Životnost výrobků

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: Životnost výrobků

Příspěvek od tujatuja »

Jako pamětník si vzpomínám na jednu starou budovatelskou píseň, která mi připadá tak aktuální: "Teď už máme co jsme chtěli ....... atd." *headbang*

Odkud se berou všichni ti voliči, co pokaždé tak moudře volí? *sunglases*

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

hi-fi calvus píše:Nejvystížnější je posledni odstavec socioložky: Respektovaná socioložka Hana Librová má pro nešvary naší doby jednoduchý recept: "Lidé by měli pochopit, že nemohou mít všechno. Tímto poznáním budou nejen osvobozeni, ale i obohaceni. Hyperkonzum je posedlost vedená instinkty, člověk se bude cítit volnější, když se tohoto nutkání zbaví. Obohatí ho to mentálně i časově - bude mít čas dělat jiné věci," doporučuje.

Myslím že kdyby se slovy socioložky choval každý nebo skoro každý, tak by se svět musel změnit, hlavně by se vyrábělo podstatně méně a svět zasypával bordelem taky podstatně méně.
Jinak s těmi kecy o zaměstnanosti, na to osobně nevěřím, protože by ve světě v tomhle případě nezaměstnanost nebyla jaká je, ale ona je čím dál horší a všechno zpěje spíš k tomu, že celý svět nasaje jedna velká, černá díra a tou je amerika neboli chcete li USA, což je ten největší a první viník celého konzumu a všech sraček na planetě. Opakem, který bohužel svět nezachrání je skandinávie, které jméno rozhodně kretén typu Brejvik nepokazí, protože vyjimky budou vždycky a všude a na ty je třeba pohlížet jako na omyly potvrzující motto vyjimka potvrzuje pravidlo.

Jestli se někomu zdá, můj pohled na ameriku přemrštěný, tak se jen mrkněte na jakýkoli video záznam z dnešní doby, z jakéhokoli témata a hleďte jen na obyvatelstvo ze záznamu, jak je spuchlé a vyžrané od děcek až po umírající čtyřicátníky a pak srovnejte pohled ven z okna před jakoukoli základní školu. To byl jenom jeden malý příklad. Jejich inteligence taky pozvolna zaplavuje svět, to všímavý člověk taky občas vysleduje.
Sorry za ty odbočky, ale ono to všechno zas takový off topic není.
To si vystihol presne!!! *thumbs up*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Respektovaná socioložka Hana Librová by si měla apriori uvědomit odkudpak se berou peníze na její výplatu a živobytí například ? Ze sociologických studií, keců a rozborů asi těžko, to neměli na fakultě předmět základy veřejné ekonomiky, financování a rozpočtů ? Šťastná to žena, v nevědomosti o okolním světě dobře žije si.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Musím přiznat, že pokud narazím v dnešní době na věc, která se mi líbí a hlavně sedí či funguje, kupuju hned dva či tři kusy. To platí zejména o oblečení, obuvi atd. Už několikrát se mi stalo, že jsem si něco oblíbil a ono to zmizelo ze světa. Tak mám teď jedny boty na noze a dvoje stejné ve skříni. Naštěstí nejsou všechny levé jako ve Slavnostech sněženek. No nekupte to, když je to tak levný! :lol: :lol: :lol: :lol:

