Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od Zdeny »

Aleska píše:
amusia píše:PS: Když já furt nevím, co jsou to ty "sociální jistoty".
Já to také nevím (nebo o nich nejsem dostatečně informován), ale tuším že porodné do nich patřit nebude a sociální dávky jen částečně, viz. Novinky.cz
Bohužel mám takový pocit, že je to dnes úplně to samé jako před rokem 1989. To se také plánovalo co se bude dělat v příští pětiletce a nevědělo co zítra. V roce 2010 se vychází z předpokladu, že platy do roku 2050 polezou ročně o 4%, přičemž nevíme, jaká morová rána udeří již dnes či zítra. Na jedné straně brečíme že je pracující populace málo, na druhé straně uděláme vše proto, aby jí bylo ještě méně. Čím více bude mít mladá generace pocit, že má "hluboko do kapsy", tím méně nás bude ( jedno dítě stačí, lépe žádné) a za několik let po volbách se opět někdo z politických kmotrů bude bušit do prsou, že je potřeba udělat něco pro to, aby nás bylo více. A jak to dopadne, je již předem jasné: extrém. Ekonomické problémy by měli řešit ekonomové (máme jich dostatek), ne politici. Dovolím si citovat Jana Wericha:
Kolikrát jsme se už přesvědčili, že kde stranický blb, tam je vždy nebezpečno. A aktivní blbec - ten je horší než cizí, případně i třídní nepřítel. Ne pro přesvědčení, to bych nikomu nebral. Ale pro tu plochou a bezuzdnou blbost!
A proto bych opět zavedl SPARTAKIÁDY :-) Po nich vždy do roka populace významně stoupla:-) A klidně, i přes svůj věk, bych neváhal přiložit ruku k dílu :-) :-) :-)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

:lol: Zdeny, kdyby jsi potřeboval pomocníka, přidám se. A budu pracovat ze všech svých sil, i přesčasy vezmu !

Bohužel, toto je smutné čtení, ale pravdivé. A myslím si, že je to i "nadstranické", platné jak pro pravici, tak i levici, TOP 09 a VV to teprve čeká...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

takže už je zřejmě ruka v rukávě. začíná definitivní rozbíjení systému, který zvýhodňuje ty méně úspěšné na úkor zisků těch doopravdy úspěšných. Nová Doba.
jsme jako společenství tvořiví a přitom pružní a houževnatí. přežijem to - snad.

nezbývá než neokonzervativní pravici a jejím přicmrndávačům skutečně od srdce popřát ať ví, co dělají.

dejž Pán Bůh, ať ví.

p.s.: tichou vzpomínku bych chtěl věnovat říším Neomezeně Mocných a Neomylných, které v průběhu dějin už vzal čert.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Já bych to tak "ožehavě" neviděl. Při každých námluvách jsou vždy nějaké ty trubčí tanečky a bušení do prsou, že já jsem ten NEJ, NEJ, NEJ a moje myšlenky a zásady jsou IN...
Ale je to jako v manželství = i tam jsou na počátku líbánky a na konci také, ale o něco níže a vzadu :lol: . Již nyní musely některé strany ustoupit (v politice je vždy nutný kompromis) ve svých názorech a zde musím ocenit staré mazáky v politice jak to s mladou gardou válí. Inu zkušenost je zkušenost a tu ničím nenahradíš.
Politické tanečky ale nejsou nic proti tomu, co bude nyní - do hry vstoupí státní aparát. A ten je nezničitelný. Takže všechny ty výkřiky typu OKAMŽITĚ a IHNED se pomalinku budou oddalovat, všemožně prodlužovat, až nakonec po 4 letech zjistíme, že se vlastně skoro nic nestalo.
Jen jediné - ti kteří se měli doposud průměrně, budou na konci tohoto volebního období podprůměrní, dnešní podprůměrní již budou holoprdelníkama a nová politická generace zlatoprdelníkama, protože každý je svým způsobem úplatný a dnes je to jen a jen o penězích. A státní aparát vyjde jako vítěz a bude ještě větší, protože je zdrojem jistých koryt, moci a peněz.

