Tak jak to máte vy?? Rád uslyším tipy a rady co se osvědčilo a co naopak ne.
Zdraví Michal
Michale, musím s tvým názorem souhlasit, akustika místnosti se minimálně z 80% podepisuje na výsledném zvuku. Já osobně mám poslechovou místnost společnou i s obytnou, takže umístění reprobeden muselo být posunuto silně mimo osu doprava - a na výsledku to bylo velice výrazně znát. Moje poslechovka/ložnice má pouze 3,9 x 3,2 metru a osa poslechového prostoru je pouze 1,4 m od pravé, kratší zdi s oknem !!!!!!!!! Reproduktory od sebe 1,6 m a ode mne 1,6 až 2 metry. Poslouchám tedy v oblasti přímého zvuku,kde se odrazy tolik neprojevují. Na podlaze celoplošný koberec, další koberec na levé zdi a když připočítám záclony, tak zatlumeno akorát. Ve 3 rozích basové pasti, ale jen pro můj dobrý pocit.Mike píše:Často kolem sebe vidím spoustu lidí co utrácí za hifi komponenty,kabely a další věci s tím související ale co vidím už podstatě méně je řešená akustika poslechové mísnosti je jedno jestli je to obývák bytu nebo samostatná poslechovka v rodinném domku.
Zdraví Michal
Michale,Mike píše:Mih
Stěny holé no to je pravda z části spíš je holá ta stěna za kterou repro je a ještě větší problém je že je ze sádrokartonu ...
... Nejvíc mě láká akustická úprava stropu z podobného materiálu z jakého to má např NA ve svém vlákně. Nebo něco na způsob Herakustik a jiných materiálů.
Zdraví Michal
Chápem, že veľkosť miestnosti niekedy nepustí. 30cm od steny v akomkoľvek smere je však žalostne málo. Aspoň pri sústredenom posluchu by to chcelo nájsť umiestnenie min 80cm od stien, od zadnej viac (podľa možností). V nevyhovujúcich, či už malých, alebo sporo zariadených miestnostiach doporučujem malú posluchovú vzdialenosť. Trojuholník o stranách 1,5-1,8m. To vo väčšine prípadov rieši aj vzdialenosť od stien. Výsledok v drvivej väčšine prípadov viac ako uspokojivý.Mike píše:
Bedny mám 30cm od stěny
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 20 hostů