Životnost výrobků
Re: Životnost výrobků
Whirpool plněná horem ? Jejich slabina 
-
vlado222
Tu je ten film: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... PP8IzjG-bwhi-fi calvus píše:Ještě jeden dobrý tip na film k tématu, ten film se jmenuje : KREV V MOBILECH a zhodou (jak jinak) okolností ten dokument točil a vůbec řešil skandinávec, tuším Nor nebo Dán, už přesně nevím.
Po tom co shlédnete, už nikdy utrácet za mobily horentní sumy chtít nebudete, hlavně kupovat telefon tak často, jako každý konzument.
Člověk by měl vidět jakou cizí krev na rukou nosí, když kupuje mobil, není to ale jen o mobilech. Jen ten film ukazuje, že jde hlavně o mobily a elektrospotřebku.
O měděných dolech v Africe, kde chudáci z řad obyčejných lidí, žijících kolem dolů, pijí vodu s obsahem kyseliny sírové aby si majitelé a pijavice kolem nich žili pěkně ve švícarech v luxusních sídlech s výhledem na hory a vůbec v přepychu jak hovado
Jo, na výrobky durex a pepino platí záruka 9 měsíců...
Již vidím, jak se s prodavačem dohaduješ dobu záruky těchto výrobků a vůbec jak reklamuješ jejich funkčnost 
Copak ! V Bille jsou u kasy samé ženské...Aleska píše:Již vidím, jak se s prodavačem dohaduješ dobu záruky těchto výrobků a vůbec jak reklamuješ jejich funkčnost
No to je fakt.
Tohle zboží jsem přestal kupovat v okamžiku, kdy jedna z prodavaček v sámošce zařvala na plnej krám:
Holky koukněte, tenhle mladej chce už prc.umy !
(A bylo vymalováno, i na možnou záruku jsem se vykašlal).
Tohle zboží jsem přestal kupovat v okamžiku, kdy jedna z prodavaček v sámošce zařvala na plnej krám:
Ja vím ale odstřižený zesílený okraj jmenovaného výrobku dobře poslouží jako náhrada hnacího řemínku do starého kazetového magnetofonu National, JVC, Hitachi nebo Sencor.Aleska píše:No to je fakt.
![]()
(A bylo vymalováno, i na možnou záruku jsem se vykašlal).
Už vidíl Aleska jak vysvětluje prodavačce že to mám do kazeťáku 
Páni, ale teraz vážne - určite mám zopár osobných skúseností s novodobými šmejdami, na druhú stranu kopu výrobkov funguje bezproblémovo aj po uplynutí záruky. Takže by som to možno až tak tragicky nevidel. Je mi jasné že terajšie nové výrobky za 30 rokov už asi fungovať nebudú na rozdiel od niektorých spred 30tich rokov čo fachčia doteraz. Len teraz som na vážkach, lebo začínam uvažovať o výmene cca 14 ročnej dosluhujúcej zostavy za novú, s ktorou by som už rád zostarol, to jest aby fungovala aspoň tolko čo tá súčastná. Podla toho čo sa tu píše je táto moja predstava asi ťažko splnitelná.
Otázne je nakolko sa mi oplatí ešte udržiavať tie relatívne staré stroje pri živote, alebo sa posunúť zvukovo trochu vyššie s tým že je tu riziko že sa mi to začne skôr srať.
-
hi-fi calvus
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové, a máme to tady.
Včera v ekonomice v devět večer na ct24 se rozebíralo téma onoho nového zákona o zárukách od ledna příštího roku.
Pěkně podáno, zase masáž na mozky jak hovado.
Vady vznikle používáním budou na bedrech spotřebitele, jak jinak.
Vady na straně výrobce : zůstává dva roky záruka.
To je co za kapitalist-pi-čo-vi-nu ??? Jako že po roce a půl doma po vybalení z krabice zjistím, že televize jaksi vůbec nehraje? Pak je vada u výrobce?
Na druhé straně televize vybalená a používaná ihned po koupi, pokažená po půl roce používáním je jako zase moje chyba?
No paráda, jo a domlouvání se s prodejcem na době záruky to je co za uchylárnu? Jako že budu chodit žebrat od obchodu k obchodu o záruku na dva roky a prodejci kartelově dohrormady domluveni se mi budou smát do ksichtu, jaký že jsem to mačo?
No pěkně, jak říkám už léta. Nerozbitná komunistická sklenička z filmu : - Pelíšky - To vystihuje přesně. Akorát nechápu, co bylo na tom vyrábět kvalitně v kovu atd špatně, když z tou nezaměstnaností žádná vize dnešního kapitalisty nic neřeší.
Nezaměstnanost je ve světě tak velká, že je zralá tak na třetí a poslední světovou vojnu, pak hlad a navíc jako bonus budou ty skládky bordelu na planetě to poslední co tu možná zůstane.
