Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hifi stereo? Koupil jsem si v DATARTU 7,1za 3 a to je zvuk!

Příspěvek od šeďour »

Lukáš321 píše:...Apropo, ty nový, digitální zesilovače jsou prej úžasný, má tu někdo zkušenost...
Já tu zkušenost mám.
Nevím sice, jestli je to zrovna "úžasný", ale hraje to naprosto přirozeně.Už bych se zpátky ke klasickýmu zesilovači nevracel.A nebo jo, ale to by asi bylo hodně drahý.

Pokud jste někdo z Říčan, přiďte si to klidně poslechnout.
kabelguru.cz

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Dinosaurjr píše:Bohužel v dnešní době je častým zvykem, že běžný (masový) zákazník si chce domů pořídit domácí kino, které má zahrnovat AVR 5.1 k tomu přední 3-pásmové sloupová repro v dýze dřeva, centr, 2p surroundy a samozřejmě subwoofer. Ten muší bejt malej (10" stačí), aby se vešel nacpat do nevzhledný a neúčelový divno-nábytkové stěně, ale musí basovat nejmíň jako 18" s AB zesikem. Komplet za fše je ochoten vydat celých 20-22 tKč. Kdo je trochu "hoch" tak vyvalí něco přes 35 tKč, ale za to chce AVR 7.1 a k tomu i Smart 3D TV.
No a tak zákazník může dostat receiver s "možností" upgradu na Dolby Atmos :mrgreen: , zapojit si Dolby Atmos bez repráků odrazem od stěny a na své sestavičce repro 5.1 za 10-15 tisíc si vychutnat tu pravou "filmovou akci", neskutečný filmový zážitek ;) . Pokud byl zákazník zvyklý na repro z televize, je jasné, že bude nadšený. A o tom to je. Když bude někdy chtít víc, tak si holt našetří na lepší. Základem je ho do toho jakýmkoli způsobem vtáhnout, donutit ho koupit ten první AVR. Určité procento těch "ulovených" pak dopane jako my tady na fóru :mrgreen: . A to je ten nejlepší kšeft. Blázni, kteří nakupují komponenty 20-100krát dražší, než je základní model na pultech Electroworldu. :mrgreen:

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Fox25 píše:Někdy si říkám jak hořko sladká musí být nevědomost a hloupost.....
Jak píše lechos, nenazýval bych je hlupáky, jen je to prostě svobodná volba každého soudruha. Stejně tak může říct někdo o Tobě, mně, komkoliv zde i jinde, že má šrot kolo, lyže, běžky, brusle, boty, oblečení, nemá na zahradě bazén, jezdí na dovolenou do hnusné destinace ...... Kolik lidí tolik chutí.

*offtopic*

Mám dobré espreso rád
Obrázek

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Neříkám že všichni lidi jsou hloupí, pouze jsem řekl že hloupost a neznalost může být z určitého úhlu pohledu osvobozující a bylo to myšleno více méně obecně.

Odar, JJ
Koukám že se vyrojilo dost pražíren od doby co jsem s tím začal. Zkoušel jsem jich tuším 11 a žádná z nich se nevyrovnala primacafe, buď bylo špatné zrno, nebo moc tmavá, moc světlá, moc stará a dvakrát jsem v kávě našel i šutr.
Profi vybavení nemám, mám doma dělanou pražičku která upraží kilo kávy a jsou z ní poměrně stabilní výsledky. Teď chystám druhou pražičku, bude bubnová a prakticky všechno ohledně teploty, klapek a ventilátoru bude řídit průmyslový PID Eurotherm.
Know-how, stačí vědět jak má káva chutnat a znát princip pražení, plus trochu citu aby člověk věděl kdy kafe odstavit a začít chladit protože je to v podstatě jedna z nejdůležitějších částí. Jako etalon jsem si zvolil primacafe a snad se mi daří slušně pražit, byť na úroveň primacafe ještě zdaleka nemám. Ale pár lidí co bralo kafe od grešíka, z oxalisu a několika dalších pražíren už berou ode mě protože jim víc chutná a je čerstvá.

