Tak to naozaj nechcem!...že si ji pustím jen jako podkres k práci, úklidu, čtení a najednou si prostě musím jít sednout do poslechového místa, zavřít oči a poslouchat a poslouchat...

Tak to naozaj nechcem!...že si ji pustím jen jako podkres k práci, úklidu, čtení a najednou si prostě musím jít sednout do poslechového místa, zavřít oči a poslouchat a poslouchat...
Myslím, že odpověď je v jednom z předcházejících příspěvků. Jsou zde lidé, co hudbu neposlouchají. Sestavu pouze vlastní, jsou uspokojeni pocitem, že dobře měří, a muziku nepotřebují. Pak je fakt jedno, jak jim hraje, jestli je vůbec funkční. Měření je víc než poslech, přece.PítrsPraha píše: ↑01 črc 2020 09:05Za sebe si neumím představit důvod, proč mít sestavu, která mě svým zvukem nevtáhne, nezaujme na víc než pár minut, která mě neponouká k poslechu dalšího a dalšího alba. U které se mi nebude pravidelně stávat, že si ji pustím jen jako podkres k práci, úklidu, čtení a najednou si prostě musím jít sednout do poslechového místa, zavřít oči a poslouchat a poslouchat...
Pokud to tak je, může to mít dva důvody:
- člověka takový koníček nebaví a nezajímá
- sestava hraje fakt blbě
Jinak je zajímavé, že je to už druhá sestava složená na základě výborných grafů jednotlivých komponent, která nehraje dobře. Před časem se bh69 zmínil, že ho jeho hlavní sestava unavuje a radši poslouchá bedýnky od PC. Miera objektívne dobre meriaca sestava taky nebaví poslouchat... Svou roli v tom bude mít i nevhodné umístění a akustika:
v pohode, za bednama mam 3 metry, pred nima dalsich 9, cca 1,6 m od bocnich sten a da seDark side of the moon píše: ↑01 črc 2020 11:02Umístění beden a poslechového místa - to je v našich obvyklých podmínkách ten základní problém. Zejména pokus se jedná o větší sloupy.
Kdo reálně může dát bedny 1 - 1,5 m od bočních stěn a alespoň 1 m od čelní stěny? A mít poslechové místo 1,5 - 2 m od zadní stěny?
PítrsPraha píše: ↑24 čer 2020 10:17...
Taková je teoretická idealistická představa. Ale jaká je reálná praxe, třeba v případě tvého hodnocení akustiky mojí poslechovky, ve které jsi nikdy nebyl, natož abys ji (na rozdíl ode mě) měřil s různýma bednama, s/bez různých akustických úprav? Jen čistá dojmológia, bájné představy a čirý hejt. Vysvětlil jsem ti v čem a proč se mýlíš, reakcí byla jen bezzubá ubohost v podobě osobní roviny, zesměšňování. Jako vždy.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host