Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od dadaft »

Donuts píše:Co? Tedy krome tech komedii s barvami a velikostmi pisma.
chceš vědět co?
jen v poslední době třeba skvělé vlákno "DIY úprava malé poslechovky"...
*bravo*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Hodně newagových teorií je velmi nebezpečných pro společnost. Sice je pravda, že bychom měli měnit sami sebe k lepšímu, s tím naprosto souhlasím, to ale vůbec nic neudělá s tím, že mi třeba nějaký grázl zabije dítě. Ovšem některé tyto alienské teorie tvrdí, že ten syn byl zabit proto, že on či já jsme v minulém životě provedli něco špatného. Jako odplata. Prostě pomatení elementární logiky vydávané za "vyšší vědomí". Uspokojení traumatu falešným vysvětlením.
Dnes (a před lety ještě více) se bohužel každý druhý, který přečte nějakou knihu, cítí málem mesiášem. Že POCHOPIL. Že když se začnu měnit já, nebude třeba vězení a vláda bude super.
Tož takhle opravdu ne *thumbs down* .
Ti, co by se měli hlavně měnit k lepšímu, se mají moc dobře na to, aby k tomu byli nutkáni.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

petrL píše: Ani jedno není u mě pravda. Kromě toho mícháš hrušky s jabkama. Politici nevzejdou a nezačnou sami od sebe vládnout. Jsou vždy víceméně voleni.
V pořádku, vždyť já přece psal, že si je volíme. Když mluvím o hruškách, těžko je můžu míchat s jablky. To dost dobře nejde. Problém je v tom, že jsi zahlédl jablka tam, kde nejsou. Politik samozřejmě z nás vychází. Tady se velmi mýlíš a právě proto mají lidé zcela nesprávně od politiků takový nucený odstup. Neuvědomují si realitu. Narodí se mezi námi jako jeden z nás, je vychováván jako každý z nás, mezi námi pracuje, tvoří, má rodinu. Skutečně, věř mi, nepadají sem z MARSU ani nevycházejí v rozkaze. Stačí se nad tím jenom zamyslet.
AlienCZ píše: Mám-li pocit, že můj život je bída s nouzí díky "politice" někoho jiného, jsem na tom špatně víc, než je zdrávo.
petrL píše:Nemám.
Skvělé. Pak je ale zcela pochopitelné a také zřetelné, že se tě to prostě netýká. Ale je fajn, že to víme. :-)
AlienCZ píše: Chceš změnit svět? Pak věz, že stačí, když změníš sám sebe.
Země je ráj, je to zahrada pro nádherný život. Ale jen my, jednotlivci, určujeme, a to docela přesně, jaký život zde prožijeme. Bez ohledu na vnější okolnosti.
petrL píše:To je těžkej případ...
Nejspíš nám ale neřekneš, proč, že? :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já Aliena vcelku chápu.
nemyslí to nějak "newageovsky".
docela dobrý byl na tohle téma třeba článek Jiřího Přibáně v jedné nedávné příloze Práva Salon.

nicméně doufám, že lidé po posledních volbách pochopí, že jen chtít "změnu" zkrátkqa nestačí.

protože jak je vidět změna může klíďopíďo být i změnou k horšímu...

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

noaid píše:Hodně newagových teorií je velmi nebezpečných pro společnost. Sice je pravda, že bychom měli měnit sami sebe k lepšímu, s tím naprosto souhlasím, to ale vůbec nic neudělá s tím, že mi třeba nějaký grázl zabije dítě. Ovšem některé tyto alienské teorie tvrdí, že ten syn byl zabit proto, že on či já jsme v minulém životě provedli něco špatného. Jako odplata. Prostě pomatení elementární logiky vydávané za "vyšší vědomí". Uspokojení traumatu falešným vysvětlením.
Dnes (a před lety ještě více) se bohužel každý druhý, který přečte nějakou knihu, cítí málem mesiášem. Že POCHOPIL. Že když se začnu měnit já, nebude třeba vězení a vláda bude super.
Tož takhle opravdu ne *thumbs down* .
Ti, co by se měli hlavně měnit k lepšímu, se mají moc dobře na to, aby k tomu byli nutkáni.
Prosímtě kde jsi přišel na výraz "newagová teorie" ..? NewAge vohoz a myšlenky jsem nosil před třiceti lety, když mi bylo 15 a chtěl jsem vypadat jako Boy George. Co všechno ještě člověk dokáže spatlat dohromady? :-)

