Zrovna jsem se stal Audioquestistou, takže je mi ctí ho založit.

https://www.audioquest.com/
Nebudu psát, co jsou zač, to si může každý najít na jejich stránkách a většina hifistů Audioquest stejně zná.
Takže raději ten příběh, jak jsem se stal jejich stoupencem a kupcem.
Nejsem žádný vyznavač kabelové magie. Nicméně k tomuto konstatování jsem došel cestou trnitou, cestou mnoha pokusů a omylů, cestou kabelového šílenství, kdy jsem jich měl jednu dobu kromě úzkého chodníčku v celé poslechovce po kolena...
Ano, jen ten, kdo překročí řeku mrtvých Styx, odejde do Země stínů a dokáže se z ní vrátit živý zpět, má právo o takových věcech mluvit,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kdybych se tedy měl ohlédnout zpět a s největší upřímností říct, kdy jsem měl nejlepší kabeláž, bylo to v době, kdy jsem si všechno dělal ručně ze smaltovaných drátů, co se prodávají v Gesu -- točí se z nich hlavně cívky -- čistá měď a polyuretanové dielektrikum.
Měl jsem z nich (různé průměry) tehdy všechno -- signální kabely, reprokabely i prokáblování beden.
Všechno kroucené, párové čtyřky, u reprokabelů zdvojené párové čtyřky.
Tehdy to s čistou duší můžu prohlásit za nejlepší kabeláž, co jsem kdy měl.
A už ji dávno odvál čas, protože už jsem dávno líný se s tím sám patlat ručně. Aby to bylo dobré, je třeba pořádně pájet a tak...
(nicméně dodnes si vzpomínám na své oslavné příspěvky na téma "smaltované dráty"

Skok zpět do dneška a k Audioquestu.
Dolaďuju teď novou sestavu a kromě zesáku jsem měl půjčenou i komplet kabeláž Audioquest, signální, repro i silovou, protože slovy toho půjčovatele "můžeme se bavit o jednotlivých kabelech Audioquest, ale nejdřív je nutné mít VŠECHNO od Audioquest, aby debaty o jednotlivostech dávaly smysl."
Dokud jsem to nezkusil, nerozuměl jsem,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zvuk byl ta nejlepší vzpomínka na nejlepší ručně dělanou kabeláž.

Podle mě je je to hlavně tím, že Audioquest jsou tak zapálení pro plné vodiče, pro tzv. solid-core, nepoužívají lanka, ale dráty.
To je to tajemství.

Jak na "zvuk" kabelů nevěřím,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tak mé srdce a uši milují solid-core, když je všude, v celém systému.
Tak to prostě je. Hrálo to jak z praku, přesně ten zvuk, jak mám rád. Teď jsem si to znovu připomněl...
A druhá věc, co mě na Audioquestech oslovila a získala na svou stranu -- už i základní verze jsou vysoká kvalita jak konektorů, tak materiálu a provedení vodičů, tak spájení tam, kde to není vidět. O těchto věcech jsem se osobně destruktivně přesvědčil jak na levném krátkém HDMI kabelu, který jsem zakoupil, tak vizuálně u všech zapůjčených.
Vysoce kvalitní měděný drát, kvalitní provedení samotného kabelu, dobré spájení, kvalitní konektory vlastní konstrukce, hluboké pozlacení...................... to dosvědčuji.
Cena ne lidová, ale ani vysoká u základních modelů, při -- opakuji -- vysoké kvalitě provedení.
Když jsem si tedy šetřílek a racionalista spočítal, kolik mě budé stát nová kabeláž pro celý nový systém, jak už je definitivně vymyšlený (2x 5m Evergreen jack-2cinch, 1x 0,6m Forest digital coax, 2x 5m Pearl HDMI, 2x 5m zdvojený Type 4, 1x NRG-Y) a zjistil, že jen nějakých 23t, které můžu navíc nakupovat postupně,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Audioquest se stal láskou mého života.

Jdu do toho.
Ať žije solid-core.
Ať žije AUDIOQUEST.