Jako testovat hifi - podle Densena

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jako testovat hifi - podle Densena

Příspěvek od efičák »

BVa píše:pipis
To bola len extrémna ukážka toho, čo sa tvrdí. Princíp je rovnaký. Čím lepší aparát, tým viac vytriedi nahrávky a ukáže rozdiely, nezmaže ich. Priemerný aparát všetko "znormalizuje" do šedého priemeru.
Nepleťme to s emóćiami, ak sa mi páči hudba, kľudne ju počúvam aj na "jazvečíkovi" v kuchyni. Ale že by to bola highendová kvalita....
Znovu to víno, ak nalejem nejaký kyslý patok do najkrajšieho pohára, bude to víno lepšie? Je to evidentný nezmysel.
Jste vedle, jak tak bedle.
A víno? Nechte to na prof. Krausovi.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

já si zas myslím, že se dá najít kompromis, stavět přístroje, které dokáží menší chybky nahrávek potlačit a dobré zanechat.
Takže niečo ako zabudovaná umelá inteligencia.. Je to len stroj, nevie rozmýšlať, kedy má ako upraviť nahrávku....Ak jednu "zlepší", druhú, dobrú nutne pokazí..
efičák
Je fakt, že keď mám "pod čapicou"tak to môže byť jedno.. *palec*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

BVa píše:...Takže niečo ako zabudovaná umelá inteligencia.. Je to len stroj, nevie rozmýšlať, kedy má ako upraviť nahrávku....Ak jednu "zlepší", druhú, dobrú nutne pokazí...
Pane Bunta, nacházíte se v prostoru, kde zítra již znamená včera. Přes svůj věk a zkušenosti se máte ještě hodně co učit od skutečných odborníků. Tam kde končí technici se svými nedokonalými měřáky, nastupuje matka Příroda a její dítka. Doplňte si své vzdělání např. zde :

http://www.panskydvur.unas.cz/dovoz/aco ... /rwl3.html

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =16&t=1237

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já souhlasím s pipisem. vím, jak to myslí, a vím, že se to velmi těžce vysvětluje...

není pochyb o tom, že je ten text napsaný za jistým účelem. je to reklamní text. je třeba ho brát s nadhledem. v jádru je to ale reakce na názory, které zde prezentují agustini a BVa. kdybych byl výrobce audiozařízení, nikdy bych si, jak to po něm chtějí, na své stránky přece nenapsal: na našem zařízení vám budou hrát jen některé špičkové audiofilské nahrávky, a to tak, že špičkově. všechno ostatní bude demaskováno jako šunt, a můžete si to strčit někam.
to si firma, která nechce prodat 600 zesáku ročně, prostě nemůže dovolit.
oni se rozhodli pro jinou reklamní strategii než jiní. neohromují technickými parametry, o kterých stejně málokdo ví, co ve skutečnosti znamenají. nepoužívají finty. je fakt, že to mohlo být napsáno lépe. kdyby místo mizerné použili reklamní textaři slovo běžné nebo populární nebo různých vydavatelství nebo tak něco, mohlo to ve výsledku vyznít méně konfliktně.
druhá věc je ona problematická "muzikálnost" a vysoká věrnost. zde se dostáváme na pole estetické a pocitové. a technici se můžou vztekat jak chtějí.
na slovanetu mě zaujala odpověď kazzatele na nějaký příspěvek fojo o zesácích hitachi. tvrdil tam, že hitachi má malý damping faktor, čili neovládá dobře basové membrány beden, čili nehraje dostatečně věrně neboli hifi. a pak napsal zhruba toto: je možné, že se vám to líbí a že dokonce je váš dojem z reprodukce shodný s tím, který máte ze živého vystoupení umělců na koncertě. ale to nemá nic společného s věrností, neboť koncertní aparáty jsou dnes levné, a taktéž nedokážou dobře hrát...
???
zkusím to popsat ještě jinak: měl jsem teď v poslední době možnost soustředěně poslouchat jistý nejmenovaný skutečně velmi drahý aparát. rozlišení a "prostor" byly opravdu neskutečné. přesto ve mně zůstal pocit, že to nehrálo. bylo to roztrhané. nemělo to vnitřní vazbu. kdo někdy hrál v kapele určitě zná ten stav sounáležitosti, euforie souhry, kdy to prostě šlape. nástroje jsou spojeny neviditelnou, ale nesmírně mocnou silou. klíčová slova jsou rytmus a harmonie. jo, je to deset týpků, co každý na něco hraje, jsou rozdílní či rozlišení, ale zároveň je to jednota - hudba.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Pipe,
co na tom nechápeš? Když mohou existovat inteligentní akustické panely, neomylně rozlišující "dobré a špatné" složky zvuku, proč by nemohly existovat inteligentní zesilovače, rozlišující co z nahrávky přehrát a co milosrdně skrýt :-)?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Křeček
nacházíte se v prostoru, kde zítra již znamená včera
Tak kľudne počkám do zajtra, ak to potom bude jasnejšie :D ..
Sorry, ale inak uniká mi súvislosť toho odkazu s tým čo som napísal, jedine ak zase tá "inteligencia"... A obdobie " ale ja to počujem" ako hlavný argument, už mám za sebou..Najlepši to vystihuje toto"
"slyšel jsem krásnou hlášku od jednoho zvukaře na jednoho hifi-stu se "zlatým uchem", který po dlohotrvající debatě o zvuku reprokabelů za desetisíce si ulevil: "Slyší hov..., kdyby tak věděl jakými šunty to máme ve studiu propojeno..."
Vám sa zdá normálne veriť, ak ten istý autor napíše, že dobrý aparát má hrať okamžite po zapnutí, časom sa môže zlepšiť,ale súčasne doporučuje svoje prístroje radšej nevypínať, pretože "hrajú" až niekoľko hodín po zapnutí???
A na technici vs.. je iné vlákno.
Naposledy upravil(a) BVa dne 20 lis 2008 15:45, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

