Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od AlienCZ »

boxer píše:zcela neefektivní a tudíž naprosto zbytečné štěbetání.
...ano a s tím byste to mohli všichni celý ukončit.
Mohli. To jsi řekl dobře. A co Vám, Nám, Tobě, v tom brání? Věděl jsi, že jenom my sami?
Otírat se o mě nemá žádnou váhu.
Otírej se o myšlenky a fakta, která předkládám. Buď je vyvrať, nebo podpoř.
A nebo mlč, pokud nemáš co bys k nim napsal. Je to fér? Věřím, že ano.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pracující inteligenci na vás!

boxer

Příspěvek od boxer »

Oni se ty kecy nedaj tobě vyvrátit a podpořit logicky taky ne. Protože nejde o to co ..ale kdo je schopen diskutovat.

Mě osobně sere celý toto vlákno v hifi,které dává volnost všem podobným tobě si zde hrát na spasitele národa.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

AlienCZ píše:Stávající školský systém, neměnný 100 let, byl vymyšlen a zaveden do praxe poprvé v USA jistým Rockeferellem. To byl ten hyper byznysmenn tehdejší doby. Na obsahu tohoto vzdělávacího systému se podepsali jasné potřeby té doby a také jeho Pruská výchova. Tento vzdělávací systém měl "vyrábět" poslušné zaměstnance pro nastávající průmyslový věk. A fungovalo to skvěle.
no jo, pěkná sketa tenhle Rockefeller.
měl ze všech rovnou nadělat nositele Nobelovy ceny a miliardáře a ne nějaké hloupé zaměstnance.
to že založil Rockefellerovu Universitu (v současnosti přes 20 absolventů má nobelovku doma na polici) byl určitě jen takový jeho nekontrolovaný nepříčetný úlet...
AlienCZ píše:Bohužel, tento systém převzal celý svět a tak máme dnes poslušné zaměstnance, hledající usilovně práci a když ji nenalézají, ptají se: PROČ? Nic jiného se totiž nenaučili. Už dávno měl být tento vzdělávací systém vyměněn za nový. Poplatný informačnímu věku.
čirou náhodou se mi teď vybavilo jméno J.A.Komenský - jenže mě ve škole učili samé nepodstatné věci a tak vůbec nevím proč a nač...

nový systém poplatný informačnímu věku? - to zní nádherně. NSPIV. to nebude jako ten starý hnusný systém poplatný jiné době! SHSPJD:
AlienCZ píše:V dnešní škole, na jakékoliv úrovni, tě nenaučí rozumět penězům, měnám, financím, nenaučí tě vytvářet pracovní místa, podnikat, investovat, neřeknou ti ani základy o tom, jak v životě obstát jiným způsobem, než si najít dobrou práci. Naučí tě číst, psát, počítat a nutné základy té které profese, kterou se chystáš po celý zbytek života provozovat jako zaměstnanec někoho jiného.
v NSPIV děti najdou ty "správné informace" a od malička budou příkladně vedeny k tomu, aby dělaly s maximálním úsilím přesně to, co je baví ze všeho nejvíce.
(jen abychom se pak z toho všichni svorně neokotili)

jen mi vrtá hlavou, k čemu a jak k něčemu bude, když:
AlienCZ píše:Lidé, kteří si vybudovali finanční nezávislost, se to nenaučili ve škole. V žádné to totiž pořád neučí. Ani nemůže.
AlienCZ píše:Školský systém, zejména ten stávající, nemůže zcela logicky nic zlepšit ani kdyby byl pozlacený, protože každé dítě je naprostý unikát, vyniká v něčem jiném a jen tehdy, pokud se jeho unikátní přednosti převedou v profesionální dovednosti a schopnosti
AlienCZ píše:Takže úvaha o tom, že když vypilujeme osnovy, že se něco zlepší, je bohužel naprosto chybná. Nezlepší. To není tvoje/jiného přímá vina, příčinou je absolutní nedostatek správných informací.
je to holt složité jak žebř.

p.s.: já bych to viděl na matematiku, češtinu a angličtinu (esperanto to zkrátka nevyhrálo) jako naprosto elementární, tvrdě vymáhaný a prověřovaný základ...

p.p.s.: nevím nakolik to vnímáš, ale Homer Simpson je vcelku šťastný chlap. je už holt takový...