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Že jsi alternoval Bolka v k...a hoši ... :mrgreen: Nehul to svinstvo!!!Nejdelší životnost výrobků?Moje tchýně!!!Ta je prostě nezničitelná *headbang* *headbang* *headbang*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Jéééééé vono to tečkuje sprostý slova.Takže zítra v práci budeme s chlapama na sebe řvát tečka,tečka,tečka... :lol: :lol: :lol:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Živtnost tchýní je samostatná kapitola. Asi to bude tím, že je to stále tuzemský produkt, zlaté české ručičky, a tudíž prvotřídní kvalita. Kdoví jaká by byla tchýně Made in China. :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A co pálené CD-R, DVD+R, jakou mají životnost a trvanlivost čtení ? Verbatim media v jedné studii uvádí 100 let za dodržení určitých uživatelských a skladovacích podmínek ale asi půjde o reklamu a marketing výrobku podle mého úsudku, je to koneckonců plastové kolečko hromadné výroby a nepatrné hodnoty. Etalonem hrůzy je značka Extreme, na 4 pokusy jedna úspěšná kopie. Změnil jsem software (Nero, Shrink) i typ vypalovačky (NEC, LG), houby. S reklamaci v krámu neuspěl jsem, kupte si nové, jiné značky lépe. Inu, za málo peněz málo muziky a z DVD-R je podšálek na kávu či dekorace na stěnu.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Měl jsem vypalovačku v Pc- Pioneer,přesný typ si už nepamatuji.Byla to jedna z dražších(7t) vypaloval jsem na media Verbatin,Sony atd fota z dovolených.Disky uložené ve skříni.Po 5ti letech mi odešlo Pc a tak jsem si disky chtěl dát do jiného Pc a noťase.No a asi z deseti cd dvě třetiny byly v hajzlu.A teď kde soudruzi udělali chybu?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Doba se změnila a vše je na jedno použití, destroy after ones use. AKAI vymyslel asi tak v roce 1975 GX skloferrit magnetofonové hlavy s životnosti (trvanlivosti) 90 000 provozních hodin tedy 10 let nepřertžitého hraní. Dokonale kontraproduktívní počin, posuďte sami (servis, práce, náhradní díly...)

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Dúfam že toto: http://automix.atlas.sk/novinky/811771/ ... zakulisia- nebude (ak to vôbec bude) na jedno použitie.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Problém asi bude v prokazování úmyslu výrobce, i když všichni víme, že "kurvítka" montují do výrobků dneska snad všichni.

Ale snad by se to dalo prokázat při softwarovém "zničení" výrobku. Zrovna teď mi přestala tisknout multifunkce HP. Dosud naprosto bez problémů. Pak najednou černá byla nějaká ne dost sytá, a po dalších cca 5 listech a4 úplně vypadávají některé barvy... Tonery plné a vždy originální. Budu muset zkusit vyměnit 1 z tisk. hlav. Tady bych to viděl na kurvítko v softwaru.

Počitadla provozních hodin mají i monitory, TV atd. atd. Není nic jednoduššího než po uplynutí limitu vypnout nějakou kalibraci. zhoršit nějaký parametr apod.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Slečně koupila firma novej telefon.V tý době docela hit, stál skoro dvacet tisíc.Uplynuly dva roky a dva měsíce, telefon se najednou nedal nabít, nešel zapnout, jen na display svítil symbol baterie.
Zašla teda do autorizovanýho servisu a tam jí řekli, že je to buď softvér, půjde to opravit, ale ztratí data.Nebo je to železo, přístroj na vyhození, ale softvér zachráněj.
Docela stála hlavně o data.Kontakty, tel. čísla a asi pět tisíc fotek.
Pak řekli cenu.
Prej deset.Zadarmo nedělaj.
Sehnala jinou firmu.Ti to rozeberou, vyoperujou vnitřní paměť a data přehrajou.Jen za šest.Nebo tak nějak.

Slečna chvíli přemejšlela a povídá...nechám to ležet jak to je.Za pár let se určitě zlevní technologie dobejvání dat, kontakty vem čert, a na fotky si prostě počkám.Jen nevím, co si mám teď koupit za telefon.Dvacet tisíc jenom na dva roky je docela hodně...

Používá teď nějakou starou paštiku.Spolehlivou.Jen né tak krásnou.

Firmu co vyrobila telefon raději nebudu jmenovat, aby mě někdo nepodezíral z pomluvy.
Ale toho smartsráče od Samsungu už nikdy !
kabelguru.cz

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jestli má někdo pět tisíc fotek v mobilu bez zálohy, tak si plně zaslouží, aby o ně přišel. Já si dělám zálohy mobilu pravidelně co 14 dní, takže kdyby zdechnul, tak přijdu o 15 fotek a poslední tři kontakty.

Odpovědět