Jako testovat hifi - podle Densena

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jako testovat hifi - podle Densena

Příspěvek od dadaft »

eficak píše:Sebe jsi potrápil pořádně.
ano. nebylo to lehké. na prahu šílenství se zdál cíl nedosažitelný.
ale odměna je opravdu sladká. když jsem nedávno zkoušel svou starou minivěž srovnávat s hifi, bylo to neuvěřitelné. zesáky jsou na cestě, čtvrt mega jde do úpravy poslechového prostoru - už brzy budu velmi šťastný muž.

a doufám a věřím a vím, že výsledek bude spíš densenovský než mekintošský. a to je dobře.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

2) Evaluate audio with both good and poor recordings
Rule 2) Avoid the trap of ending up with a system that can only play a few select recordings. Instead, focus on ending up with a system that can dig music out of even the poorest recordings, so you can play the music you want to hear, instead of the recordings you want to hear.

Tak na zaklade toho si nikto nekupujte bedne v hodnote vyssej ako 100t.. aj na lacnejsich bedniach a komponentoch je predsa citit rozdiel medzi dobrou a zlou nahravkou a tie horsie su az nepocuvatelne aj na bedniach za 50k..

Principialne a aj de-facto sa ztotoznujem s autorom. Uz davnejsie som zistil ze na audiofilskych zostavach sa daju pocuvat na 90% iba audiofilske nahravky..mat doma zo 100 diskov iba tri/styri ktore si pustim.. pocuvat blbu audiofilsku muziku bez melodie a rytmu, len preto ze je to dobre nahrate je slepa ulicka..slepa ulicka ku ktorej som sa isteho casu v euforii z HiFi takmer prepracoval aj ja sam..

Jedine comu nerozumiem je to, preco firma ako Densen ktorej spickove komponenty patira do tej najvyssej kategorie, kde dost dobre hraju iba prave tie blbe audiofilne nahravky, rozprava ludom taketo veci.. :lol:
Naposledy upravil(a) agustini dne 19 lis 2008 22:16, celkem upraveno 2 x.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

agustini píše:Jedine comu nerozumiem je to, preco firma ako Densen ktorej spickove komponenty patira do tej najvyssej kategorie, kde dost dobre hraju iba prave tie blbe audiofilne nahravky, rozprava ludom taketo veci..
neblázni. na efičákově densenu šlapalo moje trance jako z praku...

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

dadaft píše:neblázni. na efičákově densenu šlapalo moje trance jako z praku...
mozno tvoje trance ano, ale ja mam nahravky ktore jednoznacne niesu kvalitne nahrate, mam ich rad a kdekolvek ich pustim na comkolvek co je HiFi je to katastrofa.. Tvrdenia Densen su protichodne.. bud chces kvalitu a pocuvat mozes iba kvalitu, alebo chces len nieco priemerne a nie prilis kvalitne co ti prehra vacsinu nahravok pri ktorych nekvalitu nepocujes, lebo ju nieje schopne zobrazit...

..nemozes mat v zivote vsetko a naraz.. :idea:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ne ne ne - v tomhle stojím na densenovské straně. až na pár opravdu velikých průserů typu nové metaliky a jiných věcí, co aspirují na hity (což mě osobně někdy docela sere, protože já rád poslouchám i pop), případně které jsou zaměřeny na určitou vrstvu posluchačů, u které je producenty statisticky pečlivě prozkoumáno audio vybavení, a mastering je naprosto účelově zaměřen na takové systémy (např. PC "bedny"), je přece jen většina cdček nahrána dobře. prostě se nedají poslouchat mp3ky, musím si kupovat originály, ale pak to hraje. jde o to, že tady se hodně sestavy různě lepí, vychytává se kabely atd. samý mistr světa. to vše na oblíbených nahrávkách. o tom je v tom textu řeč. utahuju si z něj, ale v podstatě mu vnitřně s nadšením přitakám... pak je člověk překvapený ze systému vychytaném v laboratořích velkého výrobce - spousta měření na špičkových přístrojích, bezdozvukové komory, nejrůznější nahrávky atd. SLAĎENÍ. SOUHRA v celém frekvenčním rozsahu. chápeš? od doby, co jsem poskládal výrobcem sehranou sestavu mě baví poslouchat téměř cokoliv. prostě to hraje...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dadaft píše:od doby, co jsem poskládal výrobcem sehranou sestavu mě baví poslouchat téměř cokoliv. prostě to hraje...
aby mi bylo správně rozuměno: to znamená, že si můžu kupovat to, co se mi líbí, ne to, co mi hraje.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