* * *

boxer

tak to nečti! je to jen jedno jediné prťavé vlákénko o smyslech a nesmyslech...

* * * * * *

ostatně soudím, že proti zvýšení DPH u knih by měli být všichni hifisti bez vyjímky: podporujme stohy za levný peníz koupených papírů v pokojíčcích našich dětí. i kdyby z toho nic nečetly, zvuk bude dobrý.

třeba pak přestanou pokukovat po hrombednách...

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

boxer píše:Oni se ty kecy nedaj tobě vyvrátit a podpořit logicky taky ne. Protože nejde o to co ..ale kdo je schopen diskutovat.
Mě osobně sere celý toto vlákno v hifi,které dává volnost všem podobným tobě si zde hrát na spasitele národa.
To se ale hluboce mýlíš.

Ve skutečnosti je úplně jedno, KDO. Představ si, že všechny ty myšlenky, fakta, věty, úvahy, předkládá automat, nebo je čteš z knihy. Představ si, že já prostě neexistuji. Vymaž mě. Na mě vůbec nezáleží. Záleží pouze na tom, jak zpracujeme předkládané informace. Co s nimi uděláme.

Mě nemůžeš nic vyvracet, já pouze předkládám praktické zkušenosti věků, potvrzené miliony lidmi po celá staletí. Pokud chceš něco vyvracet, musíš vyvrátit funčnost celé této ověřené filozofie. Nic z toho, co jsem předložil, jsem nevymyslel, protože to nejsou žádné nové myšlenky ani fakta. Vše je staré a ověřené, jako lidstvo samo. A všechny uvedené myšlenky samozřejmě jdou velmi snadno podpořit logikou. Velmi snadno.

Spasitel národa? :-) Tak teď už tedy vážně píšeš z hladu :-) Je čas oběda, čili to chápu a nezlobím se. Čus.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Když už jsme u toho DPH.

Víte, kde se vůbec vzalo? Víte, že v USA DPH nemají? A celou řadu tzv. Spotřebních daní také ne? Víte, že současné DPH bylo kdysi jen pár procent, že to porvé zkusili někdy v padesátých letech ve Francii, aby krátkodobě zalepili nějaké státní výdaje? A že to mělo zpočátku takový úspěch, že to přerostlo do celé Evropy? Víte, že se o to pokoušeli v 70-tých letech i v USA tuším za Nixona, ale Kongres to o prsa smetl ze stolu? Víte, že Nyxon potom vyřešil zoufalý nedostatek veřejných financí odtržením dolaru od zlata a ani se na to už raději Kongresu neptal? Víte, že dnes fenomén DPH už dávno přerostl sám sebe, je hlavním příjmem státních rozpočtů v naprosté většině států Evropy, které si už bez DPH nedovedou fungování států vůbec představit?

Tušíte, že předanění, které v tzv. vyspělých zemích Evropy je, vede finančnictví právě do oněch pověstných pekel? Že z obyčejných lidí dělá stále více závislé ovce, což je zase ideální pozice pro další politické experimenty a upevňování různých mocí?

Víte, že i přesto, že máme tak velké zdanění, pořád je to málo a nůžky deficitů se neustále rozevírají? Tušíte, čím by to mohlo být? A že bude ještě hůř?