To, co jsem napsal, není žádná teorie, ale praxe, stará tisíce let a ověřovaná tisíce let. Takže je vším, jen ne newagová. Promiň tedy, že s tebou nemohu souhlasit.

Další naprostá naivita, je úvaha, že by tato praxe snad měla mít nějaký vliv na to, aby tobě, nebo někomu jinému, nebylo zabito dítě, nebo se nestalo nějaké jiné příkoří. Když nic jiného, tak právě tohle je ono příslovečné míchání hrušek a jablek, protože to spolu naprosto nesouvisí a nikdy souviset NEBUDE. Tedy i zde se Ti omlouvám za to, že s tebou naprosto nesouhlasím.

Musím tedy bohužel znovu upřesnit, že žádná z uvedených "teorii", čili ověřených praxí, NETVRDÍ A NIKDY TVRDIT NEBUDE, že on, já, nebo někdo jiný, provedli v nějakém minulém životě něco špatného. Apropo, prozatím v minulý ani budoucí život nevěřím, takže už jen ten "nápad" jde naprosto mimo moje úvahy.

Pro "usmrcení dítěte někým", samozřejmě nepředkládám ŽÁDNÉ pomatené vysvětlení, ani uspokojení traumatu. Kdes to "proboha" vzal? Abych řekl úpřimě, jsem šokován, co sis dokázal "vycucat z prstu" za naprosto nesmyslné ÚVAHY o kterých vůbec nebyla řeč, které jsi napreparoval na naprosto odlišné souvislosti.

Tvoje vyjádření na nadresu čtenářů knih "zavání" názorem, že je lepší raději nic nečíst. Ale mohu se mýlit. K tomu připojuješ ÚVAHU jako ze školky - viz Že když se začnu měnit já, nebude třeba vězení a vláda bude super. Toho zjednodušování je na jeden příspěvek trochu moc. Nemyslíš?

P.S.:
Co čteš? Pokud vůbec? Alespoň by bylo téma k rozhovoru.
Naposledy upravil(a) AlienCZ dne 15 bře 2011 12:15, celkem upraveno 1 x.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

AlienCZ píše:
Protože je to nesmyslné tvrzení. Všimni si, že teď nechám stranou tvoje newageové přesvědčení a podstatu toho, co jsi chtěl napsat. To by byl snadný terč. Budu se zabývat jenom tím, co jsi napsal. Píšeš o Zemi a pak hned "jen my, jednotlivci, určujeme, a to docela přesně, jaký život zde prožijeme. Bez ohledu na vnější okolnosti." Těmi vnějšími okolnostmi potom musíš myslet něco mimo Zemi (snad ten oblíbený Mars? - nakonec proč ne, když máme úterý). A to je přece úplně irelevantní srovnání, když uvážíme téma tohoto vlákna, jak se vyvinulo. Obecně samozřejmě připouštím, že Mars nebo sluneční bouře atd. atd. ovlivňují i určité dění na Zemi.

Ono je potřeba naučit se nejenom číst, ale číst přesně. Třeba volební programy nebo bankovní smlouvy. Pak se naučíš i přesně psát.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

petrL píše:
AlienCZ píše:
Protože je to nesmyslné tvrzení.
To ale není odpověď. Scházejí jasné a ověřené argumenty. To je pouhé tvrzení. Což je bohužel naprosto nepoužitelné, samozřejmě nejen v jakékoliv diskusi. Ponechat stranou podstatu toho co jsem napsal, nikoliv chtěl napsat, jak ty tvrdíš, je pak naprostý úskok od samotného obsahu i tématu. K čemu je to dobré, bohužel nevím.

