Měření
Re: Měření
jo.
poměrně důležité je asi i dielektrikum, i když netuším proč.
nicméně podle mě je nejlepší tvrdé tenké -- teflon (kimber) nebo polyuretan (šroll).
poměrně důležité je asi i dielektrikum, i když netuším proč.
nicméně podle mě je nejlepší tvrdé tenké -- teflon (kimber) nebo polyuretan (šroll).
Myslel jsem, že jsem to napsal jasně, ale asi ne, tak to napíšu ještě jednou - nepsal jsem nic o měření parametrů kabelů. Ty se samozřejmě dají změřit, ale jsou celkem na nic - co se získaným výsledkem ? Existují nějaké ideální parametry, které je potřeba dosáhnout ? Nevím o tom. Nehledě na to, že spousta lidí pak bude argumentovat tím, že každá sestava vyžaduje parametry jiné. Takže tohle nikam nevede.pompo píše:jako naprostá většina z nás (včetně mě) hlavně bh nemáš pomětí co měřit. Zákl veličiny odpor.kapac.atd... dost možná nebudou všechno ,s vhodností osciloskopu k tomuto "měření" to může být podobné
Celou dobu tady píšu o záznamu průběhu výstupního signálu v čase - tj. průběh proudu/napětí na výstupu zesilovače, resp. vstupu reprosoustav (příp. signálový výstup třeba streameru při testech ethernet kabelu apod.). To je místo, kde je vidět, jestli se změna komponenty soustavy (a je jedno jestli jde o signalovy, digitalni, repro nebo napajeci kabel) vůbec nějak na zvuku projevuje.
Zaznamenané průběhy se dají vzájemně porovnat (odečíst) nebo provést frekvenční analýzu a zjistit jestli se liší. Samozřejmě, že se nedostanou nikdy identické průběhy vlivem šumu a přesnosti měření, ale to jsou rozdíly na nízké úrovni a dají se odfiltrovat.
Ono by to šlo udělat i bez dig. osciloskopu pomocí AD převodníku (konečně princip je pořád stejný) - dostali bychom dvě nahrávky a porovnali stejným způsobem, jestli se liší a pokud ano tak v jakých úrovních a frekvencích.
Ale však si to urob.. Rovnaká nahrávka, jedno nastavenie hlasitosti (pri zmene kábla nemeiniť nastavebnie!!), urob si dva záznamy celej nahrávky slušnou zvukovkou (signál na svorkách reproboxu , samozrejme znížený odporovým deličom). Môžeš zmeniť reprokáble, signálové káble a vždy si vyskúšaj ABX pluginom do Foobaru, či počuješ rozdiel medzi dvomi súbormi ( tak 10 pokusov) napr. pri výmene reprokábla, alebo signálového kábla.. Jimmy môže meniť poistkyCelou dobu tady píšu o záznamu průběhu výstupního signálu v čase - tj. průběh proudu/napětí na výstupu zesilovače, resp. vstupu reprosoustav (příp. signálový výstup třeba streameru při testech ethernet kabelu apod.).
sekal
s měřením nechci nikoho "gratis" obtěžovat a platit se mi za takový test nechce.
sám sebe přesvědčovat změřením nepotřebuji. bo na zvuk kabelů věřím dlouhá léta.
měření-neměření

s měřením nechci nikoho "gratis" obtěžovat a platit se mi za takový test nechce.
sám sebe přesvědčovat změřením nepotřebuji. bo na zvuk kabelů věřím dlouhá léta.
měření-neměření
No tolik mne to netrapi, abych se s tim babral a hlavne shanel nekde kabely a dostatecne highend sestavu
Ale cekal bych, ze uz to nekdo podobnym zpusobem zkousel a mozna nekde na internetu jsou takove vysledky k dispozici ?
Ale cekal bych, ze uz to nekdo podobnym zpusobem zkousel a mozna nekde na internetu jsou takove vysledky k dispozici ?
UTFGbh69 píše:mozna nekde na internetu jsou takove vysledky k dispozici ?
Takové ne ale výsledky slepého poslechového testu kabelů (s tristním výsledkem pro zlatoušce, kteří to teď rozsápou s poukázáním na nedostatečně hájkchend rozlišující sestavu, špatný zdroj, nenavyklost testovačů na prostředí, psychický nátlak na ně, neprůkazné vzorky etc.) jsou tady: http://klamadu.de/versch/seitekabelhoermal.htm.
http://www.telegraph.co.uk/technology/n ... money.html
neni to mereni, ale clanek je to zajimavy
no jo no.pompo píše:Otázkou stále zůstávaji ty napájecí kabely ,to mi stejně jako bh hlava nebere a dokud osobně neuslyším ten propastný rozdíl zřejmě neuvěřím.
to je otázka.
ale všichni o tom básní.......................
já se rozhodl, že do toho teda s novým zesákem půjdu, mám vyhlídnutý Pro-Ject Connect it Power Cable, tak doufám, že nebudu litovat a opravdu tam nějaký efekt bude,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no a když ne, tak budu mít krásný zesilovač s krásným kabelem.
vskutku.bh69 píše:http://www.telegraph.co.uk/technology/n ... money.html
takže na analog je nejlepší solid-core + teflon? (tj. vlastně něco jako smaltovaný drát)
vždycky mě štvalo, že nedokážu slyšet cenovku kabelu, jako zdejší velmistři,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tak mě těší, že jsem slyšel aspoň dobře, protože tohle říkám už dlouho...
tento článek rovněž vysvětluje, proč se třeba velmi drahý optický kabel od audioquest jmenuje "vodka" -- dát 5 táců za optický kabel, to musí být člověk na šrot...
zneuzijem tvoj komentár (sorry bh):dadaft píše: vždycky mě štvalo, že nedokážu slyšet cenovku kabelu, jako zdejší velmistři,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Má niekto skúsenosti s týmito káblami? Cenovka je o hodne nižšie postavená ako u značkovej konkurencie.
http://medalux.webnode.sk/
"velmistři" slyší leda kulovej prd, budík nebo telefon od tchýně, jenom se tváří nadřazeně aby byl dojem, pochop už konečně
Co byste si kluci počali, kdybyste toho Lechose neměli (všeobecně) 
aspoň je sranda na webu, ne ?
jinak vše za hou-no stoji 
S tebou ? Nebo z tebe ?