Živá hudba versus "hifi"

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Živá hudba versus "hifi"

Příspěvek od fox »

Výborný zvuk měl Steven Wilson na loňském progrockovém festivalu v německém Loreley. Měl dokonce kvadrofonní nazvučení. Ne nadarmo se nazývá zvukovým mágem.
http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=31&t=2022

Obrázek

Vynikající byl zvuk na všech třech podiich v Londýně na rockovém festivalu High Voltage.
http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=31&t=145

Obrázek

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

úterní koncert Oregonu .. bašta pro audiofila z pěti metrů na živo ... kdo by to od těch dědků čekal že ;)

výkony bardů a muzika absoltní konečná .. bez hifi bazmeků ..

domácí poslech hudebních konzerv je príma ..ale pokud si chcete užít muziku na max zajděte si občas na koncert ..

na jazzových koncertech se dost často jedná o baštu pro audiofila kromě prvotřídní muziky ...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Moje dcera amatérský zpívá ve ve dvou jazzových kapelách. Občas si zajdu na její koncert a s tím i na dobrou Plzeň. :D Věřte, hudba na živo s akustickými jazzovými nástroji je jiné kafé, než hifi. Najednou například zjistíte, že kontrabas až zas tak moc nebasuje, bicí mají jiný zvuk .....
Myslím si, že mnoho hifistů neví, jak hudba ve skutečnosti zní a přitom neustále ladí své hifi sestavy až jsou z toho celí ťumpachoví. :?

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

Stárnu, mám jiný pohled na věc, než před 20lety. Také se ze mě spíš stává kavárenský návštěvník a posluchač lokálních komorních souborů. Za poslední rok i jedna z nejlepších věcí, které sem pro sebe i lidi kolem sebe mohl udělat a užívám si to, jak nikdy. Hifi je pro mě v současnosti, také osobně strašně sobecká záležitost. Navíc nepamatuji dlouho, kdy sem měl z nějakého nákupu komponentu, nebo věci s tím související, až na pár drobností -opravdovou radost :(

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Po včerejších Lábusovkách stojím zase pevně na straně živé hudby. Už jenom pro to setkání lidí, atmosféru a muziku vůbec- to fakt baví. Muzikanti i obecenstvo paří a zvuk se daří držet v poslouchatelné kvalitě, a ty bicí mi stejně doma nic tak dobře nezahraje...

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Proč stavět proto sobě dojem z živého koncertu a domácí poslech zvukové konzervy? Byl jsem na mizerných koncertech s mizerným zvukem, kdy jsem si potom musel doma spravit chuť poslechem stereo záznamu a zařekl jsem se, že už nikdy více....... Abych po nějaké době porušil pravidlo a zase navštívil koncert, který mě uvedl do stavu nadšení.

Oboje má své pro a proti a úvahy o tom, co je lepší, jsou bezpředmětné.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No je tam to "versus" tak jsem na to odpověděl...jinak je mi to vlastně jedno...užil jsem koncertu, nic víc...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Foxy píše:Navíc nepamatuji dlouho, kdy sem měl z nějakého nákupu komponentu, nebo věci s tím související, až na pár drobností -opravdovou radost :(
presne, je to spis stresujici a frustrujici zalezitost - a cim drazsi tim vic to asi plati :)

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

Znovuobjevil sem i poslechové pořady hudebního publicisty pana J. Černého, takzvané rockování. Kéž by bylo více takových poslechových akcí a ani mi nějak nevadí, že se hraje na hrozné PAčko.. Příští akce Led Zeppelin, strašně se moc těším. Dodělám doma nějaké věci a dám si i život trošku do pořádku, ale k hifi- ve formě co sem blbnul doposud, se už snad nikdy vracet nechci.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

O prázdninách se bude konat IX progrockový festival v německém Lorelley. Zdá se, že obsazení kapel bude znovu na vysoké úrovní. O kvalitě zvuku není třeba diskutovat.
http://www.last.fm/festival/3645037+9.+ ... f+the+Prog

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinpapo »

uz par krat sa mi stalo, ze som si na klubovom koncerte kupil CD. Po tom co som si ho doma na druhy den pustil som bol slamany zmiznutim energie. Sice sa objavili detaily a melodickost skladieb ale drive vymizol. Ani po pol roku odlezania sa to velmi nezlepsilo.
Mam za sebou vsak aj take akcie kde opat kupovane CD na koncerte ma skoro, skoro taku energiu ako mal zivy koncert.

Atmosferu ziveho koncertu si vsak doma zariadit neviem. Ako sa pisalo vyssie nema vyznam polemizovať o kvalite zvuku. Jedine mozme opisat postrehy pre + a - kazdeho podla priorit.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Já mám s živými koncerty ty nejhorší zkušenosti - zejména s nesnesitelnou úrovní hlasitosti, takže jsem na ně uplně přestal chodit .. To samozřejmě neplatí pro akustickou hudbu - klasiku nebo starou hudbu apod.

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinpapo »

bh69 píše:Já mám s živými koncerty ty nejhorší zkušenosti - zejména s nesnesitelnou úrovní hlasitosti, takže jsem na ně uplně přestal chodit .. To samozřejmě neplatí pro akustickou hudbu - klasiku nebo starou hudbu apod.
niektore sa bez stupli nedaju...mam pocit ze vacsina

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Tiež som na koncerty prestal chodiť už dávno. Bol som z nich ohučaný jak hovado.

Odpovědět