WiiM vibelink amp

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: WiiM vibelink amp

Příspěvek od Kofim »

dadaft píše:
09 kvě 2025 08:57
Já osobně si z toho beru, že ty Déčkové čipové zesilovače ještě nejsou dost dobré pro hifi. A to má ten Texas Instrument který je ve Vibelinku skvělá hodnocení...

Lemon --- ani já do SMSL nepůjdu. Ale když mi shořel NAD C 368 a v servise mi řekli, ať si koupím nový (byla to základová deska), tak teď trochu experimentuju ............ a mám nového favorita:

Audiophonics DA-S125NC
https://www.audiophonics.fr/en/integrat ... 17064.html
Obrázek

Tohle je supermoderna!!!
Jen tři prvky --- ovládací a zobrazovací panel, digitální dac/pre a analogový D class výkonový stupeň Hypex nCore s integrovaným spínaným napájecím zdrojem. Hotovo dvacet.
Mé srdce minimalisty jásá.
Jen tři digitální vstupy, ale mně to stačí -- usb pro streamer/pc, optika pro tv a coax pro cd-transport. Žádné další vstupy nepotřebuji.
A nCore je ověřená klasika s dobrým zvukem...
zdravím,
také jsem je před nějakým časem prohlížel, zaujal mě však tento https://www.audiophonics.fr/en/integrat ... 20478.html
standardní šířka komponentu, analog.vstupy, purifi a DÁLKÁČ, bohužel však je pro mě nehorázně drahý

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Dadaft:
Pěkná recenze *thumbs up* Já to měl přesně takto s produkty od Topingu.
Myslím že tvoje hledání nového zesilovače opět skončí u NADu. Oni prostě umí udělat zesilovač s pěkně barevným a šťavnatým zvukem. Který se líbí hlavně starším hifistům. Jeden známí si chtěl doma taky pořídit lepší zesilovač. Měl jich doma asi pět, hlavně anglických. A dopadlo to tak že si koupil zase dalšího NADa.

Jinak je velmi dobré že se objevují takovéto nové a dostupné značky. Hlavně pro začínající hifisty. Málo komu se chce dát do první sestavy desítky tisíc. Od zavedených hifi značek za základní modely.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Snad ještě k tomu, co je ve zvuku Vibelinku nedobře, trochu jsem to odbyl --- je jakoby až moc snaživý, třeba sólový klavír, tak vysoké tóny dostávají u některých nahrávek až takový spinetový nádech. A symfonický orchestr --- jednotlivé nástroje super, lokalizace jak jsem říkal špičková, ale jako celek byl zvuk jako po použití studiového efektu zvaného hall.....

Lemon --- Jo jo, vintage, staré dobré vintage. :) Philips FA860 a Grundig V7000, s těma jsem strávil spoustu báječných let. Těžko říct, proč ty současné stroje nehrají tak dobře. Třeba můj Cambridge CXA. Skvělý zesilovač, čistý průzračný dobře poskládaný zvuk, Yamahy a Arcamy a tak si natře na chleba, výborné A/Bčko ................... ale něco tam prostě chybí. Ne technicky. Uším.
Já osobně jsem našel náhradu v Déčkových NADech s Hypexy. C 368 byl výborný, když teď není, vytáhl jsem ze skříně C 338 pro takovéto případy určené. Je to opravdu jednoduchý zesák, digitální část je trochu za zenitem, jak se ukázalo. Ale má v sobě to "něco" a je to dobré, jak řekl Bůh sedmého dne. Po nějakých experimentech jsem připojil DAC Topping E30 II a je to prostě skvělé. Malá poslechovka, malé bedny, a bavím se stejně jako s Grundig V7000. Zvuk je jiný, než má vintage, ale je to stejná pohoda.
Topping E30 II má 2x AK4493S a jsou to skvělé čipy. Jsem docela nadšený, jak si to s C 338 sedlo. Poslouchám muziku, dívám se na filmy, to je co řeším ........... *2thumbsup*

Kofim --- hm, vypadá skvěle ................. já už objednal ten Audiophonics DA-S125NC, jsem zvědavý................ jen si říkám, jestli jsem neměl objednat ten model s analogovými vstupy. Je to celkem zvláštnost, že zesilovač nemá digitální a analogové vstupy současně, ale jsou dva stejné modely, jeden jen s digitálními, druhý jen s analogovými.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Dadafte,asi víš že firmu Hypex s jejími na tu dobu špičkovými class D zesilovači založil belgičan Bruno Putzeys.Je už to 10 let a špička tenkrát byla Hypex nCore NC 400 ,(mám ho už ve skříni :mrgreen: ),moduly jsem tenkrát kupoval přímo v Belgii.Jenže Bruno,duše nastálá,brzy firmu opustil a založil novou firmu Purifi a dál pokračoval ve vývoji déčkových zesilovačů.
https://purifi-audio.com/about
V Hypexu se samozřejmě vývoj trochu zabrzdil,takže dnes jediným trochu ceněným zesilovačem je Hypex Nilai500
hypex-nilai500diy-nilai-amplifier-module.jpg
V Purifi to rozjeli ve velkém a jejich zesilovače(moduly) PURIFI EVAL Eigentakt,PURIFI EVAL6 Evaluation Kit a další patří dnes k absolutní déčkové špičce
purifi-eval1-amplifier-stereo-set.jpg
Prostě zesilovač s moduly Hypex(kromě výše jmenovaného) bych už asi dnes nekupoval.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

