SVĚTOVÁ FINAČNÍ KRIZE A HIFI

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: SVĚTOVÁ FINAČNÍ KRIZE A HIFI

Příspěvek od pasul »

ČEZ nebo banky. Podle mě naprosto stejní paraziti, kterých je třeba se střepnout. Akorát jsou přisoslí na klientech banky a rejžují na poplatcích. Pokud jde o ČEZ, tak tam se nedá nic dělat. Ovšem první vlaštovka v Bankovnictví už je prý na světě i u nás. A prý opravdu funguje. Ale samozřejmě musela přijít banka z jiné země. U nás by nic takového nebylo možné. Proč asi, myslím není třeba psát. Četl jsem o tom, jak to chodí v Japonsku. Tam Banky platí klientovi za to, že si u nich zřídí účet.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Pasul
Jak jsi to myslel s tí ČEZem.Nerozumím ti.Máš doma málo nebo snad nekvalitní elektřinu?Fakt ti nerozumím,divné řeči.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Zdeno1 píše:Pasul
Jak jsi to myslel s tí ČEZem.Nerozumím ti.Máš doma málo nebo snad nekvalitní elektřinu?Fakt ti nerozumím,divné řeči.
A ty děláš v ČEZu co? Jsi pomatený chlapče... *sunglases* Být tebou, tak radši o divných řečech pomlčím. :roll:

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Pasul
Jak to víš, že jsem chlapec,troubo. *2thumbsup* Co ty víš o ČEZu,chytráku.Kdo ví,zdalipak jsi vůbec někdy slyšel XA 50,co? 8-).A vůbec,nech ČEZ a podobné věci velkým chlapům,tak.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jak to vím, že jsi chlapec? No to je velice jednoduché. Z tvých pomatených řečí, plynoucích z tvých evidentních zkušeností.

Nechápu zcela co má společného můj poslech XA50 s celosvětovou finanční krizí. Ale budiž. Tento Sony jsem měl doma zapůjčen již v dobách(2002?), kdy jsem vlastnil Kenwood DP5090 a poté jsem hledal transport k mému novému TopDac převodníku(Je to ten samý, co prodává RiAudio.Zapojení bylo předáno této firmě.Mám ho stále doma.). Na radu samotného Tomáše Tichého jsem si tenhleten Sony chtěl pořídit jako transport. Nakonec jsem volil špičkovou mechaniku C.E.C. TL51. Ještě jsem v něm dělal upgrade hodin od pana Bunty(BVaudio-zde BV). Porovnávat samotný přehrávač Sony s tímto TopDacem opravdu nemá cenu. Je to zcela někde jinde.

Můžeš se vedle zeptat Tomáše Tichého(TomasT na Slovanetu). On se věnuje stavbě převodníků. A řekne ti také svoje k firmě Lindemann. Mě nemusíš věřit. Jedna ze světových firem co vedou a určují směr-EmmLabs(Mobile fidelity Sound Lab),Meridian,Accuphase a Lindemann k nim samozřejmě také patří.

Jedinou věc nechápu, jak můžeš tvrdit, že Sony ES50 přehraje Lindemann 820S. Přitom jsi Lindemanna neslyšel. To už bohužel také mnoho napoví. A proto i ten chlapec...

Mě ČEZ opravdu nevadí. Ale jejich bezdůvodné zdražení energie, které obhajují poptávkou energie v průmyslu, mě ovšem vytáčí. Odměny vedení a tyto sumy byly ukázány v TV a mě se to tedy nezdálo moc v pořádku. Tobě ano?

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

Ta "poptávkou energie v průmyslu" bude už budúci rok iba zbožné želanie.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Pasul
To je zkušeností čoveče,kdo by to do tak mladého člověka řekl,co?Jak ty to děláš?
ČEZ,,,,,,,a Star Trek jsi viděl?Celkem dobré,že jo?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Zdeno1 píše:Pasul
To je zkušeností čoveče,kdo by to do tak mladého člověka řekl,co?Jak ty to děláš?
ČEZ,,,,,,,a Star Trek jsi viděl?Celkem dobré,že jo?
S tebou to já vzdávám pomatenče. Všichni tady co začínají na Z.. evidentně trpí podobnýma problémama. Ale my už jsme si zvykli. Bláznům se namá odporovat. :mrgreen: :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