dadaft píše:aby mi bylo správně rozuměno: to znamená, že si můžu kupovat to, co se mi líbí, ne to, co mi hraje.
asi si nerozumieme.. ja suhlasim s autorovym nazorom a viem o com pise.. nepotrebujem na to ani preklad do cestiny, dost dobre rozumiem aj po anglicky. Ja iba nerozumiem tomu, preco take veci hovori clovek ktory predava HiFi komponenty..tie HiFi komponenty, ktore by mali hrat co najhodnovernejsie a teda by mali odkryvat ako je to nahrate..

inymi slovami: ak mi vyrobca HiFi komponentov radi, aby som si kupil nieco co mi prehra dobre aj zle nahravky, tak ma nabada k tomu aby som si ziadne kvalitne hifi v skutocnosti nekupoval..teda ani Densen.. pretoze ak je Densen HiFi, tak to dobre nezahra..uz je to jasnejsie?

Myslim ze si nepostrehol pointu mojho prispevku dadafte..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, rozumím ti. poor určitě nejde přeložit jako běžný, ale jedině jako mizerný - ten reklamní textař byl taky mizerný... :mrgreen:
u densenů by si měli ohlídat marketing, jinak skončí jako philips na začátku 90. let.
máš pravdu. blbě napsané, protiřečící si.

ale duch toho textu a můj názor je, že většina nahrávek není poor, ale slušná...

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Augustini
inymi slovami: ak mi vyrobca HiFi komponentov radi, aby som si kupil nieco co mi prehra dobre aj zle nahravky, tak ma nabada k tomu aby som si ziadne kvalitne hifi v skutocnosti nekupoval..teda ani Densen.. pretoze ak je Densen HiFi, tak to dobre nezahra..uz je to jasnejsie?
Mas Deseba nebo jenom filozofujes? To, co jsi napsal je vec nazoru. HiFi, ktery bude prehravat min kvalitni nahravky poslouchatelne neznamena, ze je to HiFi na dve vecy. Na dve vecy mi je hifi za pul mega, ktery prehraje jenom audiofilni sragory (nahravky). Jak moc Desnen odhaluje, neodhaluje netusim, neb jsem ho nikdy neslysel. Presne jak se pise v tom clanku (tim jsem se taky ridil pri nakupu) - kdyz si jdu neco poslechnout, tak beru kvalitni i nekvalitni (pruserovy) nahravky, abych vedel, jesli se aspon ta pruserova nahravka da poslouchat (byt je slyset, ze neni dobre nahrana).

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Nota bene, kdo posoudi, jak moc blbe ma byt pruserova nahravka slyset??? Dyt zvukar to nejak nahraje a vic ho to nezajima. Kdyz se ho zeptate, kde v prostoru ma na nahravce znit basa nebo cinel, tak se vam akorat vysmeje :geek:

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

agustini píše:
dadaft píše:aby mi bylo správně rozuměno: to znamená, že si můžu kupovat to, co se mi líbí, ne to, co mi hraje.
asi si nerozumieme.. ja suhlasim s autorovym nazorom a viem o com pise.. nepotrebujem na to ani preklad do cestiny, dost dobre rozumiem aj po anglicky. Ja iba nerozumiem tomu, preco take veci hovori clovek ktory predava HiFi komponenty..tie HiFi komponenty, ktore by mali hrat co najhodnovernejsie a teda by mali odkryvat ako je to nahrate..

Myslim ze si nepostrehol pointu mojho prispevku dadafte..
Naprosty souhlas, to me taky na tom clanku zarazilo a proto jej vnimam jako levny (dokonce mizerny) marketingovy text.
Abych osvetlil situaci Pipisovi, Gabikovi a spol.: Densen jsem nikdy nemel a cilene jsem jej neposlouchal, takze vubec nemluvim (stejne jako agustini) o vyrobcich teto znacky, ale POUZE O TOM TEXTU A JEHO OBSAHU A JEHO VYZNAMU.

