AlienCZ píše:Stávající školský systém, neměnný 100 let, byl vymyšlen a zaveden do praxe poprvé v USA jistým Rockeferellem. To byl ten hyper byznysmenn tehdejší doby. Na obsahu tohoto vzdělávacího systému se podepsali jasné potřeby té doby a také jeho Pruská výchova. Tento vzdělávací systém měl "vyrábět" poslušné zaměstnance pro nastávající průmyslový věk. A fungovalo to skvěle.
no jo, pěkná sketa tenhle Rockefeller.
měl ze všech rovnou nadělat nositele Nobelovy ceny a miliardáře a ne nějaké hloupé zaměstnance.
to že založil Rockefellerovu Universitu (v současnosti přes 20 absolventů má nobelovku doma na polici) byl určitě jen takový jeho nekontrolovaný nepříčetný úlet...
AlienCZ píše:Bohužel, tento systém převzal celý svět a tak máme dnes poslušné zaměstnance, hledající usilovně práci a když ji nenalézají, ptají se: PROČ? Nic jiného se totiž nenaučili. Už dávno měl být tento vzdělávací systém vyměněn za nový. Poplatný informačnímu věku.
čirou náhodou se mi teď vybavilo jméno J.A.Komenský - jenže mě ve škole učili samé nepodstatné věci a tak vůbec nevím proč a nač...
nový systém poplatný informačnímu věku? - to zní nádherně. NSPIV. to nebude jako ten starý hnusný systém poplatný jiné době! SHSPJD:
AlienCZ píše:V dnešní škole, na jakékoliv úrovni, tě nenaučí rozumět penězům, měnám, financím, nenaučí tě vytvářet pracovní místa, podnikat, investovat, neřeknou ti ani základy o tom, jak v životě obstát jiným způsobem, než si najít dobrou práci. Naučí tě číst, psát, počítat a nutné základy té které profese, kterou se chystáš po celý zbytek života provozovat jako zaměstnanec někoho jiného.
v NSPIV děti najdou ty "správné informace" a od malička budou příkladně vedeny k tomu, aby dělaly s maximálním úsilím přesně to, co je baví ze všeho nejvíce.
(jen abychom se pak z toho všichni svorně neokotili)
jen mi vrtá hlavou, k čemu a jak k něčemu bude, když:
AlienCZ píše:Lidé, kteří si vybudovali finanční nezávislost, se to nenaučili ve škole. V žádné to totiž pořád neučí. Ani nemůže.
AlienCZ píše:Školský systém, zejména ten stávající, nemůže zcela logicky nic zlepšit ani kdyby byl pozlacený, protože každé dítě je naprostý unikát, vyniká v něčem jiném a jen tehdy, pokud se jeho unikátní přednosti převedou v profesionální dovednosti a schopnosti
AlienCZ píše:Takže úvaha o tom, že když vypilujeme osnovy, že se něco zlepší, je bohužel naprosto chybná. Nezlepší. To není tvoje/jiného přímá vina, příčinou je absolutní nedostatek správných informací.
je to holt složité jak žebř.
p.s.: já bych to viděl na matematiku, češtinu a angličtinu (esperanto to zkrátka nevyhrálo) jako naprosto elementární, tvrdě vymáhaný a prověřovaný základ...
p.p.s.: nevím nakolik to vnímáš, ale Homer Simpson je vcelku šťastný chlap. je už holt takový...
* * *
boxer
tak to nečti! je to jen jedno jediné prťavé vlákénko o smyslech a nesmyslech...
* * * * * *
ostatně soudím, že proti zvýšení DPH u knih by měli být všichni hifisti bez vyjímky: podporujme stohy za levný peníz koupených papírů v pokojíčcích našich dětí. i kdyby z toho nic nečetly, zvuk bude dobrý.
třeba pak přestanou pokukovat po hrombednách...