Myslím, že dost vypovídající o těchto věcech je například to, že už jsem si asi dvakrát všiml, že např.ceny EISA (snad se nepletu) dostali výrobky, které ještě nikdo z redakcí a recenzentů neviděl
Digitální zesilovače
Re: Digitální zesilovače
BVa napsal: "Ale recenzie neberiem príliš vážne, hlavne sluchové schopnosti niektorých recenzentov a ich nezainteresovanosť"
Myslím, že dost vypovídající o těchto věcech je například to, že už jsem si asi dvakrát všiml, že např.ceny EISA (snad se nepletu) dostali výrobky, které ještě nikdo z redakcí a recenzentů neviděl
T-Amp - měření.
http://motxam.interfree.it/t-amp.html
no, pokud můžu soudit zrovna dvakrát to nedopadlo...
http://motxam.interfree.it/t-amp.html
no, pokud můžu soudit zrovna dvakrát to nedopadlo...
Ani poslech L. nepřesvědčil (pan H. promine, doufám). Je to samostatná disciplína - pro běžný poslech z PC, iPod atd. Tam to má své uplatnění, bezpochyby.
Pavel Macura Audio
-
boxer
Pan H. promine,tomu je to jedno,páč zde nezavítá,
ale pan B. nepromine.
ale pan B. nepromine.
Pan H. asi zavítá, anžto se velmi čílil nad tím, co pan kazzatel psal na téma digitálních zesilovačů ... 
Pavel Macura Audio
To je naprosto přesná charakteristika.BVa píše: Práve ten digitál to rozhodne nedokáže, naopak, pridá tam ďaľšiu(a zbytočnú!!) syntetičnosť a "glajchšaltovanie".
Pavel Macura Audio
PMA píše:JJ, je to pro iPod generation.
Pekelníku, proč se rozčiluješ? To je nějaké odsuzování? Ber to jako konstatování a zamysli se. iPod generace jsou typicky mladí lidé, kteří nemají peníze na kvalitní reprobedny atd. Řekněme do 300 eur za zesilovač může být tř. D na průměrných reproduktorech opravdu alternativou. Já věřím tomu, že pro ně to bude to nejlepší, co kdy z hi-fi slyšeli. Ale není to špička, se kterou se tady D srovnávají.
Další recenze, kde 2 dražší zes. tř. D neprošly. A to bez nějakého jasného, hned slyšitelného, nedostatku, což je asi pro tř. D typické (i moje zkušenost) - efektní zvuk, ale něco tomu chybí:
http://tnt-audio.com/ampli/monrio_eden_e.html
Další recenze, kde 2 dražší zes. tř. D neprošly. A to bez nějakého jasného, hned slyšitelného, nedostatku, což je asi pro tř. D typické (i moje zkušenost) - efektní zvuk, ale něco tomu chybí:
http://tnt-audio.com/ampli/monrio_eden_e.html
to je pravda. jakýkoliv dnešní mikrosystém od JVC nebo Philipsu by s prstem v nose rozrubal můj "aparát" z před 20 let. holt jsem nebyl tuzexový mazánek.
pokud jde o D, bude to jak píše petrL a další. Cadedu nebo Ramones jsou svědky, že to hraje poměrně dobře a zřejmě to skvěle vyhovuje jejich poslechové nátuře, ale špička pokud jde o zesílení je asi jinde.
na druhou stranu subjektivní spokojenost s tím, jak to člověku hraje, je podle mě milionkrát víc než všechny objektivistické kecy a měření dohromady.
pokud jde o D, bude to jak píše petrL a další. Cadedu nebo Ramones jsou svědky, že to hraje poměrně dobře a zřejmě to skvěle vyhovuje jejich poslechové nátuře, ale špička pokud jde o zesílení je asi jinde.
na druhou stranu subjektivní spokojenost s tím, jak to člověku hraje, je podle mě milionkrát víc než všechny objektivistické kecy a měření dohromady.
Otázkou je, jaká je váha subjektivistických keců založených na neznalosti kvalitnější a též subjektivně lepší reprodukce hudby.
Pavel Macura Audio
OT: Co se týče mladé generace, tak tam primárně nejde až tak o peníze, ale vzhledem k masivnímu nástupu IT je tím pochopitelně silně ovlivněna, takže nějaké HiFi (neřkuli HighEnd) je jím zcela šumák.. Vlastní zkušenost - synovec 19 let (studující SPŠE)...
Mě tř. D zajímá z jiného důvodu. Když už to tady čtou i konstruktéři: Je tu šance, že by se dal zes. D použít jako výkonový stupeň generátoru sinus 50 Hz napájející step-up trafo? (síťová pračka) Pro tak nízký a jediný kmitočet a relativně konstantní zátěž (dejme tomu zes. tř. A) by snad výstupní filtry šly udělat pořádně.
Otazkou je, jak vyznamne procento populace ta kvalitnejsi reprodukce zajima.PMA píše:Otázkou je, jaká je váha subjektivistických keců založených na neznalosti kvalitnější a též subjektivně lepší reprodukce hudby.