Můj strýc mi říkal: "Aleši, nechceš-li pracovat, založ politickou stranu, nebo náboženské hnutí".

A já ho, blbec, neposlechl. *headbang* *headbang* *headbang*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Aleska píše:Já bych to tak "ožehavě" neviděl.
ále - trocha patosu na svátky neuškodí... :lol:

jinak doufám, že máš pravdu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

na druhou stranu např. lidé z TOP 09 vyvinuli značné úsilí a vynaložili spoustu zatím zpětně nekrytých peněz na to, aby se dostali tam, kde teď jsou.
nemyslím si, že to dělali proto, aby věci zůstaly při starém...

tohle si nemůžou dovolit. takhle byznys nefunguje.

Kalousek teď vykládal v novinách, že on se vlastně na finance nehrnul, i bez něj by to prý mohlo fungovat naprosto senzačně. to, že bude ministr financí je proto, že to po něm ostatní žádali...
:lol:
společně s knížecím uklízením hoven (chudáčci aristokrati) to poskytuje jasný obraz o stavu věcí: jsou to ryzí idealisti, kteří budou do roztrhání těla sloužit tomuto státu! položí své funkce a funkční výhody takříkajíc na oltář vlasti...
:shock: :shock: :shock:

máme co jsme chtěli.

a bijci dinosaurů, nacpaní veleještěřími záprtky až k prasknutí, na to budou zkušeným okem dohlížet.

zelená je tráva...

aspoň něco.

jo. a slunce každé ráno vyjde.

taky dobrý.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

*klanimse* Dadafte, jsi tvrdý byznysmen, takže ta naivita se k tobě nehodí:
....na druhou stranu např. lidé z TOP 09 vyvinuli značné úsilí a vynaložili spoustu zatím zpětně nekrytých peněz na to, aby se dostali tam, kde teď jsou.
nemyslím si, že to dělali proto, aby věci zůstaly při starém...

tohle si nemůžou dovolit. takhle byznys nefunguje.
Základem každé ekonomiky je nepřerušený tok peněz. Tam, kde je velmi malý, nebo skoro žádný, tak velký vejvar neuděláš. To se musíš zařadit tam, kde je velký až obrovský. Čím je větší, tím lépe. Rozvodněný tok je jak známo nekontrolovatelný a velmi mnoho vody taky teče tam, kde by nemělo.

Představ si, že vláda vypíše zakázku například na ochranu motýlů na jižním pólu, nebo na stavbu kluzišť na Sahaře, v hodnotě pouhých 130 miliard, prostě NIC MOC :lol: a navíc třeba budou i z fondů EU, kde to není jen vzdutá Vltava, ale všechny evropské řeky najednou.

Jsi v politice, jsi neúplatný politik a prosadil jsi tuto zakázku. Tak velkou zakázku jedna firma neudělá a tak si na to najme další firmy, třeba 100. Ty pochopitelně zasedneš do správní rady těch nejdůležitějších firem, protože někdo je hlídat musí ! Obětuješ tomu vše, třeba i rodinu a volný čas, takže se nelze divit, že si tě všech 100 firem manažersky pojistí, protože i na Toskánsko ti vyjde čas maximálně 2x ročně, a ty potřebuješ odpočinek, protože děláš 25 hodin denně.
Ta pojistka je placena ze zisku firmy, takže je do ní každému hovno a to nejen státu, ale komukoliv. A když nepojistí tebe, tak tvoji manželku, syna, dceru, vnučku či milenku, prostě co potřebuješ. Každý rok zveřejníš své příjmy z dozorčích rad a jiných potřebných institucí, protože to jsi dle zákona povinen. Když to neuděláš, tak se ti nic nestane, protože jsi politik a nezveřejnění není daňový přestupek, aby byl trestný. Tvé období ve vládě končí, pojištění také a nastává čas účtování. Je to krátkodobá manažerská pojistka, která si na drobné nehraje, takže se jedná (většinou) o šestimístné částky při výplatě pojistného. Spočítej si to.

