Digitální zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Obšák
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální zesilovače

Příspěvek od Obšák »

BVa napsal: "Ale recenzie neberiem príliš vážne, hlavne sluchové schopnosti niektorých recenzentov a ich nezainteresovanosť"
Myslím, že dost vypovídající o těchto věcech je například to, že už jsem si asi dvakrát všiml, že např.ceny EISA (snad se nepletu) dostali výrobky, které ještě nikdo z redakcí a recenzentů neviděl :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

T-Amp - měření.
http://motxam.interfree.it/t-amp.html
no, pokud můžu soudit zrovna dvakrát to nedopadlo...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ani poslech L. nepřesvědčil (pan H. promine, doufám). Je to samostatná disciplína - pro běžný poslech z PC, iPod atd. Tam to má své uplatnění, bezpochyby.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Pan H. promine,tomu je to jedno,páč zde nezavítá,

ale pan B. nepromine. :evil:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pan H. asi zavítá, anžto se velmi čílil nad tím, co pan kazzatel psal na téma digitálních zesilovačů ... :D
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

NEJEN pan Kazzatel,že? :P

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

JJ, je to pro iPod generation.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

BVa píše: Práve ten digitál to rozhodne nedokáže, naopak, pridá tam ďaľšiu(a zbytočnú!!) syntetičnosť a "glajchšaltovanie".
To je naprosto přesná charakteristika.
Pavel Macura Audio

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

PMA píše:JJ, je to pro iPod generation.
*offtopic* Mohl bych se zeptat na co jste hrál vy, když vám bylo 10-25, když tak rád odsuzujete dnešní mladou generaci? Protože já jsem hrál na východoněmecké kapesní mono rádio se špuntem do jednoho ucha, doma jsme měli páskáč se zabudovaným reprákem, mono reprák samodomo + no name gramofon a když otec přinesl domů z Tuzexu mono rádio Panasonic, tak jsme to týden oslavovali (dnes pořád hraje na chalupě). Počítače tehdy měli jen speaker, ze kterého když se lynulo něco víc než pípání, byl to důvod na adoraci tvůrce a Amiga a ST dokázali hrát čtyři 8bit kanály, což se považovalo za zcela revoluční megazvuk a používali to hudebníci na samplování a midi. Proti tomu jsou dnešní minisystémy a ipody ultra mega háj end a dnešní generace íbr hifisti. Nebo my snad chcete tvrdit, že Walkman velikosti cihly a 8x zkopírovaná kazeta Emgeton měli lepší zvuk než iPod?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Pekelníku, proč se rozčiluješ? To je nějaké odsuzování? Ber to jako konstatování a zamysli se. iPod generace jsou typicky mladí lidé, kteří nemají peníze na kvalitní reprobedny atd. Řekněme do 300 eur za zesilovač může být tř. D na průměrných reproduktorech opravdu alternativou. Já věřím tomu, že pro ně to bude to nejlepší, co kdy z hi-fi slyšeli. Ale není to špička, se kterou se tady D srovnávají.

Další recenze, kde 2 dražší zes. tř. D neprošly. A to bez nějakého jasného, hned slyšitelného, nedostatku, což je asi pro tř. D typické (i moje zkušenost) - efektní zvuk, ale něco tomu chybí:
http://tnt-audio.com/ampli/monrio_eden_e.html

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to je pravda. jakýkoliv dnešní mikrosystém od JVC nebo Philipsu by s prstem v nose rozrubal můj "aparát" z před 20 let. holt jsem nebyl tuzexový mazánek.

pokud jde o D, bude to jak píše petrL a další. Cadedu nebo Ramones jsou svědky, že to hraje poměrně dobře a zřejmě to skvěle vyhovuje jejich poslechové nátuře, ale špička pokud jde o zesílení je asi jinde.

na druhou stranu subjektivní spokojenost s tím, jak to člověku hraje, je podle mě milionkrát víc než všechny objektivistické kecy a měření dohromady.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Otázkou je, jaká je váha subjektivistických keců založených na neznalosti kvalitnější a též subjektivně lepší reprodukce hudby.
Pavel Macura Audio

sekal

Příspěvek od sekal »

OT: Co se týče mladé generace, tak tam primárně nejde až tak o peníze, ale vzhledem k masivnímu nástupu IT je tím pochopitelně silně ovlivněna, takže nějaké HiFi (neřkuli HighEnd) je jím zcela šumák.. Vlastní zkušenost - synovec 19 let (studující SPŠE)...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mě tř. D zajímá z jiného důvodu. Když už to tady čtou i konstruktéři: Je tu šance, že by se dal zes. D použít jako výkonový stupeň generátoru sinus 50 Hz napájející step-up trafo? (síťová pračka) Pro tak nízký a jediný kmitočet a relativně konstantní zátěž (dejme tomu zes. tř. A) by snad výstupní filtry šly udělat pořádně.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

PMA píše:Otázkou je, jaká je váha subjektivistických keců založených na neznalosti kvalitnější a též subjektivně lepší reprodukce hudby.
Otazkou je, jak vyznamne procento populace ta kvalitnejsi reprodukce zajima.

Odpovědět