SVĚTOVÁ FINAČNÍ KRIZE A HIFI

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: SVĚTOVÁ FINAČNÍ KRIZE A HIFI

Příspěvek od pasul »

boxer píše:Mám ho totiž v ignorovátku

I ty,i ty ? *offtopic*
I já, i já. Někteří (Tady jsem chtěl napsat něco, ale slíbil jsem, že půjdu do sebe. :mrgreen: ) mi nevadí, ovšem i to má své hranice. :mrgreen:

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pánové,chce to asi opravdu trochu klidu a pokory (jak často píše Aleska).Sleduji toto forum v podstatě od jeho vzniku.Začínalo to perfektně,nesrovnatelně lepší,než některá jiná fora (víme asi která).Poslední dobou to ale opravdu zavání od některých lidí arogancí,zbytečným napadáním a urážkami.Nemyslím tím nyní Pašula,kterého osobně neznám a v posledních příspěvcích se trochu "rozjel".Já také nemám statisíce na high-end aparát,ale o tom to přeci asi není.Už to tady bylo napsáno,kupujeme si snad aparáty proto,aby nám co nejlépe přehrály hudbu,kterou máme rádi (v mezích možností,peněz,subj. pocitů atd.).Ale ze spousty příspěvků to tady zavání hledáním každé chyby,testování ref. nahrávek atd.Měl jsem možnost navšívit dost lidí,kteří mají high-end aparáty,ale o muzice neví nic,znají min. kapel a nahrávek,ale chlubí se drahým aparátem,kabely atd.-jejich sbírka hudebních nosičů představuje většinou 20-30 ks audiophilních nahrávek a přitom neví,kdo to je P.Floyd,L.Zeppelin atd.Pak mě opravdu zamrzí sledovat debatu "Pašul vs. Zdeny".Zdenyho znám,vážím si ho pro jeho znalosti v oblasti akustiky,x-desítek vyměněných aparátů,znalost elektra,bastlení,velké zkušenosti v oblasti hudebních znalostí-taky je ve zralém věku s 50-kou na krku.Je to člověk absolutně pohodový a s aparátem za opravdu "velké peníze"-ničím se nechlubí.Pašule,vím,že to snad tak nemyslíš,ale když napíšeš,že nemáš dobrý a drahý aparát,je to z druhé ruky a stojí to za prd,tak opravdu asi nevíš,jak žije většina lidí v této zemi za normální plat (a nebo si spíše na to zapomněl).Ale je to samo každého věc,jak je šikovný,čím se živý atd.-alespoň mě to je jedno,pokud někdo neubližuje mé rodině.Já také poslouchám hudbu a hifi se snažím věnovat od svých 15 let-už je tomu bohužel 30 let hledání,ale příjemného tápání atd.Čtu zatím velmi rád toto forum (a i jiná),ale opravdu bych by\l rád,kdyby těch osobních výpadů bylo co nejméně.Promiňte mě,že jsem se tak rozkecal.Pozadí s p.Zdeno1 s prodejem Lindemannu neznám,ale to se tá snad řešit jinak-i když i mě dovedou některé věci vytočit a pak ty reakce také nemusí být košer.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

ale opravdu bych by\l rád,kdyby těch osobních výpadů bylo co nejméně
A to je slovo do pranice. Víc pokory a naslouchání názorů druhých... *thumbs up*
Ale ne idiotů... *thumbs down*
Myšleno obecně!

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Já s tebou souhlasím Paul. Ale když už se stále probírám já, tak proč třeba neprobereš výpad pana Bohuse na mou osobu. Ten mě rovnou napadá a nikdo na to nic neříká. Zvláštní. Pravidla pouze pro některé? Hmm. Ale to už tady jednou bylo a to přímo od pana Zbyňka. Člověk co si na mě léčí své vředy. Ale mě to nevadí. On se vyzvrací na mou osobu, já ho mám v ingnorovátku a všechno je OK. Ten rovnou vytahuje soukromé věci na veřejnoust a útočí na mě. Také nic... zvláštní... Ale díky Bohusovi mi to zase neuteklo. No těším se převelice až to tady proberem my tři. A hlavně s panem (Tady patří slovo co tak krásně napsal Peer). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

*offtopic*
to Pasul: Promiň, ale vlákno bylo o světové krizi a ne o osobní krizi jednoho či více lidí. Tohle co tu rozvíjíte je při vší úctě na promazání adminem. Osobně jsem už přestal číst celé texty příspěvků, ale všichni zneuctění v každém odstavci citují, kdo je napadl a píší k tomu stanoviska. To není o hifi a není to ani zajímavé. Prosím o návrat k určité disciplíně vzhledem k tématu a blahosklonnosti k tomu, že člověk nemusí mít v nicotném sporu poslední slovo. Zkuste to borci dořešit přes SZ a nahlaste ty své příspěvky, ať je může admin odstranit. Třeba se diskuze ještě vrátí k tématu.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pasule ok-nemyslel jsem ani Tebe,ani nikoho jiného.O Tobě jsem se zmínil jen v souvislosti s tím,že jsi měl ke konci( "nejvíce ostřejších příspěvků).ˇJde mi jen o to,aby se to zklidnilo,neuráželi jsme se a nechytali se leckdy za slovo kvůli každé p......ě.Aby se z toho stalo opět fórum na úrovni jako na začátku,když to tady kluci rozjížděli.Přeci jen nás podobně "postižených" tímto koníčkem není mnoho a je zbytečné se mezi sebou prudit.Že je tady možná pár "idiotů"-to já nevím a nikoho takového neznám (naštěstí).Je jen otázka,kdo a za co považuje někdo člověka za idiota.Utíká se čím dál více od tématu a řeší se osobní věci.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