Pojem hifi je jednoznacny - high fidelity.
HiFi neznamena 100.000 a vic (i kdyz samozrejme kvalita si zada sve).
Stejne tak HiFi neznamena hezka hudba.
HiFi znamena vysoka vernost (reprodukce).

Dodatek: s vetsinou clanku souhlasim, poslech proste musi bavit a posloucham hudbu, ne sve komponenty a jejich zkresleni. Ale pokud chceme mluvit o HiFi, tak nesmime placat dojmy, ale zamerit se, na kolik je reprodukce celeho retezce verna v porovnani s originalem. V tomto autor clanku cilevedome zavadi ctenare a buduje si kult sve znacky.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

gabik píše:Mas Deseba nebo jenom filozofujes? To, co jsi napsal je vec nazoru.
Deseba nemam ani Densena a jen tak filozofuji..ak sa to da tak nazvat. Ty myslis ze oni v Densenu vymysleli zosik ktory dobre nahravky prehra fantasticky a z tych zlych vytiahne iba to pocuvatelne?.. Ano napisal som moj nazor. To tu na forach bezne robim ;) . Na rozdiel od istych presadzovacov svojej pravdy so snahou spravit z beznych diskusnych for audiofilsky casopis s odbornou poradnou...si nenarokujem na svatost mojich slov.
gabik píše:Nota bene, kdo posoudi, jak moc blbe ma byt pruserova nahravka slyset???
ja som si iba vsimol ze cim viac krasy s dobre nahranych diel zostava zobrazi, tym viac ukaze aj tie chyby..je to takmer priama umera a je to snad aj logicke.. Najst neaky rozumny komromis je aj mojim cielom v mojej buducej zostave...ale pochybujem ze je to v kategorii koncoveho stupna za 1800,-GBP na kanal co je asi aktualna cena za jeden z najvyssich koncov od Densen.. Nerad by som sa dotkol majitelov Densenov ale osobne pochybujem o tom clanku v suvislosti podporou predaja Densen a sirenia jej filozofie. Podla mna si de facto protirecia aj ked nie priamo. Toz vse.

PS:rad by som si Densen vypocul, ale uz som tolko cestoval za roznymi posluchmi ze na tento rok by to aj stacilo.. tiez niesom expert ktory dokaze rozlisit aky jav v nahravke je mozne prisudit ku konkretnemu komponentu (ci to robia bedne, zosik, player..ktovie co este ine). Takze s pocuvanim Densenu u niekoho na vyladenej zostave bude u mna konkretne asi maly problem..

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Augustini
Podla mna si de facto protirecia aj ked nie priamo. Toz vse
Sorac za preklep, mam trochu rymu. Asi jo, akorat treba ne tak moc (jako ze se na tom daji blbe nahravky jeste porad poslouchat).

Ty myslis ze oni v Densenu vymysleli zosik ktory dobre nahravky prehra fantasticky a z tych zlych vytiahne iba to pocuvatelne?..

To asi ne :)

Pipis - diky za pozvani. Ja ted nic neshanim, ale Densena bych nekdy rad slysel, akorat skoda, ze jste mirne zruky. Az nastane cas, mozna se ozvu, uvidime.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Pozná z niekto z Vás systém, na ktorom bude dobre hrať posledná, toľko diskutovaná Metalica?? Na Densene ,áno? Ten by mal odstrániť aj digitálnu limitáciu na CD a expandovať dynamický rozsah..
Pocitári ;) , nalejte si dobré archívne víno do špinavého pohára od piva! To Densen doporučuje, že to nesmie vadiť.Len reklamné kecy.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

pipis
To bola len extrémna ukážka toho, čo sa tvrdí. Princíp je rovnaký. Čím lepší aparát, tým viac vytriedi nahrávky a ukáže rozdiely, nezmaže ich. Priemerný aparát všetko "znormalizuje" do šedého priemeru.
Nepleťme to s emóćiami, ak sa mi páči hudba, kľudne ju počúvam aj na "jazvečíkovi" v kuchyni. Ale že by to bola highendová kvalita....
Znovu to víno, ak nalejem nejaký kyslý patok do najkrajšieho pohára, bude to víno lepšie? Je to evidentný nezmysel.

Odpovědět