Včera v ekonomice v devět večer na ct24 se rozebíralo téma onoho nového zákona o zárukách od ledna příštího roku.
Pěkně podáno, zase masáž na mozky jak hovado.
Vady vznikle používáním budou na bedrech spotřebitele, jak jinak.
Vady na straně výrobce : zůstává dva roky záruka.
To je co za kapitalist-pi-čo-vi-nu ??? Jako že po roce a půl doma po vybalení z krabice zjistím, že televize jaksi vůbec nehraje? Pak je vada u výrobce?
Na druhé straně televize vybalená a používaná ihned po koupi, pokažená po půl roce používáním je jako zase moje chyba?
No paráda, jo a domlouvání se s prodejcem na době záruky to je co za uchylárnu? Jako že budu chodit žebrat od obchodu k obchodu o záruku na dva roky a prodejci kartelově dohrormady domluveni se mi budou smát do ksichtu, jaký že jsem to mačo?
No pěkně, jak říkám už léta. Nerozbitná komunistická sklenička z filmu : - Pelíšky - To vystihuje přesně. Akorát nechápu, co bylo na tom vyrábět kvalitně v kovu atd špatně, když z tou nezaměstnaností žádná vize dnešního kapitalisty nic neřeší.
Nezaměstnanost je ve světě tak velká, že je zralá tak na třetí a poslední světovou vojnu, pak hlad a navíc jako bonus budou ty skládky bordelu na planetě to poslední co tu možná zůstane.
Když politici obhajují něco, tak to vždy svádí na EU, viz. likvidace českých slepic nebo prasat. V tomto případě ale NE - v celé EU platí dvouletá záruční doba, jen u nás bude platit ten paskvil chránící dovozce a prodejce. Nakonec to zaplatíme mi, spotřebitelé, jen mi budeme biti.
A jako vždy je předkladatel anonymní - nikdo se k autorství nehlásí, kde se to vzalo nikdo nechce prozradit (a to napříč celým politickým spektrem).
Nebo je to dotažení "neviditelné ruky trhu" ad absurdum, k nesmyslnosti a potřebě vyrazit z obyčejných lidí zbytek peněz, protože tě přece nikdo nenutí ty krámy kupovat, je to jen a jen tvoje volba.
Bude hůř.
A jako vždy je předkladatel anonymní - nikdo se k autorství nehlásí, kde se to vzalo nikdo nechce prozradit (a to napříč celým politickým spektrem).
Nebo je to dotažení "neviditelné ruky trhu" ad absurdum, k nesmyslnosti a potřebě vyrazit z obyčejných lidí zbytek peněz, protože tě přece nikdo nenutí ty krámy kupovat, je to jen a jen tvoje volba.
Bude hůř.
-
vlado222
Politikom je to jedno.Tí sú za vodou.
Okrem tohomusia šiť na mieru zákony pre sponzorov svojích strán.Občan je pre nich druhoradý.
Okrem tohomusia šiť na mieru zákony pre sponzorov svojích strán.Občan je pre nich druhoradý.
-
boxer
Občan je pre nich druhoradý.
Teď jsi to myslím přehnal.
Druhořadý zcela jistě nee. Možná tak čtvrtořadý.
Teď jsi to myslím přehnal.
Druhořadý zcela jistě nee. Možná tak čtvrtořadý.
Neberte to nijak osobně...třeba Boxerovi příspěvky mám rád...dost často se dobře trefuje
Ale neničte tohle vlákno řečma o politice.To nikomu neprospěje.
Já vím, že to s těma novejma záručníma podmínkama vypadá naprosto nepochopitelně, ba až nesmyslně, ale proč do toho zase motat hospodský řeči, který nikam nevedou.
Mě samotnýho se ta záruka blízce dotýká...jsem vedoucí prodejny a servisu.
Ale raději se sem budu snažit psát veselý historky, který se týkaj techniky, než neveselou skutečnost z naší trapný politický scény.
Ale neničte tohle vlákno řečma o politice.To nikomu neprospěje.
Já vím, že to s těma novejma záručníma podmínkama vypadá naprosto nepochopitelně, ba až nesmyslně, ale proč do toho zase motat hospodský řeči, který nikam nevedou.
Mě samotnýho se ta záruka blízce dotýká...jsem vedoucí prodejny a servisu.
Ale raději se sem budu snažit psát veselý historky, který se týkaj techniky, než neveselou skutečnost z naší trapný politický scény.
kabelguru.cz
Když ono to tak trochu souvisí. A já se vsadím, že v novém obč. zákoníku budou i další špeky ve "prospěch" řadového občana... Že se to liší od EU mě dost překvapuje. Před několika lety jsem byl rád, že v souladu s EU prodloužili záruku na 2 roky i u bot. Já už nevěděl, jaký boty si koupit. Na všech mi praskala podrážka na začátku 2. sezóny. Pak se to mírně zlepšilo anebo jsem je reklamoval.