s tím ČEZem se to má myslím takhle: naši velcí vyznavači neviditelné ruky trhu, jež jsou momentálně u vesla, vytvořili v květnu tzv. energetickou burzu. kapitalismus a volná soutěž musí bejt, i kdyby na chleba nebylo. co na tom, že ČEZ je monopol, že. na této "burze" distributoři nakoupili elektrickou energii. smlouvy byly uzavřeny na 2 roky. v té době ještě po světové finanční krizi nebylo vidu slechu (samozřejmě kromě varování těch, co do toho viděli, ale neměli moc s tím nic udělat). nyní, když šla cena ropy, plynu a energie výrazně dolů, by byli naši milí zlatí distributoři ve ztrátě, takže budou 2 roky držet tak zvaně tržní, ve skutečnosti zcela umělé, ceny z naší malé české energetické burzy, pravém to vynálezu k nezaplacení.

jinak bych řekl, že obecně příjdou k úhoně solidní stroje střední třídy, základ to hifi. zbude levný konzum a pak něco hodně drahého...

boxer

Příspěvek od boxer »

No mám s energiemi své zkušenosti a sjednávám i odběry nejen elektřiny.

Tzv. volný trh s el.energií, s rozparcelovanými kousky koláče na tzv. silovou elektřinu a státem určenými cenami (ERÚ) ostatních služeb,přičemž u té silové je to v podstatě tak jak napsal Dadaftík,je plivanec do ksichtu tržního hospodářství.(máme dražší el.energii než mnohde v Německu).

Jo ,kdyby napsali,že je to trhové hospodářství (od slova trhat,utrhnout si),tak to jo.

Navíc víceméně státní podnik ČEZ,s obrovským byrokratickým a setsaskra dobře placeným (tedy zlodějsky přepláceným) managementem,je významným výsměchem za tím plivancem.

Jo Pašule,s tím Z bych i souhlasil.

Benda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benda »

poděkuj EU a jejich politice pseudo-volné soutěže, namísto podpory oživení trhu vzniku dalších zdrojů energie řeší oddělení výroby a distribuce
monopol ČEZu nevznikl náhodou, všem vládám se zisky z dividend hodily, nemluvě o zisku z případné budoucí privatizace
a ČEZ za nic nemůže, burzu iniciovala BCPP :? http://www.euractiv.cz/energetika/clane ... t-na-burze

boxer

Příspěvek od boxer »

ČEZ za nic nemůže,to jo,ale lidi v něm a kolem toho kolotoče.

Myslím,že víš dobře,co jsem tím vším myslel.

Nebudeme to řešit od prvobytně pospolné společnosti,ne?

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

pasul píše:ČEZ nebo banky. Podle mě naprosto stejní paraziti, kterých je třeba se střepnout. Akorát jsou přisoslí na klientech banky a rejžují na poplatcích.
Pokud jde o parazity společnosti a zároveň o to, kdo nejvíce vydělá na hospodářskou krizi, jsou to podle mého názoru bezpochyby provozovatelé výherních hracích automatů.

Obrázek

Vydělávat na nemocných závislých lidech – není to můj šálek čaje..
Zároveň je známá věc, že nejvíce lidé na automatech prohrají v době krize. Nemá peníze, vezme poslední zbytek a … jde zkusit štěstí.

Možná ze mě hovoří zatrpklost. Jsou to asi dva měsíce, co se mi oběsil známý – gambler.
Měl dlouhodobé problémy, léčbu odmítal, Jednoho večera prohrál blíže neurčenou částku v automatech a druhý den ho našli oběšeného na půdě.
Nechal po sobě dospělého syna. Ten ale taky hraje

[EDIT by Rowing] Osobní výpad na jednoho z členů fóra jsem smazal. Takhle opravdu ne, Zbyňku. Pokud máš s někým osobní problém, tak to neventiluj veřejně. Díky.

boxer

Příspěvek od boxer »

Pasule,jste dobře pojištěni?

Protože jen tak budeš mít jistotu,že o své prachy nepřijdeš. A ani nemusíš číst smlouvy,jsou čisté jak křišťálová studánka.
A nejlepší bych se vsadil,že je

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Benda píše:nemluvě o zisku z případné budoucí privatizace
no já doufám, že se nepletu, a že už si všichni privatizaci ČEZu rozmysleli. stát musí mít v případě opravdu drsné krize nějaké silné mocenské páky - soběstačnost v energetice je velmi silná páka. prostě si v tomto podniku musí ponechat rozhodující slovo.

Odpovědět