Studioline Praha - nesolidní jednání?
Re: Studioline Praha - nesolidní jednání?
4 boxer
to já věděl, že si nemůžou nadřazovat vnitřní reklamační řád nad ten z obchodního zákoníku, taky jsem jim to vysvětloval, ale jako když mluvíš do dubu, furt mlela to svoje a ČOI to nijak netankovalo. Tak na koho se potom chceš v tomhle státě obrátit? možná na benga...ale ne s reklamací, ale pro nedodržování zákona.
to já věděl, že si nemůžou nadřazovat vnitřní reklamační řád nad ten z obchodního zákoníku, taky jsem jim to vysvětloval, ale jako když mluvíš do dubu, furt mlela to svoje a ČOI to nijak netankovalo. Tak na koho se potom chceš v tomhle státě obrátit? možná na benga...ale ne s reklamací, ale pro nedodržování zákona.
Já taky nemám s ČOI moc dobrý zkušenosti. Často se vymluví, že to není jejich kompetence a stěžovatel to má řešit soudně... Ale objednat si TV, když jedou provětrat vietnamské stánky, na to kompetence mají. Teoreticky je jejich nadřízený Ministerstvo obchodu a průmyslu. Ale tam jsem to zatím nezkoušel.
Je možná také stížnost na živnostenský odbor městského úřadu. Stejně jako ČOI to funguje spíš jako strašák na firmy, které nechtějí budit pozornost. Ne že by úředníci stěžovateli nějak fakticky pomohli.
Je možná také stížnost na živnostenský odbor městského úřadu. Stejně jako ČOI to funguje spíš jako strašák na firmy, které nechtějí budit pozornost. Ne že by úředníci stěžovateli nějak fakticky pomohli.
Tak výsledek je takový, že jsem zboží vrátil s tím, že mi strhnou 20% z původní ceny. Peníze mi budou vráceny na účet do 30-ti dnů. Nešlo to tomu člověku vysvětlit a nezajímá ho ani právo. Takže fakt super obchod.
Na toto jsi neměl přistupovat.. Ta jejich podmínka srážky 20 % z prod. ceny - tedy tak, jak je formulována, je v rozporu s § 53 odst. 10 Obč. zákoníku.. Ty jsi si zboží vyzvedl osobně a žádné náklady navíc (poštovné, balné, pojištění etc..) prodejci nevznikly, takže také na žádné nemá nárok.. Měl jsi to konzultovat s právníkem, alespoň "virtuálně", jak ti navrhoval samoT.. Já osobně bych v dané fázi postupoval pravděpodobně již pouze soudní cestou a vytřásl z toho hajzla duši...vision píše:Tak výsledek je takový, že jsem zboží vrátil s tím, že mi strhnou 20% z původní ceny.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Krasne silacke reci. Pokud vrati 80% je to lepsi nez vest dlouhy a drahy soudni spor s nejistym vysledkem.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Nic to nemeni na tom, ze kultura prodejce je na bidne urovni. Nenakupujte tam!!!
-
ron
každopádne predaj podklady v písomnej forme na ČOI, ktorí mu na základe porušenia obchodného zákoníka môžu vymerať pokutu násobne prevyšujúcu tú strhnutú sumu. A zároveň hneď ako dostaneš naspäť peniaze na účet, doporučeným dopisom požiadaj o navrátenie rozdielu voči kúpnej cene (presne vymedz že platbu vo výške xx kč očakávaš do dd.mm.2012 na účet abc) a po tomto termíne budeš ich konanie považovať za nezákonné obohatenie v zmysle zákona toho a toho a vec postúpiš súdu.
Vyššiu váhu tomu dá, ak to v tvojom mene posiela právny zástupca. pomôcť möže i kamoš študujúci práva alebo tak..
Vyššiu váhu tomu dá, ak to v tvojom mene posiela právny zástupca. pomôcť möže i kamoš študujúci práva alebo tak..