Sry za *offtopic*

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Tohle povídání o pražení kafe neberu jako offtopic.Je to podle mě zajímavější a přínosnější než lecjaká diskuze o kusu stříbrnýho drátu.
Mám manuální espresso Krups, ale z lenosti používám pady (kávový pytlíčky).
kabelguru.cz

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

šeďour píše:Tohle povídání o pražení kafe neberu jako offtopic.
A co to tedy je? :?

boxer

Příspěvek od boxer »

Kávu mám rád a není nad kvalitní (es)presso.

Káva k poslechu jistě patří. Ale neměla by se jako druh hifi :mrgreen: odebrat do svého samostaného vlákna?

Měla.

Ale...,pak někdo začne víny, pivy, sýry, uzeninami, a za chvíli to můžeme předat Polreichovi.

Takže chlapci s nepřehánějte, jo?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

boxer píše: . . . neměla by se jako druh hifi :mrgreen: odebrat do svého samostaného vlákna?
Souhlasím (to bychom tu zachvíli měly recepty na pěstování kávovníku). Ani já bych bez dobré kávy nemohl existovat, ale myslím si, že má své Forum ;)
Obrázek

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Tak jo, končíme zábavnou diskuzi o kafi a vrátíme se k tematu vlákna 7,1 za 3 z Datartu.To bude určitě přínosnější... :cry:
kabelguru.cz

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

šeďour píše:Tak jo, končíme zábavnou diskuzi o kafi a vrátíme se k tematu vlákna 7,1 za 3 z Datartu.To bude určitě přínosnější... :cry:
Tvůj sarkasmus není na místě :? Přece tu nechceš mít za každou cenu to nejpřínosnější, nejzábavnější, nej . . .nej . . . to kolikrát u HiFi ani nejde.
Víš, ono kdyby TO vždy zůstalo jen u té malé vsuvky", u jedné nepatrné poznámky, není co řešit. Proč myslíš, že jsou na tomto fóru zapovězena témata "politika" :shock: Já se u toho pročítání tenkrát docela "bavil" :lol:
Nejednou se téma "odkloní" tak katastrofálním způsobem, že je prostě zásah "shora" nezbytný ;)
HOWGH.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Zakázanou diskuzi o politice chápu, stačí si přečíst ten hnůj v diskuzi na Novinky.cz...to by jeden blil.Ale na diskuzi o kafi a jeho přípravě opravdu nevidim nic špatnýho.
Trvám na svym názoru, že bavit se o kafi je přínosnější, než o tematu, o němž je název tohohle vlákna.Ale chápu záměr moderátora udržet konzistenci příspěvků v rámci hifi.

A taky bych nerad viděl červenou rukavici na svym xichtě :lol:

...takže zpátky k digitálním zesilovačům a praktický zkušenosti s nima.
Já mám dva a oba maji výbornej zvuk.
kabelguru.cz

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Chápu tě, ale chápu i admina ;)
Založ téma : co k poslechu muziky pijeme, dlabeme . . . atd a máš to ;) Myslím, že už jsem to někde viděl.

Odar

Příspěvek od Odar »

boxer píše:Kávu mám rád a není nad kvalitní (es)presso.
Ako tak citam, zas som cierna ovca. Preferujem filter (Hario V60) :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Preferujem zrno z Tesca nebo Kauflandu, mlýnek je v Bille u vchodu a zadarmo. Doba je těžká... :lol:

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Tak jsem si koupil levný zrnkový kafe naproti u vietnamců, zašel jsem pro ten mlejnek zadarmo do Billy a...

...tam si ťukali na čelo,že prej žádnej mlejnek zadarmo nemaj !

To pro něj musim do Těšína ???
:lol:
kabelguru.cz

Odpovědět