dadaft píše:
10 kvě 2025 14:39
.....A symfonický orchestr --- jednotlivé nástroje super, lokalizace jak jsem říkal špičková, ale jako celek byl zvuk jako po použití studiového efektu zvaného hall.....
Ano, efekt Hall se na symfoňáky skutečně běžně používá, ale hallů je jich celá řada od "chamber" až po např. "rich hall" a také od mnoha firem postavených na HW dnes i na SW. Možná, že prostě Vibelink nepatlá a nemaluje tak jako NAD. Otázka je, co je blíž ke skutečnosti.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

weiron --- no, trefil jsi to dobře *thumbs up* I když je můj příspěvek až po tvém, psal jsem ho když tam ten tvůj ještě nebyl a prostě jo. Uvidím co ten Audiophonics (který je vevnitř NADům hodně podobný), ale asi to skončí tak, že koupím NAD C 379 a je to vyřešené. ;) Oproti C 368 má jiný převodník v digitální části (ESS místo Burr Brown), ale i kdyby mi nesedl, tak nedávný objev Topping E30 II s AKM se k NADím Classic perfektně hodí a má všechny tři vstupy, které potřebuju................... holt NAD se každému nelíbí, ale pro NADšence je to pravé :D .......................... a je to vlastně pohoda mít zesilovač vyřešený..............

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dadafte ty máš taky Topping E30?
To je zvuk s lidskou tváří. Mám ho dlouho a neměnil bych.
Teda dokud nezavolal Dawsoo ohledně SMLS 6s.
Taky hladký a nejvice basový co znám.
A ten Cambridge integrač co máš je střídmě přesný, pro mne lepší než NAD.

Déčko nám hraje v kuchyni. Čínská krabička s BT a slušný výkon s malým odběrem. Dobře pro zásuvky zatížené varnou konvicí a el.troubou.
Zvuk je úplně v pohodě jen ty modré diody svítí jak rentgen.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

To je taková ta na první dobrou nadšená a kladná recenze, kdy je závěr skrytý v jedné větě: "Nejde o revoluci, kdy byste měli zahazovat své sestavy za 30, 40, 50 a víc tisíc". Takže ve výsledku nic moc ???

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak nějak. Navíc ten analogový vstup bude asi spíše průser.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Na koaxiálním vstupu má ten zesilovač výrazný charakter. Pan Březina píše: "„Digi“ pevnost a rychlost, vrnivé napětí, pocit hloubky fajnový a i když cítíte, že bas je trochu do kulata, má už i nějakou strukturu a vůbec je v té třídě bezkonkurenčně konkrétní a energický..." Dovolil jsem si podtrhnout slovní spojení, které to velice dobře vystihuje. Vrnivé napětí. Před časem jsem na Audiodromu četl, jak recenzent slyšel "bzučet kombo ve studiu"....... Samozřejmě jiné zařízení a jiná cenovka, ale mluví se o tomtéž pocitu. Digi zvuk.
Někteří takový mají nejraději. A první dojmy jsou perfektní.
Osobně ale volím jednoznačně Hypex proti čipu Texas Instruments. Jeho zvuk je analogovější a hladší.

Pokud jde o ten analogový vstup, tak ne že by byl nějak horší než ten coax. Charakterem je velmi podobný. Jedním ze zdrojů signálu jsem měl USB DDC a DAC Topping D10s, který má přesně stejné výstupy jako Vibelink vstupy a přesně stejný převodník, jen o generaci starší. Matoucí je, že výstup z analogového vstupu je asi o 1,5 dB slabší než z digitálních vstupů. Navíc když se přepíná mezi vstupy Vibelinku, je tam asi vteřinové ticho, takže si toho člověk ani nemusí všimnout. A o něco tišší zvuk je pocitově míň prokreslený atd. Když máš zesilovač na poslechovém místě a v těch pauzách při přepínání mezi vstupy analogu trošičku přidáš, zní dost podobně. Jen je analogový vstup míň "digi". Rozhodující charakter tomu zesilovači totiž dává ten čipový výkonový stupeň TI TPA3255.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

dadaft píše:
07 kvě 2025 09:09
Tak co Vibelink?
... Integrovaný zesilovač...
Nic proti tomuto názoru. Koneckonců tento přístroj takto nazvali i recenzenti z K&K Tech na tomto videu: Navíc i pan Březina, na kterého se neustále odvoláváš ho tak nazval. Ale není si tím asi úplně jistý jelikož v recenzi použil termín: "integrovaný (nebo snad výkonový?) zesilovač Vibelink Amp".
Mě jde pouze teoreticky o to, co to tedy vlastně je. Podle mě má klasický integrovaný zesilovač v sobě předzesilovač (navíc korekční) a výkonový zesilovač. Kdežto klasický výkonový (koncový) v sobě nic k úpravě signálu nemá.
To, že Vibelink má možnost přepínání vstupů a regulaci výkonu ho podle mě nepasuje do kategorie integráčů.
Ale to je pouze můj názor a samozřejmě se nemusí zakládat na pravdě ;) .
Takže jak to vlastně je?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Koncový zosilnovač je vždy len koncový (výkonový) stupeň bez prepínania vstupov, bez regulácie hlasutosti, bez korekcií či iných častí a funkcií.
Integrovaný zosilňovač “integruje” v sebe aspoň jednu alebo viac častí okrem koncového stupňa. Takže podľa mňa je tento Wiim Vibelink amp jednoznačne integrovaný zosilňovač.

Odpovědět