Časové zkreslení u zesilovačů

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Zamčeno
kazzatel
Příspěvky: 389
Registrován: 28 úno 2010 15:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od kazzatel »

Címo, co se ti hlavně zpožďuje, je předvedení TVÝHO výrobku. Nemáš-li HOTOVÝ NĚJAKÝ VLASTNÍ, což se dá pochopit, můžeš požádat o JEHO ZAPŮJČENÍ některého ZE STOVEK TVÝCH VDĚČNÝCH ZÁKAZNÍKŮ...respektive MOHL BYS, KDYBY EXISTOVALI, KDYBYS NELHAL...nuže ?

efičák
Příspěvky: 1899
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od efičák »

Prosím, račte pokračovat.

Uživatelský avatar
perys
Příspěvky: 123
Registrován: 25 úno 2011 16:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od perys »

prenos od jinud:

Tak jsem to hodil na chladiče, vestavěl to do provizorní krabice, takže po mechanické stránce jsme z nejhoršího venku *thumbs up*
Progress-bar: cca 70%
A pak jsem to i zadrátoval, samozřejmě si u toho nechtíc vybyl kondenzátory a podobně, ale je to v kupě, jde se poslouchat....
Progress-bar: cca 79%
Nakonec připojil repro a Caryho, zapnul, a..................
Progress-bar: cca 80%

........a prosím tímto eficaka o odemknutí vlákna *hura*

(dík ;) )

Federmann
Příspěvky: 138
Registrován: 03 zář 2009 14:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od Federmann »

Federmann uctivě zdraví J.P a zbytek publika.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1917
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od PMA »

perys píše: samozřejmě si u toho nechtíc vybyl kondenzátory
přenos odjinud:

To jako že nějaké kondenzátory zbyly (navíc), nebo jste je šlusoval, tudíž vybil, pane INŽENÝRE? Nic ve zlém, ale jistá úroveň by měla zůstat :lol:
Když už nikoliv elektrotechnická, tak alespoň pravopisná.
Pavel Macura Audio

bubuxin
Příspěvky: 452
Registrován: 27 čer 2008 23:56
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od bubuxin »

perys píše:....Nakonec připojil repro a Caryho, zapnul, a..................
Progress-bar: cca 80%...
Nechápavo sa opýtam čo znamenajú tie bodky? Repro je pripojené, Cary (to je asi prehrávač) tiež a progress-bar iba 80??? Hrá to?

Uživatelský avatar
T-M
Příspěvky: 295
Registrován: 30 čer 2008 13:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od T-M »

klid lidi.... nechte ho ať se s tím vyřádí , však on něco napíše a pak se do něho můžete pustit.... :-)

MilanTuma
Příspěvky: 168
Registrován: 24 dub 2008 20:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od MilanTuma »

perys
Nic proti, ale aspoň základní měření pracovních bodů. Vybuzení, limitace na osciloskopu, THD při 1 kHz a obdelník do zátěže. Osobně to tak provádím u každé stavby, než to připojím na repro.

Federmann
Příspěvky: 138
Registrován: 03 zář 2009 14:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od Federmann »

Limitace není součást Hi-Fi přenosu, jde vždy o nežádoucí stav, kvalita se poznává v tichých pasážích, ne zamaskovaná v limitaci, naopak měření při 1kHz je příliš málo, když spektrum končí za 100kHz.

"Mistři" vždy předpovídali explozi a neudržitelnost"spínacích" MOSFET tranzistorů , napětí vrcholí a otazník se stále zvětšuje.

MilanTuma
Příspěvky: 168
Registrován: 24 dub 2008 20:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od MilanTuma »

Federmann píše: napětí vrcholí a otazník se stále zvětšuje.
Ale blbost, já jsem klidnej až moc. Neklidnej bych byl, pokud bych někomu postavil zesilovač a neproměřil ho. Pak mi po čase telefonoval majitel, že mu nehraje výškáč či mu to udělalo z basáku "dělo". Takovej normální Scanspeak 6 tisíc za kus. A to se vyplatí.
Dobrovolně nyní opouštím toto vlákno a jsem zvědav na poslech a poté i na naměřené hodnoty.

kazzatel
Příspěvky: 389
Registrován: 28 úno 2010 15:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od kazzatel »

Proč píšeš ten název do uvozovek, Címo ? To vypadá, že si myslíš, žes byl první, kdo je použil v týhle aplikaci...ale musím tě zklamat, tyhle prvky se takto používaly, když jsi v Tesle ještě třídil kádéčka... *sunglases* se stejnými typy jsem si já hrál už před dvaceti lety...a měl jsem setsakra dobrý učitele, kterým se dalo věřit... 8-)

Federmann
Příspěvky: 138
Registrován: 03 zář 2009 14:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od Federmann »

Před třiceti jsem stavil zesilovače s rychlostí přeběhu větší jak 500V/μs a měřil zpoždění v ps!

boxer

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od boxer »

Že se vám to měření pindíků ve vašich letech stále ještě chce provádět.

To nemůžete opravdu nechat to být,až něco bude na stole a pak si tady můžete válčit o stopéro?

Není vám toho času líto? :shock: :roll:

Uživatelský avatar
DRVOŠTĚP
Příspěvky: 925
Registrován: 27 bře 2010 19:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To Boxer za 1+++ *palec* *palec* *palec* Je to jak knoflíková válka...

kazzatel
Příspěvky: 389
Registrován: 28 úno 2010 15:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od kazzatel »

Mě tehdá vrtalo hlavou, proč jsme tady tak pořád za vopicema, neuměl se udělat ani obyčejnej péčkovej transistor...a ono to bylo proto, že to tam byl samej " laputskej vědec " a ještě tvýho typu, což je báječná kombinace....ostatně pikosekundy dovedli měřit už v Los Alamos, třicet let před tebou...

Zamčeno

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti