chceš vědět co?Donuts píše:Co? Tedy krome tech komedii s barvami a velikostmi pisma.
jen v poslední době třeba skvělé vlákno "DIY úprava malé poslechovky"...

chceš vědět co?Donuts píše:Co? Tedy krome tech komedii s barvami a velikostmi pisma.
V pořádku, vždyť já přece psal, že si je volíme. Když mluvím o hruškách, těžko je můžu míchat s jablky. To dost dobře nejde. Problém je v tom, že jsi zahlédl jablka tam, kde nejsou. Politik samozřejmě z nás vychází. Tady se velmi mýlíš a právě proto mají lidé zcela nesprávně od politiků takový nucený odstup. Neuvědomují si realitu. Narodí se mezi námi jako jeden z nás, je vychováván jako každý z nás, mezi námi pracuje, tvoří, má rodinu. Skutečně, věř mi, nepadají sem z MARSU ani nevycházejí v rozkaze. Stačí se nad tím jenom zamyslet.petrL píše: Ani jedno není u mě pravda. Kromě toho mícháš hrušky s jabkama. Politici nevzejdou a nezačnou sami od sebe vládnout. Jsou vždy víceméně voleni.
AlienCZ píše: Mám-li pocit, že můj život je bída s nouzí díky "politice" někoho jiného, jsem na tom špatně víc, než je zdrávo.
Skvělé. Pak je ale zcela pochopitelné a také zřetelné, že se tě to prostě netýká. Ale je fajn, že to víme.petrL píše:Nemám.
AlienCZ píše: Chceš změnit svět? Pak věz, že stačí, když změníš sám sebe.
Země je ráj, je to zahrada pro nádherný život. Ale jen my, jednotlivci, určujeme, a to docela přesně, jaký život zde prožijeme. Bez ohledu na vnější okolnosti.
Nejspíš nám ale neřekneš, proč, že?petrL píše:To je těžkej případ...
Prosímtě kde jsi přišel na výraz "newagová teorie" ..? NewAge vohoz a myšlenky jsem nosil před třiceti lety, když mi bylo 15 a chtěl jsem vypadat jako Boy George. Co všechno ještě člověk dokáže spatlat dohromady?noaid píše:Hodně newagových teorií je velmi nebezpečných pro společnost. Sice je pravda, že bychom měli měnit sami sebe k lepšímu, s tím naprosto souhlasím, to ale vůbec nic neudělá s tím, že mi třeba nějaký grázl zabije dítě. Ovšem některé tyto alienské teorie tvrdí, že ten syn byl zabit proto, že on či já jsme v minulém životě provedli něco špatného. Jako odplata. Prostě pomatení elementární logiky vydávané za "vyšší vědomí". Uspokojení traumatu falešným vysvětlením.
Dnes (a před lety ještě více) se bohužel každý druhý, který přečte nějakou knihu, cítí málem mesiášem. Že POCHOPIL. Že když se začnu měnit já, nebude třeba vězení a vláda bude super.
Tož takhle opravdu ne.
Ti, co by se měli hlavně měnit k lepšímu, se mají moc dobře na to, aby k tomu byli nutkáni.
Protože je to nesmyslné tvrzení. Všimni si, že teď nechám stranou tvoje newageové přesvědčení a podstatu toho, co jsi chtěl napsat. To by byl snadný terč. Budu se zabývat jenom tím, co jsi napsal. Píšeš o Zemi a pak hned "jen my, jednotlivci, určujeme, a to docela přesně, jaký život zde prožijeme. Bez ohledu na vnější okolnosti." Těmi vnějšími okolnostmi potom musíš myslet něco mimo Zemi (snad ten oblíbený Mars? - nakonec proč ne, když máme úterý). A to je přece úplně irelevantní srovnání, když uvážíme téma tohoto vlákna, jak se vyvinulo. Obecně samozřejmě připouštím, že Mars nebo sluneční bouře atd. atd. ovlivňují i určité dění na Zemi.AlienCZ píše:Nejspíš nám ale neřekneš, proč, že?petrL píše:To je těžkej případ...
To ale není odpověď. Scházejí jasné a ověřené argumenty. To je pouhé tvrzení. Což je bohužel naprosto nepoužitelné, samozřejmě nejen v jakékoliv diskusi. Ponechat stranou podstatu toho co jsem napsal, nikoliv chtěl napsat, jak ty tvrdíš, je pak naprostý úskok od samotného obsahu i tématu. K čemu je to dobré, bohužel nevím.petrL píše:Protože je to nesmyslné tvrzení.AlienCZ píše:Nejspíš nám ale neřekneš, proč, že?petrL píše:To je těžkej případ...
A čteš přesně? Opravdu? Nic ve zlém, ale mám pocit, že reaguješ na úplně jiný příspěvekpetrL píše:Ono je potřeba naučit se nejenom číst, ale číst přesně.
Aneb kterak utéci od tématu, kterému moc nerozumím a z diskuse definitivněpetrL píše:Já myslel, že ten tvůj MARS, odkud nepadají politici, znamenal planetu Mars. Jinak to o těch hruškách a jabkách platí. Pokud to nevidíš, tak se nauč číst a pak psát. Jinak ty newageový kecy jsme ti tu vyvraceli už dřív. Věřit jim je ještě horší než neumět psát a číst.
Řekl bych, že podstatu toho, co do značné míry ovlivňuje kvalitu našeho bytí na naší malé planetě, determinuje výše uvedená premisa.. Pokud se to resp. TI nějak "spontáně" nezmění, tak prakticky není šance cokoliv ovlivnit, pomineme-li extrém v podobě ozbrojeného (váleč.) konfliktu.. Podotýkám, že TĚMI nemám na mysli to loutkové divadlo v našich zákonodárných orgánech a vládě, ale trochu jiné subjekty...noaid píše:Ti, co by se měli hlavně měnit k lepšímu, se mají moc dobře na to, aby k tomu byli nutkáni.
Výborná knížka.sekal píše:AlienCZ :
Doporučuji ti přečíst něco od prof. Kellera, který (i) tyto věci a souvislosti dosti přesně popisuje. Vloni také vyšla zajímavá kniha Chamtivost bez hranic, která rovněž stojí za přečtení...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti