agustini píše:dadaft píše:aby mi bylo správně rozuměno: to znamená, že si můžu kupovat to, co se mi líbí, ne to, co mi hraje.
asi si nerozumieme.. ja suhlasim s autorovym nazorom a viem o com pise.. nepotrebujem na to ani preklad do cestiny, dost dobre rozumiem aj po anglicky. Ja iba nerozumiem tomu, preco take veci hovori clovek ktory predava HiFi komponenty..tie HiFi komponenty, ktore by mali hrat co najhodnovernejsie a teda by mali odkryvat ako je to nahrate..
inymi slovami: ak mi vyrobca HiFi komponentov radi, aby som si kupil nieco co mi prehra dobre aj zle nahravky, tak ma nabada k tomu aby som si ziadne kvalitne hifi v skutocnosti nekupoval..teda ani Densen.. pretoze ak je Densen HiFi, tak to dobre nezahra..uz je to jasnejsie?
Myslim ze si nepostrehol pointu mojho prispevku dadafte..
Naprosty souhlas, to me taky na tom clanku zarazilo a proto jej vnimam jako levny (dokonce mizerny) marketingovy text.
Abych osvetlil situaci Pipisovi, Gabikovi a spol.: Densen jsem nikdy nemel a cilene jsem jej neposlouchal, takze vubec nemluvim (stejne jako agustini) o vyrobcich teto znacky, ale POUZE O TOM TEXTU A JEHO OBSAHU A JEHO VYZNAMU.
Pojem hifi je jednoznacny - high fidelity.
HiFi neznamena 100.000 a vic (i kdyz samozrejme kvalita si zada sve).
Stejne tak HiFi neznamena hezka hudba.
HiFi znamena vysoka vernost (reprodukce).
Dodatek: s vetsinou clanku souhlasim, poslech proste musi bavit a posloucham hudbu, ne sve komponenty a jejich zkresleni. Ale pokud chceme mluvit o HiFi, tak nesmime placat dojmy, ale zamerit se, na kolik je reprodukce celeho retezce verna v porovnani s originalem. V tomto autor clanku cilevedome zavadi ctenare a buduje si kult sve znacky.