dadaft
kdybych byl výrobce audiozařízení, nikdy bych si, jak to po něm chtějí, na své stránky přece nenapsal: na našem zařízení vám budou hrát jen některé špičkové audiofilské nahrávky
Na stránke mám napr. toto:
" Výsledkom je zvuk, ktorý si nekladie za cieľ páčiť sa okamžite každému. Je to presná a verná reprodukcia každej nahrávky so všetkými jej detailmi, ktorá odhalí aj chyby nahrávky alebo nepresnosti interprétov, je to hudba taká , aká je v skutočnosti."

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Pipís :
Nee?!? A kdo napsal, že chce, cituji :
...najít kompromis, stavět přístroje, které dokáží menší chybky nahrávek potlačit a dobré zanechat...

PS : Tento přístroj už má i své obchodní jméno. Perpetum mobile.

BVA :
Ještě pořád nic?
:-) :-) :-)
Naposledy upravil(a) Křeček dne 20 lis 2008 16:00, celkem upraveno 1 x.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

BVa píše:Na stránke mám napr. toto:
" Výsledkom je zvuk, ktorý si nekladie za cieľ páčiť sa okamžite každému. Je to presná a verná reprodukcia každej nahrávky so všetkými jej detailmi, ktorá odhalí aj chyby nahrávky alebo nepresnosti interprétov, je to hudba taká , aká je v skutočnosti."
densen je komerční firma. zajímá je zisk. chtějí prodat, co nejvíc.
tím neříkám, že jsou to vlezdoprdelkové. mají a hlídají si svou úroveň, pod kterou neklesnou.
má to své + i -.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Pipe,
Bůh i Ďábel je skryt v detailech. Já nepolemizuji o hudebních preferencích. Mě jen jde proti srsti Tvá představa, že zesilovač může rozlišovat chyby nahrávek od toho dobrého. Ano, zcela jistě existují stroje, zvýrazňující/potlačující tu či onu složku zvukového pásma. Ať si každý vybere co jemu chutná. Ale chtít od stroje, aby opravoval selektivně jen to špatné mi přijde trochu přehnané. Toto dokáží jen akustické panely jediné výrobce na světě - viz odkaz výše :-).

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Křeček
Už sa rozsvietilo :idea:, trocha dlhší kábel :D .

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Otazka je, kde je ta hranice. Kdo urci jak moc ma zvukove prumerny CD hrat blbe. Tak blbe, ze se neda poslouchat? Nebo tak blbe, ze to bude slyset, ale bude se to dat poslouchat?

~Vicemene me chybi poslechova zkusenost nekolika opravdu spickovych aparatu s ruznym pristupem ke zvuku, abych to mohl posoudit. Tim bych si myslim udelal rychle nazor a nemusel tlachat na internetu, ale aspon je zabava *klanimse*

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

pipis píše:já si zas myslím, že se dá najít kompromis, stavět přístroje, které dokáží menší chybky nahrávek potlačit a dobré zanechat.
*fnuk*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

BVA
Jo, jo - je známým faktem, že dlouhé kabely uvnitř přístrojů zabíjejí hifi :-).
Vím o tom své. Některé citace ve výše uvedených recenzích můj prostinký selský mozeček nepochopil dodnes...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

gabik píše:Otazka je, kde je ta hranice. Kdo urci jak moc ma zvukove prumerny CD hrat blbe. Tak blbe, ze se neda poslouchat? Nebo tak blbe, ze to bude slyset, ale bude se to dat poslouchat?

~Vicemene me chybi poslechova zkusenost nekolika opravdu spickovych aparatu s ruznym pristupem ke zvuku, abych to mohl posoudit. Tim bych si myslim udelal rychle nazor a nemusel tlachat na internetu, ale aspon je zabava *klanimse*
:mrgreen:
víš, já teď nakoupil hromadu cdček - od audiofilských až po komerční. namátkou: manu katché, king crimson, kt tunstall, jeff beck, poe, metallica (kill´em all), dan bárta, hercules and love affair, jana kirchner, aspm, roger waters, oasis, narvan...
všechno mi hraje parádně a strašně mě to baví poslouchat.
asi mám doma hnusnou sračku, která nemá s hifi nic společného.
zaplať pánbůh.
*hura*

Odpovědět