A pojďme se bavit víc o hudbě. :!:
Ostatně všichni tady máme hnojačky... *thumbs down*
Mark Levinson odpustí... :)

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Konečně dobrý názor *thumbs up* -i viz. víše Agavel. *bravo*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

A na světovou finanční krizi již seru. Stálo mě to hodně peněz!!!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Benda píše:jistěže se stát nechce vzdát, sám jsi o tom mluvil, že nechceš privatizovat ČEZ
potom ale nemůžeš chtít levnou energii, tak to prostě je, regulace na jedné straně přináší určitou jistotu dostupnosti energie a na straně druhé za to platíš peníze, nemluvě o jisté pružnosti trhu a jeho adaptabilitě na vysoké ceny
EU volá po "zelené" energii a donedávna odmítala jadernou energii úplně, až vysoké ceny a nedostatek energie je přiměl změnit názor
žádný soukromý investor nemá zaručenou návratnost investice, v rizikovosti investice do výstavby elektráren to není. ČEZ zvesela staví elektrárny pro ostatní společnosti (SK, Bulharsko) a investuje bez obav. Stejně by se choval soukromý investor, kdyby dostal šanci. Je to jako s benzínem.
mně cena energie zas až tak nevadí. hůř jsou na tom velcí odběratelé. ne každý má svou vlastní elektrárnu jako třeba Vítkovice.
já do konkrétních věcí samozřejmě nevidím, ale ten tvůj poslední odstavec je v podstatě jasný. ano, stejně by se choval soukromý investor, kdyby dostal šanci. v konkrétních věcech občas šance bývá. ale elektrárna není houska na krámě. jde o obrovské prachy. opravdu obrovské. a o to kráčí. ty investice musí mít politické krytí. pokud jde o soukromý majetek, musí být mezi státy podepsány smlouvy o ochraně investic atd. pokud jde o modernizaci nebo privatizaci státních energetických společností, je to to samé v bledě modrém. jen té politiky je tam mnohem víc. v tomhle případě už je vyloženě součástí byznysu. ten kdo zadá a platí takové zakázky má samo i svoje požadavky. ne vždy je to tak nápadné, jako třeba české uznání nezávislosti Kosova. měli jsme zapotřebí uznat tenhle gangsterský pseudostát? my, kteří známe chuť mnichovské zrady? ale měli. ČEZ získal albánskou energetiku v privatizační "soutěži". kdo něco ví o albánských snech, ví vo co go. mimochodem v Kosovu leží největší lignitový důl světa, hrubý tržní odhad 2 mld USD. hádej, komu teď říká pane? (napovím: srbská vláda to není.) přes toto území v budoucnu povede jižní evropská "ropná spojka". atd.
těmihle příklady chci jen ilustrovat, že neplatí takové ty radostné vize, že nikdo nikoho do ničeho nenutí, že každý je zodpovědný jen sám za sebe, a že soukromé investice a neviditelná ruka trhu všechno pořeší. bylo by to krásné, ale není to tak.

p.s. je nutno číst nejen von Hayeka, ale i Karla Marxe. :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

k tématu: co tak taková lehce morbidní tipovací soutěž?

která ze společností zabývajících se hifi nejdřív odskáče světovou finanční a hospodářskou krizi?
*fnuk*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Když morbidní, tak pořádně. Která? Všechny, které ještě dělají opravdové hifi v nám myslitelných cenových relacích. Přežije Harman a jemu podobní mamuti, kteří budou sekat komponenty jako housky na krámě. Ale to už tu bylo od 80. let mockrát a současná běžná produkce elektronických gigantů tomu odpovídá, i když zrovna zmiňovaný Harman mi v tomto případě přijde ještě jako ten lepší případ.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

agavel píše:Přežije Harman a jemu podobní mamuti, kteří budou sekat komponenty jako housky na krámě. Ale to už tu bylo od 80. let mockrát a současná běžná produkce elektronických gigantů tomu odpovídá, i když zrovna zmiňovaný Harman mi v tomto případě přijde ještě jako ten lepší případ.
Dnešní Bloomberg ale říká o akciích Harmanu, majících tento vývoj:

http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=HAR%3AUS

toto:" ...and KKR’s plan to acquire Harman International Industries Inc. "

viz. http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... _AqrSsevUc

Agaveli, kvízový dotaz: z kolika procent je koncern Harman společností "automotive" (=dodávající součástky automobilovému průmyslu), a z kolika procent pro domácí elektroniku?

Odpověď visí na webu ...

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

No, moc hezký pánové nebo i dámy? Dva dny jsem tady nebyl a nestačím se divit co čtu. Tak jsem to při zakládání tématu nemyslel. No jen tak dál. Už máme Silvestra.

Odpovědět