Žádné silácké řeči, ale fakta ! Ty jsi právník, že tady předjímáš, jak by byl průběh a verdikt případného soud. sporu ?sostakovic píše:Krasne silacke reci. Pokud vrati 80% je to lepsi nez vest dlouhy a drahy soudni spor s nejistym vysledkem.
rOn navrhuje velmi dobrý postup, přesně tak bych to udělal
Na tom se už dá stavět...
Myslím, že by se Vision především měl zamyslet sám nad sebou a něco u sebe změnit. To vše není náhoda. Jinak tu za týden bude další podobné vlákno.
Napřed koupil další bedny pro surround - dostavilo se zklamání. Pak málem koupil peáčka aby to hrálo skvěle. Včas se naštěstí vzpamatoval. Teď zase nějaký šmejd, který je už podle obrázku podezřelý. Co bude příště?
Napřed koupil další bedny pro surround - dostavilo se zklamání. Pak málem koupil peáčka aby to hrálo skvěle. Včas se naštěstí vzpamatoval. Teď zase nějaký šmejd, který je už podle obrázku podezřelý. Co bude příště?
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, kde vidíš nějaké předjímání! Pokud někdo předjímá rozhodnutí soudu, tak si to tysekal píše:Žádné silácké řeči, ale fakta ! Ty jsi právník, že tady předjímáš, jak by byl průběh a verdikt případného soud. sporu ?sostakovic píše:Krasne silacke reci. Pokud vrati 80% je to lepsi nez vest dlouhy a drahy soudni spor s nejistym vysledkem.
Rád bych viděl to tvé "vytřesení duše". Víš jak dlouho trvají podobné soudní spory? Víš kolik peněz, energie a času by do toho musel dát? A jistota 100% výhry toho sporu není. Mnohem lepší návrh pro praktické použití dává rOn.
Ono hlavne pokud zjistim u vyrobku nejakou vadu, tak ho nikdy nemuzu vratit v te 14denni lhute bez udani duvodu. To by se vam mohlo krute nevyplatit.
Co měl vision zkusit, když se na prodejně nedohodl, bylo poslat to zboží přímo na adresu e-shopu, což by vyšlo laciněji než 4000 Kč. Ale po bitvě každý generál. Jestliže už přistoupil na nějaké vyrovnání, tak pokusy to změnit jsou už ztráta času a nervů. rOn má sice dobrý nápad, ale oni vždycky budou tvrdit, že jsi s tím souhlasil, takže u soudu není šance. A ČOI se řídí (pravděpodobně nepsaným) pravidlem, které je pro ni výhodné - nesuplovat soudy.
Ty jsi zajímavá figurka Dmitriji Dmitrijeviči.. Nejdříve zde píšeš cosi o drahém a dlouhém soud. sporu s nejistým výsledkem, čímž dle mého předjímáš spíše neg. výsledek a od tohoto postupu odrazuješ, a nyní zde tipuješ a sázíš spíše na výhru spotřebitele.. Zajímavý myšlenkový postup..sostakovic píše:Nevím, kde vidíš nějaké předjímání! Pokud někdo předjímá rozhodnutí soudu, tak si to ty("vytřesení duše") A to evidentně nejsi právník. Pokud bych si měl tipnout na výsledek sporu, vsadil bych spíše (pokud bude mít dobrého právníka a dost důkazů) na výhru spotřebitele. Ale nemám k tomu sporu dost informací.Rád bych viděl to tvé "vytřesení duše". Víš jak dlouho trvají podobné soudní spory? Víš kolik peněz, energie a času by do toho musel dát? A jistota 100% výhry toho sporu není. Mnohem lepší návrh pro praktické použití dává rOn.
Co se návrhu rOn týče, tak prakticky do posledního písmene souhlasím s petremL a na místě je i Donutsova poznámka.. Zde musela snad zafungovat telepatie...
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Seznam se ještě s někým, pak třeba budeš schopen pochopit jednoduchý psaný text. Možná i udělat jednoduchý logický závěr.sekal píše:sostakovic píše: nejsem právník, ale jednoho dobrého se specializací na obch., bank. a deviz. právo znám