Země je místem pro život. My určujeme, jaký život zde prožijeme. Jednoduché, naprosto související věty.

Prosímtě, kde vidíš nějaký vztahový prvek k vesmíru, k Marsu, k nějakému mystičnu?
petrL píše:Ono je potřeba naučit se nejenom číst, ale číst přesně.
A čteš přesně? Opravdu? Nic ve zlém, ale mám pocit, že reaguješ na úplně jiný příspěvek :-)

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Já myslel, že ten tvůj MARS, odkud nepadají politici, znamenal planetu Mars. Jinak to o těch hruškách a jabkách platí. Pokud to nevidíš, tak se nauč číst a pak psát. Jinak ty newageový kecy jsme ti tu vyvraceli už dřív. Věřit jim je ještě horší než neumět psát a číst.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Země je místem pro život. My určujeme, jaký život zde prožijeme.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ale někteří víc.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

petrL píše:Já myslel, že ten tvůj MARS, odkud nepadají politici, znamenal planetu Mars. Jinak to o těch hruškách a jabkách platí. Pokud to nevidíš, tak se nauč číst a pak psát. Jinak ty newageový kecy jsme ti tu vyvraceli už dřív. Věřit jim je ještě horší než neumět psát a číst.
Aneb kterak utéci od tématu, kterému moc nerozumím a z diskuse definitivně :-)

Věřit čemu - je horší, než neumět číst a psát? A kdo to tvrdí? Kdo jsi, že předkládáš tvrzení co je a co není KEC a co je a co není horší, nebo lepší, když k tomu nemáš jediný prokazatelný argument? Já si na rozdíl od tebe nedovoluji psát o ničem, co není v praxi ověřené celými věky.

Já tedy nevím čím se zabýváš ty, co čteš ty, ale ono se spíš říkává, že ten, kdo nečte, je na tom stejně, jako ten, kdo neumí číst. Proto se tě tedy ptám, co čteš ty.

Už jsem to psal kolegovi nad tebou noaidovi:

Prosímtě kde jsi přišel na výraz "newagová teorie" ..? NewAge vohoz a myšlenky jsem nosil před třiceti lety, když mi bylo 15 a chtěl jsem vypadat jako Boy George. Co všechno ještě člověk dokáže spatlat dohromady? :-) Hm?

To, co jsem napsal, není žádná teorie, ale praxe, stará tisíce let a ověřovaná tisíce let. Takže je vším, jen ne newagová. Promiň tedy, že s tebou nemohu souhlasit. Tímto výrazem se pokoušíš o něco jako diskreditaci těchto faktů a myšlenek. Samozřejmě jsou nemalé skupiny lidí, kteří ti to budou žrát, o tom nepochybuji.

sekal

Příspěvek od sekal »

AlienCZ :
noaid píše:Ti, co by se měli hlavně měnit k lepšímu, se mají moc dobře na to, aby k tomu byli nutkáni.
Řekl bych, že podstatu toho, co do značné míry ovlivňuje kvalitu našeho bytí na naší malé planetě, determinuje výše uvedená premisa.. Pokud se to resp. TI nějak "spontáně" nezmění, tak prakticky není šance cokoliv ovlivnit, pomineme-li extrém v podobě ozbrojeného (váleč.) konfliktu.. Podotýkám, že TĚMI nemám na mysli to loutkové divadlo v našich zákonodárných orgánech a vládě, ale trochu jiné subjekty...

Doporučuji ti přečíst něco od prof. Kellera, který (i) tyto věci a souvislosti dosti přesně popisuje. Vloni také vyšla zajímavá kniha Chamtivost bez hranic, která rovněž stojí za přečtení...

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

sekal píše:AlienCZ :
Doporučuji ti přečíst něco od prof. Kellera, který (i) tyto věci a souvislosti dosti přesně popisuje. Vloni také vyšla zajímavá kniha Chamtivost bez hranic, která rovněž stojí za přečtení...
Výborná knížka.

