se nevyrovnala primacafe, buď bylo špatné zrno, nebo moc tmavá, moc světlá, moc stará a dvakrát jsem v kávě našel i šutr.
Profi vybavení nemám, mám doma dělanou pražičku která upraží kilo kávy a jsou z ní poměrně stabilní výsledky. Teď chystám druhou pražičku, bude bubnová a prakticky všechno ohledně teploty, klapek a ventilátoru bude řídit průmyslový PID Eurotherm.
Know-how, stačí vědět jak má káva chutnat a znát princip pražení, plus trochu citu aby člověk věděl kdy kafe odstavit a začít chladit protože je to v podstatě jedna z nejdůležitějších částí. Jako etalon jsem si zvolil primacafe a snad se mi daří slušně pražit, byť na úroveň primacafe ještě zdaleka nemám. Ale pár lidí co bralo kafe od grešíka, z oxalisu a několika dalších pražíren už berou ode mě protože jim víc chutná a je čerstvá.
Sry za