Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od Aleska »

Skoro nikdo se firmy "Nečas & Co." nezastane, ba ani jejich nadšéf, co svolává porady které poradami vlastně nejsou a na nich dohody, které taky dohodami nejsou. Ba ani ten nesouhlasí s rychlostí, s jakou se to připravuje Podle prezidenta Václava Klause schválila vláda plán důchodové reformy příliš rychle... a www stránky Václava Klause
Když již má výhrady i tituly ověnčený profesor ekonomie, bývalý federální ministr financí, bývalý premier, a dnes dokonce sedící na postu nejvyšším, pak ale mi na mysl přichází otázka: Cuī bonō?
Cuī bonō? - V čí prospěch? (zásada kriminalistiky, vinen je nejspíše ten, komu zločin přinesl prospěch), Wikipedie

Je mi jasné, že minimálně jeden z nás se mnou nebude souhlasit, ale v čí prospěch je celé to oblbování již tak totálně vykradeného a zchudlého národa ? V čí prospěch je potřeba jej ještě dál degradovat, ožebračit a zničit ?
Komu to prospívá a kdo tahá za špagáty těch Obrázek ?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Vzhledem k bezohledné aroganci moci se pochopitelně společnost radikalizuje.
http://www.denikreferendum.cz/clanek/94 ... iciativami

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Docela hezky se k poslednímu výblitku státní moci vyjádřil i Tomio:
http://okamura.blog.idnes.cz/c/181067/S ... locin.html
Já si toho Okamury začínám čím dál víc vážit. Je z něj ta nezávislost na té naší vládní, politické i společenské hnilobě cítit :lol:
Jeho blogy jsou pro mne vždy jakousi morální satisfakcí.

sekal

Příspěvek od sekal »

Pravděpodobně jste již všichni obdrželi leták z ČSÚ týkající se Sčítání lidu etc.. Může mi někdo vysvětlit smysl celé této akce, která nás (daň. poplatníky) má přijít na směšných 2,5 mld. korun ? Co je ku*va komu do toho, jaké mám vzdělání, zaměstnání, jakého jsem nábož. vyznání etc.. ? Která ho*ada, ať už z Bruselu nebo odjinud, toto vymyslela ? Ostatně základní smysluplné údaje lze získat z např. z ČSSZ příp. dalších institucí.. To je skutečně neuvěřitelné...:x

P.S. Hlavně, že je leták na křídovém papíru.. Obyčejný (např. recyklovaný..) by patrně neměl ten správný efekt, že....:x

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Šetření, nešetření - jednou je to naplánované, odsouhlasené, tak se to dělá !
Kdybys měl tu tiskárnu a dostal ten státní kšeft, hned bys mluvil jinak !

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

A kolik vám pánové chodí domů křídových letáků v podobě reklam? To vám nevadí? Cena tohoto letáčku je pár haléřů. Já osobně to unesu, stát určitě taky. ;)

Jinak sčítání lidu se provádí už stovky let http://www.scitani.cz/cz/info_o_scitani ... itani.html (posledních 140 let co 10 roků) a to po celém světě http://www.scitani.cz/cz/info_o_scitani ... anici.html .
To až dnes po přečtení nějakého blogu to začalo lidem v Česku vadit a to "vadění" se stalo módou posledních dní.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Já si teda pod křídovým papírem představuju něco jiného než ten odpad, na který tisknou reklamní letánky. Ale ty formuláře ještě nemám, takže nevím. Pokud jde o sčítání, nelíbí se mi, že zvolili tak drahý systém, kdy navíc z pošťáků dělají jakési dráby dohlížející, aby to člověk pěkně vyplnil a odevzdal. Nechuť lidí je hodně o loajalitě k současnému státu. Já osobně jsem si řekl: nas.at!

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

petrL píše:nelíbí se mi, že zvolili tak drahý systém
Je objektivně levnější než ten minulý před 10 lety. V různých státech se to dělá různě díky různým možnostem zdrojů dat a jejich spárování. Proto to taky různě stojí.
petrL píše:Nechuť lidí je hodně o loajalitě k současnému státu. Já osobně jsem si řekl: nas.at!
To není podle mne dobrá strategie - když mne nasere vláda, tak kopnu souseda do koulí.

Při vší té kritice je třeba přece jen zachovávat objektivitu abychom nespadli do planého nadávání na všechno.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Kdyby nic jiného, tak představitelé současné státní moci - přestože se oficiálně k anarchismu nehlásí - nám tu 20 let vtloukají do hlav, že stát je špatnost, stát si nemá občanů všímat a nic od nich chtít a hlavně oni od něj. A teď přijde, že chve něco navíc - že mám ve svém volném čase vyplňovat úřední lejstra (čehož mám mimochodem víc než dost v práci). Přičemž si můžeme být jisti, že všechna zjištění budou použita proti nám (myslím dolním 10 milionům). Kdo seje vítr...

sekal

Příspěvek od sekal »

petrL : Prakticky ve všem s Tebou souhlasím. Nechápu, že v dnešní době "inform. dálnic" (LAN->WAN) tato šaškárna nešla zrealizovat jinak a (podstatně) levněji...

noaid : Můj příspěvek byl reakcí na "to", co jsem tento týden obdržel v pošt. schránce, nikoliv důsledek přečtení nějakého blogu. Nějaké módy "vadění" jdou zcela mimo mě, neb takto planně ztrácet čas si nemohu dovolit....

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

sekal píše:Nechápu, že v dnešní době "inform. dálnic" (LAN->WAN) tato šaškárna nešla zrealizovat jinak a (podstatně) levněji...
Máš nějaký návrh? Ale reálný. Kdyby jsi měl nějakou praxi v IT a převodech dat mezi systémy, tak bys asi viděl, že to není zdaleka tak jednoduché, jak se laikovi na první pohled zdá. A ve výsledku i podstatně méně kvalitní a spolehlivé.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Názory na Obrázek mohou být podle politických referencí různé, ale v tomto má pravdu: Vláda tají všechny cesty reformy penzí!

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Zdá se, že se opět Kalouskovi tradičně rýsuje astronomický schodek rozpočtu. http://www.blisty.cz/art/57661.html
Myslím, že i nejnaivnější pravičák už musí tušit, že zvýšenou DPH Kalousek nutně potřebuje na aspoň nějaké snížení schodku. Kolik ještě rozpočtů bude muset tento samozvaný ekonom zpackat, než ho konečně odstaví od státní kasy?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Aleska

k tomu připočti ještě tohle
http://www.novinky.cz/domaci/227374-duv ... rafii.html
a je jasné, co nám vládne: ideologie.

sekal

Příspěvek od sekal »

noaid píše:Máš nějaký návrh? Ale reálný. Kdyby jsi měl nějakou praxi v IT a převodech dat mezi systémy, tak bys asi viděl, že to není zdaleka tak jednoduché, jak se laikovi na první pohled zdá. A ve výsledku i podstatně méně kvalitní a spolehlivé.
Jakousi praxi v IT mám a v dané souvislosti netuším, v čem vidíš problém :?: .. Skutečně relevantní údaje, tj. počet obyvatel a věkovou strukturu lze získat z institucí, které jsem již zmínil. Další informace týkající se např. mého náboženského vyznání :roll: apod.. jsou zcela irelevantní a především státu potažmo EU je do nich ho*no.. Tečka...

Zamčeno