Audioquest

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audioquest

Příspěvek od Kocmeister »

Shluk písmen, mnoha otazníků, uvozovek a mnoha teček. Ani to nejde číst natož pochopit. To je vše co obsahujou tvoje příspěvky. Bez výjimky do historie. Chcete tady takovýho diskutéra?
kabelguru.cz

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Jiri:
No z tónu příspěvků a osočování v nich, je jasně patrné, kdo je v pohodě a kdo "v pohodě".
Jinak aktuální psychický stav se při poslechu samozřejmě projevuje, o tom žádná. Někdy se ta samá nahrávka může zdát agresivní, jindy detailní a v pořádku.

Pro takový případ se nabízí použití digitálních korekcí - viz. téma "Ráj digitálu: Digitální korekce - možnost nebo nutnost?".
Jen zde zopakuji svůj názor, že:
"Když vidím kolik financí a úsilí se zde věnuje laborování s umístěním beden s přesností na mm, porovnávání kabelů a podložek a pod., tak mi to přijde naprosto neadekvátní k těm drobným změnám, které to může přinést.
Na druhou stranu, už posun jakékoliv frekvence o 1 - 2 dB je jasně slyšitelný, to jsou pak reálně ty spadlé deky, zmenšení - zvětšení agresivity, větší míra detailů, přesnější - mohutnější bas atd... Dle libosti, dle konkrétní nahrávky."

Jinak ovšem ať si každý hraje jak chce a s čím chce, je to koníček a ten by měl přinášet radost a spokojenost.
Každému podle jeho gusta. A sdílení zkušeností a názorů k tomu patří.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

No, já si třeba u repro vystačím s křížovými čtyřkami, považuju je za nejlepší možné reprokabely, věřím tomu, takže jsem spokojen a už nic nehledám (kdybych měl být upřímný .... jo, chtěl bych jako konečnou Night Sky od Noble Audio, ale vzhledem k tomu, že potřebuju 4 x 6m to nechávám jen jako sen...),
takže bych se asi neměl zapojovat,
ale zajímalo by mě,
jak se třeba reprokabel konkrétně měří?
Změří se signál na reprosvorkách zesilovače a pak na konci kabelu a udělá se rozdíl? Věřím, že pak budou všechny stejné.
Neměl by se ale měřit až zvuk beden s různým připojením? Protože to je pak daleko komplexnější systém, který RLC hodnoty kabelu asi ovlivní více... a bude to i mnhem těžší nějak referenčně změřit. Přímo u repráků? Na poslechovém místě?
(Jsem laik)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2dadaft
Změří se signál ( kmitočtová charakteristika.) na reprosvorkách zesilovače a pak na konci kabelu (na svorkách boxu) a udělá se rozdíl?
Presne tak.. Nejaké rozdiely tam vždy budú, pri "normálnych " kábloch max. desatiny dB podľa RLC kábla a impedancie boxov. Čím menší rozdiel , tým lepší kábel, tak jednoduché to je. Merať až na akustickej stane je úplne zbytočné a nepresné. Neexistuje taký "zázrak" , aby rovnaký box so signálom identickým na + - 0,1dB hral počuteľne inak *taktone*

Odpovědět