Audioquest

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audioquest

Příspěvek od Jiri »

Protože je to výborný konstruktér a kabeláž už vyvíjí také protože to u něho v poslechovce má jasný slyšitelný přínos a nemusí nic okecávat.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Však ani neokecáva.. Robí káble (podľa webu zatiaľ iba sieťový..) zo slušných materiálov a s kvalitnou "konfekciou" za normálnu cenu. Jednoducho robí káble, pri ktorých vie, že nedegradujú vlastnosti jeho prístrojov, na rozdiel od všelijakých nezmyslených smerových zázrakov a iných blbostí za rádovo vyššie ceny...Ale nikde a nikdy som od neho nečítal bláboly o kozmických materiáloch, zahorovaní a spadnutých dekách s posunmi o niekoľko levelov, ako na iných weboch výrobcov káblov. Pretože je technik a vie, čo je možné a čo nie. Na rozdiel od niektorých diskutujúcich tu..
Ještě bych přidal
- že nemůže mít vliv, protože to neumím objektivně změřit
Ale iní to vedia zmerať. A vedia, že kábel nič nezlepší.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Kabel by ale neměl nic zlepšovat, myslím.
Měl by co nejméně kazit.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

slayerss

No to je právě ten největší problém: zlepšovat, či kazit, ale kdo to vyhodnotí. Změny po výměně kabelu mohou být slyšitelné, ale kdo to vyhodnotí zda je to změna k lepšímu, či je zvuk ( hudba ) nějak kažen.

Už jsem to tady jednou psal. Před xx lety jsme měli zapojen CD player od Fejze do siliče Fejz, resp. do DAC-50 dvěma kabely najednou a to optikou a dig. koaxem. Ze stejného zdroje přepínáno na dálkovce během zlomku vteřiny a skutečně rozdíly slyšitelné byly, ale nikdo z 5 přítomných nebyl schopen řici kategoricky, který ten zvuk je lepší - prostě hrálo to jen jinak. Vím, že toto není úplně relevantní přirovnání k testu samotných kabelů, protože tady hraje roli v každé větvi jiné zapojení, ale jde o to zhodnocení zvuku na konci a jeho kategorizaci.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

A zase je to tady znovu,hádky,hádky a zase hádky.Toto vlákno je myslím o Audioquestu.Tak se bavme o výrobcích této firmy a neházejte blbé plky o ničem.Sám vlastním kabely této značky a jsem nadmíru spokojený. Signálové kabely jsem prošel od King Cobry,Colorado,Water až po Earth a to jak RCA tak XLR. Za mě spokojenost.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Dekac, napiš prosím tě něco k Water XLR, to by mě zajímalo, dík.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Než jsem koupil AQ Water,tak jsem hrál dlouho na RCA HGA Silver Lace.Neměl jsem moc potřebu to měnit,ale naskytla se možnost zapůjčení Water a tak jsem vyzkoušel.Je těžké něco napsat o zvuku,pro každou sestavu to má jistě jiný přínos a dražší kabel,byť stejného výrobce nemusí být posun kupředu.Water zvuk zjemnil,přidal konkrétní basy,charakter zvuku je takový sametový s perfektním prostorem.Jsem vlastníkem koncáků Nuforce v D třídě a bedny mám Sonus Faber Liuto,které samy o sobě zní jemně,nevím jak to popsat,ale tak nějak analogově.Po nějaké době jsem vyzkoušel Earth a ten už u mne zůstal.Zvuk se posunul k většímu prostoru,vzdušnosti.Nicméně kamarád co se rozhodoval mezi Earth a Water nakonec koupil Water,pro jeho sestavu mu seděl lépe.V každém případě oba tyto kabely vnesly do mého systému klid,dynamiku a prostor.Pokud někdo vlastní ostřejší sestavu,tak je to správná volba.
Nyní mám Earth RCA mezi DA převodníkem a pre ampem, mezi pre ampem a koncáky Earth XLR a jsem spokojený.Nemám potřebu už signálové propojení měnit.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jiri píše:
05 říj 2020 16:29
Protože je to výborný konstruktér a kabeláž už vyvíjí také protože to u něho v poslechovce má jasný slyšitelný přínos a nemusí nic okecávat.
Před lety jsem s ním o tom osobně mluvil.Probírali jsme zapojení stínění u síťovýho kabelu a vlivu na zvuk připojenýho přístroje.Ale Bunta u toho zrovna nebyl, nic o tom nikde nečetl, takže výsledek je už čtyřicet let jasnej...neni to možný.

Tak takhle to měření funguje v praxi.
kabelguru.cz

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

---Tak takhle to měření funguje v praxi.---

Lžeš!

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Šeďour, "WakeUp" ;) a prečítaj si čo som napísal. Aj staršie debaty na " inom fóre" o zapojení tienenia na sieťovom kábli.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Máte někdo zkušenost s filtry AQ Niagara. Na zahraničních fórech jsou velmi dobré recenze.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Bunta, proč bych měl číst co ty si kde napísal ? ...asi zase to, že si už čtyřicet let hluchej jak poleno ?...ale to už přece všichni dávno víme.
kabelguru.cz

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Pretože reaguješ len na vytrhnutú časť toho, čo som napísal pár príspevkov predtým. Čo sa nehodí, nevidíš...A k tej hluchote: radšej byť " hluchý" a nepočuť halucinácie, ako ich počuť a ešte k tomu byť aj hulvát a správať sa ako blbec.... *thumbs down*

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

To vytrhávání vět z kontextu je prasárna, která do žádné diskuze nepatří a zcela ji degraduje.
Většinou je to poslední zoufalý pokus, když dojdou argumenty (pokud vůbec nějaké byly).

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Vytrhávání...to je přesně to, co Bunta dělá celý léta, ale jeho příznivci to neviděj.

Ale tohle je vlákno audioquest a nepatří to sem.
kabelguru.cz

Odpovědět