Že jsou to jednoduché počty a naprosto legální, žádné "sto českých na stole", to by udělal jen úplatný politik a zcela určitě u nás žádný takový není. Napsal jsem pouhých 130 miliard, prostě NIC MOC. :lol:

Ale to nic moc znamená 130 000 000 000 korun českých. *headbang*

Přesto, že jsi do politiky vstupoval s ideály, došlo ti velice rychle, že jsou i jiné, důležitější hodnoty, protože se v důchodu ideálama nenasytíš a do Toskánska za ně také nepojedeš. Nebudeš nenažraný, nebudeš chtít obvyklých 8 - 12 % ze zakázky, prostě stačí ti ušmudlané 1 %:

1 300 000 000 Kč ti snad postačí na ukojeních všech (a možná i HiFistických) potřeb. Ale já věřím, že zůstaneš po celou dobu působení v politice neúplatný, takže ze svého příjmu v dozorčích radách nakoupíš hluboko pod cenouakcie těchto firem co kontroluješ, prodáš a máš těch 1 300 000 000 Kč doma, v Toskánsku. *hura* A budou čisté a vyprané.

Tak již víš, proč tolik úsilí ?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jistě. ale mě nezajímá technika moci. nemluvil jsem o těch, kteří byli zvoleni, ale o těch, kteří volili...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ti mají právo držet hubu a krok, co jiného ti na to říci.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:...... ale o těch, kteří volili...
Ti mají právo držet hubu a krok - nic víc, nic míň.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Aleska píše:
dadaft píše:...... ale o těch, kteří volili...
Ti mají právo držet hubu a krok - nic víc, nic míň.
Bezpochyby mohou vyuzit i aktivniho volebniho prava, pokud jim pouze pasivni nestaci.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Aleska
jistě. ale překvapila mě míra idealismu českých voličů. touží po zodpovědných správcích věcí veřejných, ale jednak zklamání z vlády ODS je obrovské, jednak se idealismus a touha po spravedlnosti a vzájemnosti přesunuly od komunitního vidění k akčním hrdinům pokud možno s "dobrým" původem. tak to dopadlo. každodenní politika už není IN. chceme HRDINY. kapku naivní.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Těch forem jak uplatňovat ten pravý "český obchodní model" je podstatně více. Bohužel.
Osobně jsem byl svědkem rozhovoru dvou obchodníků jedné velké velmi známé firmy, jak zaučovali mladého. Dělali to přes účty v Polsku. 10%. Popisovali mu, jaká slova volit apod. Dost se pak divili, že nejsem cizinec a že jsem jim rozuměl.
Klasické pravicové chování - rozkrádat co to jde.
Donuts píše:mohou vyuzit i aktivniho volebniho prava, pokud jim pouze pasivni nestaci.
Předpokládám, že to nemyslíš vážně. Leda jako výsměch. Od toho tady máme přece 5% hranici, ta to jistí. Dost spolehlivě. Systém je nastaven dobře, a nelze jej změnit. Leda násilím. Jediné, co na politiky funguje je strach o koryto a o život. To první funguje jen jednou za čtyři roky, to druhé u nás nemá tradici, takže jsou v pohodě a mohou si dovolit i to, co by jinde neprošlo.
Jedna z mála účinných forem boje proti politikům jsou demonstrace, ty jsou ale v Česku ubohé. Co také chtít po chudákovi, který má sotva na jídlo a přitom volil TOP, prý aby nemusel splácet nějaký dluh. A dodnes nic nepochopil.

Ten rozhovor s K. jsem taky četl, málem jsem se rozplakal, jak se obětuje. Je den ode dne arogantnější, stoupá mu to do hlavy, i celá ODS je z něj už podělaná. Ještě budeme s láskou vzpomínat na Topolánka.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Koukám, že zdejší leváci furt nemůžou rozdejchat výprask pevnou pravačkou. Běžte radši pofoukat Bebe svému Jyrkovi na jeho Ksichtbook. Bude mít radost, že není sám...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Hledání skulinek v zákonech a box jako způsob komunikace. To je ta pravá cesta.

Zamčeno