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

dadaft píše:no jo, pěkná sketa tenhle Rockefeller.
měl ze všech rovnou nadělat nositele Nobelovy ceny a miliardáře a ne nějaké hloupé zaměstnance.
to že založil Rockefellerovu Universitu (v současnosti přes 20 absolventů má nobelovku doma na polici) byl určitě jen takový jeho nekontrolovaný nepříčetný úlet...
jen mi vrtá hlavou, k čemu a jak k něčemu bude, když:
AlienCZ píše:Lidé, kteří si vybudovali finanční nezávislost, se to nenaučili ve škole. V žádné to totiž pořád neučí. Ani nemůže.
AlienCZ píše:Školský systém, zejména ten stávající, nemůže zcela logicky nic zlepšit ani kdyby byl pozlacený, protože každé dítě je naprostý unikát, vyniká v něčem jiném a jen tehdy, pokud se jeho unikátní přednosti převedou v profesionální dovednosti a schopnosti
AlienCZ píše:Takže úvaha o tom, že když vypilujeme osnovy, že se něco zlepší, je bohužel naprosto chybná. Nezlepší. To není tvoje/jiného přímá vina, příčinou je absolutní nedostatek správných informací.
je to holt složité jak žebř.
p.s.: já bych to viděl na matematiku, češtinu a angličtinu (esperanto to zkrátka nevyhrálo) jako naprosto elementární, tvrdě vymáhaný a prověřovaný základ...
p.p.s.: nevím nakolik to vnímáš, ale Homer Simpson je vcelku šťastný chlap. je už holt takový...
Já Rockeferella vůbec z ničeho neviním. Pro svoji dobu vymyslel skělý nástroj. Špatné je, že jsme jej my nedokázali včas vyměnit za správný, za nový. A to není vůbec jeho vina.

K čemu je či bude co? Vůbec nerozumím otázce.

Složité se to zdá, počtem přečtených knih se to ale většinou rychle vyjasňuje :-)

Umět číst a psát jsou jediné dvě věci, které nás naučí stávající systém. Vše ostatní, co potřebujeme vědět k tomu, abychom poznali své cíle, našli způsob jak jich dosáhnout, se musíme naučit sami, protože každý z nás má cíle i cestu k nim jinou. Tvrdě vymáhat může maximálně zaměstnavatel na zaměstnanci. Pro zaměstnance se tudíž vůbec nic nemění. A zaměstnavatel nemusí ani umět číst ani psát a dokonce ani moc počítat. Stačí, když zrealizuje svoje vize, právě ony cíle a sny. Pomocníků má k tomu všude nadbytek. Každý se rád nechá zaměstnat.

Buďme raději vizionáři, snílci, ale i realizátoři, jako jsou ONI.

Asi nebudeš dlouho přemýšlet, když se tě zeptám, jestli znáš nějakého profesora s hlavou jako knihovna, který má bohužel takhle malinkou peněženku. Kolik vysokoškoláků skončilo jako taxikáři, barmani, a td. A jistě si vzpomeneš na několik lidí, kteří ve škole nezvládali defakto nic a nyní mají skvěle fungující podniky, firmy, byznys. Tradiční vzdělání o úspěchu nerozhoduje. Nabízí jen lepší výchozí předpoklady, ale jen pro takové lidi, kteří mají představu, co dělat.

Nedávno jsem četl nějakou studii z USA, že jen 3% studentů má jasný plán co chce dělat a proč studují právě to co studují a jak to chtějí použít v budoucnosti. Podle mého názoru je to tragicky nízké číslo. Je prokázané, že tyto tři procenta se v budoucnu stávají lídry, byznysmeny, úspěšnými podnikateli, vizionáři a realizátory. A to prosím všichni studují "stejnou školu". Oni i zbývajících 97% žáků ve třídě. Jak jsem říkal, samotná škola nemá vůbec žádný vliv. Protože záleží jen na tom, co si z ní odneseme do vlastní vytoužené praxe.

Jak píšeš, Houmr je štastný člověk. Ono totiž výše konta o samotném štěstí nerozhoduje. Pokud bys ale chtěl spekulovat o tom, jestli je lepší být šťastný bez peněz, nebo s penězi, tak i Houmr by měl jasnou odpověď. "S PENĚZI".

Zamčeno