Osobně bych pak doporučil jako doplňující k shodnému tématu nejnovější knihu Roberta Kyiosakiho, Konspirace mocných a bohatých. Zachází mnohem dál do historie a odkrývá hluboké příčiny destability financí a především měn jako takových, neopomínaje katastrofální zakonzervovanost vzdělávacího systému, který byl účelově vytvořený pro úplně jinou dobu. A samozřejmě jak bývá u Kiyosakiho zvykem, radí, jak se přizpůsobit a profitovat ve stávajícím systému.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jenže ono to třeba s tím vzděláváním není tak jednoduché!
všichni křičí: je nová doba! musíme změnit své zvyky a návyky! stát je k ničemu!
...

jenže je třeba si dát pozor, jestli to nejsou jen módní kecy, které ve svém důsledku povedou k ještě horšímu.

jeden příklad: v novinách se teď rozproudila diskuse o způsobech novinářské práce, o tajných (skrytých) nahrávkách atd.
v MF Dnes se k tomu vyjadřuje třeba nějaký David Šimoník (pracující v "Public Relations" :shock: ) - píše např.: Jsou to právě média, nebo spíše jednotliví novináři, kteří si v posledních letech osobují právo bez jakýchkoliv etických mantinelů rozhodovat o veřejném zájmu a hloubce jeho ohrožení.
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=061 ... dc=1548113
Odvěká otázka „kdo ohlídá hlídací psy demokracie?“ znovu získává na naléhavosti. Jistě, uslyšíme cosi o redakčních etických kodexech či redakčních radách moudrých, které včas zasáhnou. Nejen já však mohu na mnoha případech demonstrovat, že dnes se v médiích nedomůžete ani opravy obyčejné a zjevné chyby. Tiskové či vysílací zákony jsou totiž jen pro smích. V Česku navíc postrádáme (po klinické smrti Syndikátu novinářů (SN) ČR) nějaký nezávislý orgán, který by médiím poskytoval zpětnou vazbu alespoň v rovině stanovisek a doporučení.

co mu z toho všeho vychází?
ne, že by bylo třeba znovuoživit nejvyšší oborovou komoru, tedy SN, ale:
Můžeme se bez „starých“ médií obejít, pokud nebudou svou práci dělat kvalitně a vyváženě? Odpověď nabízí aktuální rozvoj internetu a sociálních sítí. Přestáváme být závislí na tištěných médiích, máme k dispozici desítky informačních zdrojů. Každý z nás se tak může stát novinářem, vydávat „elektronické noviny“ a získat si masu čtenářů či diváků. To vše ku prospěchu plurality a demokracie.

kristova noho!!! co jsou tohle za naprosto naivní kecy???
dokážete si představit, že by zmizeli klasické tištěné noviny a novináři z masa a krve??? - jak potom rozlišíme pravdu od lži, když se budeme spoléhat jen na internetové informace z druhé ruky???

sekal

Příspěvek od sekal »

Jan Hnízdil: Manuál zvídavého občana

Psychiatr Robert Hare a psycholog Paul Babiak, autoři knihy "Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce.", zjistili, že mezi manažery a politiky je mnohem vyšší procento nebezpečných psychopatů, než mezi vězni ve federálních věznicích. To by teprve koukali u nás. Každý rozumí tomu, že se může narodit člověk bez ruky nebo s nějakou tělesnou vadou. Málokdo ale chápe, že se může narodit člověk s poškozeným charakterem. Nebo i bez něj. Když se dostane do vysoké funkce, je zle. Není síly, jak ho odstranit. Demokratický společenský systém na to vůbec nepamatuje. Nad chováním řady našich politiků, nad jejich projekty jako třeba olympiáda v Praze, Opencard, Pandury, Gripeny nebo lyžařský šampionát v Liberci, zůstává rozum stát. Mají jediné vysvětlení. Zrodily se v mozcích charakterových invalidů. K jejich odhalení poslouží modifikovaný test francouzské psycholožky Isabelle Nazare-Aga, autorky knihy „Nenechte sebou manipulovat. Aneb jak rozpoznat manipulaci a jak se jí bránit.".

Test (resp. zdroj) zde

Zamčeno